ΑργολίδαΣυνάντηση Ανδριανού με Στασινό για Πολεοδομικό Σχέδιο Άργους (ZOE) και προσεισμικό έλεγχο...

Συνάντηση Ανδριανού με Στασινό για Πολεοδομικό Σχέδιο Άργους (ZOE) και προσεισμικό έλεγχο σχολείων και νοσοκομείων

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ενημέρωσε τον κ. Ανδριανό ότι προσωρινός ανάδοχος για το μεγάλο έργο του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Άργους-Μυκηνών έχει αναδειχθεί το Γραφείο Δοξιάδη.

Επισημαίνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2022, σε συνέχεια της δημοσίευσης του Φ.Ε.Κ. με αριθμό Β/6.046/20-12-2021 με τίτλο «Κατάρτιση και έγκριση προγραμμάτων εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Β΄ τμήμα προγραμμάτων πολεοδομικού σχεδιασμού), σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4759/2020, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ειδικότερα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) – ΣΑΤΑ 075, υπό τη γενική ονομασία τίτλου Έργων «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» με το οποίο δίνεται η δυνατότητα της εξ’ ολόκληρου ένταξης του Δήμου Άργους – Μυκηνών στις νέες περιοχές της χώρας που θα αποκτήσουν νέο, σύγχρονο, ενιαίο και τελικό Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, δημοσιεύτηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) η προκήρυξη σύμβασης εκπόνησης μελέτης κ.λ.π. για την σύνταξη μελέτης με τίτλο «ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ (δημοτική ενότητα Άργους, Νέας Κίου, Λέρνας, Κουτσοποδίου, Μυκηναίων, Λυρκείας, Αχλαδόκαμπου)» με αξία χωρίς Φ.Π.Α. 1.458754,06 ευρώ με ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών τη Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου 2022 και ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών την 9η  Σεπτεμβρίου 2022. 

Επιλύεται έτσι το μεγαλύτερο πρόβλημα χωροταξίας και πολεοδομικού σχεδιασμού που υπήρχε για δεκαετίες, μετά τη θεσμοθέτηση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου του νομού Αργολίδας με το ΦΕΚ/Δ/08-06-1999, οι οποίες αφορούσαν κυρίως τον σημερινό Δήμο Άργους – Μυκηνών αλλά και τη θέσπιση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Άργους, με το ΦΕΚ/269/ΑΑΠ/12-07-2010 το οποίο δημιούργησε πολεοδομικά προβλήματα στην περιοχή.

Ακόμη, ο κ. Ανδριανός συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ την ανάγκη προσεισμικού ελέγχου σχολείων και νοσοκομείων και ο κ. Στασινός τον ενημέρωσε ότι το ΤΕΕ θα αναλάβει τον προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων και νοσοκομείων της χώρας ο οποίος θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα