Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
Αργολίδα"Ο Φιλελληνισμός διαμέσου των Αιώνων"

“Ο Φιλελληνισμός διαμέσου των Αιώνων”

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο εργαστήριο «Ο Φιλελληνισμός διαμέσου των Αιώνων».

Το εργαστήριο εστιάζει στη διαχρονική απήχηση του φαινομένου της διεθνούς συμπάθειας προς τους Έλληνες και αναλύει τους κύριους θεματικούς άξονες οι οποίοι έχουν καταστήσει το Φιλελληνισμό τόσο επιδραστικό στο 19ο αιώνα, όσο και επίκαιρο και σήμερα. Το εργαστήριο επικεντρώνεται στο Φιλελληνισμό κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης του 1821-30. Δεν περιορίζεται ωστόσο μόνο στον πρώιμο 19ο αιώνα, αλλά εξετάζει και μορφές και επιβιώσεις του φαινομένου στους επόμενους δύο αιώνες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία διάδρασης τόσο μεταξύ τους, με τον συντονιστή, όσο και με συναφές πρωτογενές υλικό. Η πραγματοποίηση του στο χώρο του Μουσείου Φιλελληνισμού θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να έρθουν σε άμεση επαφή με μια πλουσιότατη συλλογή φιλελληνικών εκθεμάτων (εγγράφων, έργων τέχνης, στολών, κτλ.), ορισμένα εκ των οποίων θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του εργαστηρίου.

Συντονιστής του εργαστηρίου θα είναι ο Δρ. Χρήστος Αληπράντης, Υπότροφος Ερευνητής στον Φιλελληνισμό για Νέους Ερευνητές/τριες 2022–23 του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ruhr, Bochum. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί 18 και 19 Μαρτίου 2023, 11:00πμ-3:00μμ και είναι ανοικτό σε όλους (18 θέσεις). Η επιλογή θα γίνει από τον συντονιστή με βάση την αίτηση.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 1 Μαρτίου, 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου «Ο Φιλελληνισμός διαμέσου των Αιώνων».,

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα