Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑργολίδαΨήφισμα του Δήμου Ναυπλιέων για το νερό

Ψήφισμα του Δήμου Ναυπλιέων για το νερό

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Nαυπλιέων σε κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση που έγινε σήμερα 20-03-20203 αποφάσισεκατά πλειοψηφία την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος , το οποίο έλαβε την αρ. απόφ. 72/2023 απόφαση :

Ψήφισμα

Ο Δ. Ναυπλιέων απαιτεί την ενίσχυση των Δ.Ε.Υ.Α., κυρίως με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, ώστε να συμβάλουν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε Δήμος (ακόμα και στα ζητήματα τιμολόγησης), κάτι που θα είναι αρκετά δύσκολο να το πραγματοποιεί στο μέλλον κεντρικά μια ρυθμιστική αρχή. H δημόσια δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα πως δεν έχει καμία πρόθεση η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του νερού είναι ένα πρώτο βήμα.

Το νερό αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και δημόσιο κοινωνικό αγαθό, ως τέτοιο αντιμετωπίζεται και παρέχεται από την Τοπ. Αυτοδιοίκηση και ουδόλως ως εμπορικό προϊόν με υπηρεσίες Υδροδότησης και Αποχέτευσης να ανήκουν στην αγορά, διότι όπου δοκιμάστηκαν ανάλογες πρακτικές απέτυχαν.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα