Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
ΣυνεντεύξειςΡαφαήλ Τριανταφύλλου: Είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε και να πράττουμε

Ραφαήλ Τριανταφύλλου: Είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε και να πράττουμε

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Είναι νέος, άνθρωπος της δουλειάς και της πιάτσας, καθώς από μικρός ακολουθεί τους γονείς του στις λαϊκές όπου με την οικογενειακή τους επιχείρηση πουλάνε εικόνες Αγίων. Του αρέσει να προσφέρει, ενώ αυταπόδεικτα είναι πολυτάλαντος. Διαιτητεύει στην Γ εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου, μαγειρεύει ως εργαζόμενος σε καλά ξενοδοχεία, κάνει ραδιοφωνική εκπομπή στον Sfera 94,4 ενώ έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική Τοπίου.

Ο ανωτέρω πρόλογος γίνεται για τον Ραφαήλ Τριανταφύλλου ο οποίος υπό το “Όραμα Δημιουργίας” του Δημήτρη Ορφανού μπήκε στη προεκλογική μάχη για τα καλά.

Ο Ραφαήλ επέμενε να κάνουμε τη συνέντευξη σε καφέ της Πλατείας Συντάγματος γεγονός που μου προξένησε απορία και σχετική ερώτηση. Η απάντηση του με εξέπληξε…¨Η πλατεία Συντάγματος απεικονίζει ένα σημαντικό κομμάτι από την Ιστορία που συνοδεύει το κεφάλαιο της ίδρυσης του Πρώτου σύγχρονου Ελληνικού Κράτους”, κάθε φορά που έρχομαι μου προκαλεί δέος, με όλα αυτά τα θρυλικά κτίρια – σύμβολα”.

Όσο για τις προθέσεις και τα “οράματα δημιουργίας” του Ραφαήλ Τριανταφύλλου δεν έχετε παρά να διαβάσετε την ακόλουθη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ο νεαρός Ναυπλιώτης υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος παρέθεσε στον Κώστα Πρώιμο.

Κώστας Πρώιμος: Ποια ήταν τα κίνητρα ώστε να θέσετε τον εαυτό σας στη διάθεση των δημοτών του Δήμου Ναυπλίου;

Ραφαήλ Τριανταφύλλου: Ο χώρος της Αυτοδιοίκησης είναι ο άμεσος τρόπος για έναν αιρετό να επικοινωνήσει και να βοηθήσει ουσιαστικά τους συντοπίτες του. Έχω τη χαρά και την τύχη να ζω στον Άγιο Αδριανό (Κατσίγκρι) πολύ κοντά στο Ναύπλιο οπότε οι παραστάσεις μου στην πόλη αλλά και στο χωριό είναι καθημερινές. Μου αρέσει να βοηθάω τους γύρω μου, αυτή η πράξη με γεμίζει αυτοπεποίθηση και με τροφοδοτεί με δύναμη να συνεχίσω. Είναι σημαντικό να έχουν λόγο και να συμμετέχουν στα αυτοδιοικητικά άνθρωποι νέοι, δημιουργικοί, οι οποίοι να μπορούν να αφήσουν το αποτύπωμα τους στην μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής.

► Σας προβληματίζει το γεγονός ότι είστε ένας νέος άνθρωπος που αναγκαστικά θα ενταχθεί σε ένα Πολιτικό Σύστημα το οποίο κυρίως σε Εθνικό επίπεδο απαξιώνεται;

Ραφαήλ Τριανταφύλλου: Ασφαλώς και με προβληματίζει. Θεωρώ ότι ο κάθε άνθρωπος αν διαθέτει ακεραιότητα θα μπορέσει να βγει καθαρός και να μην διαφθαρεί. Είχα μια πρώτη εμπειρία σε ηλικία εικοσιτεσσάρων ετών, γνώρισα αρκετούς ανθρώπους και πήρα μια πρώτη γεύση του τι σημαίνει δημαρχιακές εκλογές. Κοιτάξτε, ο κόσμος χρειάζεται υποστήριξη, επί της ουσίας. Θέλει να σε αισθάνεται κοντά του, κάθε μέρα, να τον κατανοείς και να παρεμβαίνεις στα Κοινά υπέρ του. Δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις για τα ατομικά προβλήματα του καθενός αυτό το ξέρουν όλοι. Όμως αυτό που μπορούμε και είμαστε υποχρεωμένοι είναι να ακούμε και να πράττουμε.

► Την αλαζονεία που παραμονεύει και είθισται να κυριεύει τους αιρετούς την φοβάστε; Εκτιμάτε δεδομένου ότι είναι πιο έντονη κατά τη διάρκεια της νιότης ότι θα την χαλιναγωγήσετε αν εκλεγείτε;

Ραφαήλ Τριανταφύλλου: Αντιλαμβάνομαι τι εννοείτε, καθώς η αλαζονεία όταν αναδείχτηκα πρόεδρος του 15μελούς στο 2ο λύκειο Ναυπλίου παραλίγο να μου κοστίσει μια φιλία, Το ζύγισα και συνειδητοποίησα πως όταν αρχίζουν καλοί μας φίλοι να μας αποστρέφονται κάτι δεν κάνουμε σωστά και ευτυχώς ξεπέζεψα. Πήρα ένα καλό και διδακτικό μάθημα ζωής….

► Είστε άνθρωπος της δουλειάς και της πιάτσας. Πού “πονάει” το Ναύπλιο σήμερα;

Ραφαήλ Τριανταφύλλου: Δικό μου μέλημα αν όλα πάνε κατ΄ευχήν και εκλεγώ θα είναι οι χρόνιες παθογένειες των σχολικών μονάδων. Όπως φερειπείν το πέμπτο και το δεύτερο δημοτικό. Πολλά υπεράριθμα παιδιά και παλιές με άσχημη αισθητική κτιριακές εγκαταστάσεις. Ένα ακόμη θέμα που άπτεται του ενδιαφέροντος μου καθώς ασχολούμαι με τη διαιτησία είναι τα γήπεδα. Χρειάζονται και νέες αθλητικές υποδομές στην περιοχή μας Μόνο ένα νέο γήπεδο έχει κατασκευαστεί πρόσφατα αυτό του Τολού, τα υπόλοιπα υπάρχουν από τον Καποδιστριακό δήμο και χρήζουν άμεσης ανακαίνισης. Επίσης ο Τουρισμός που είναι και η αιχμή του δόρατος του Ναυπλίου. Απαιτείται η δημιουργία ενός ενιαίου μοντέλου το οποίο θα συνδέει τα χωριά μέσω της ιστορίας του πολιτισμού, αλλά και της γευσιγνωσίας με το τέλειο προϊόν που αποτελεί η πόλη του Ναυπλίου. Διαθέτουμε καταπληκτικά τοπικά προϊόντα τα οποία μπορούμε να “δέσουμε” στο τουριστικό άρμα, να πετύχουμε μια γενική αναβάθμιση της περιοχής και να απεγκλωβιστούμε από την στατική μορφή ανάπτυξης που έχει να κάνει αυστηρά με τα όρια της πόλης.

► Κύριε Τριανταφύλλου, γιατί επιλέξατε να ριχτείτε στη μάχη των εκλογών στο πλευρό του Δημήτρη Ορφανού;

Ραφαήλ Τριανταφύλλου: Αυτή είναι εύκολη ερώτηση… Η στενή φιλική σχέση που διατηρώ με τον Βαγγέλη Λαμπρόπουλο με οδήγησε στην γνωριμία με τον επικεφαλής της Παράταξης “Όραμα Δημιουργίας” και υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Ορφανό. Αμέσως αντιλήφθηκα πως πρόκειται για ένα ακέραιο χαρακτήρα, που πιστεύει στους νέους ανθρώπους και στην ομαδική δουλειά. Επειδή μου αρέσουν τα δύσκολα, οι ουσιαστικοί και πρωταγωνιστικοί ρόλοι εκτιμώ πως ο Δημήτρης Ορφανός θα μου δώσει τις ευκαιρίες ώστε να κάνω και τα δικά μου οράματα για τον δήμο πραγματικότητα.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα