ΑργολίδαΕργαστήριο: Η Μικρασιατική Καταστροφή και η Άφιξη, Εγκατάσταση και Ενσωμάτωση των Προσφύγων...

Εργαστήριο: Η Μικρασιατική Καταστροφή και η Άφιξη, Εγκατάσταση και Ενσωμάτωση των Προσφύγων στην Ελλάδα

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο εργαστήριο «Η Μικρασιατική Καταστροφή και η Άφιξη, Εγκατάσταση και Ενσωμάτωση των Προσφύγων στην Ελλάδα». Το εργαστήριο αυτό εστιάζει σε όλες τις παραμέτρους τις Μικρασιατικής Καταστροφής και της μετακίνησης των προσφύγων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο συντονιστής και οι συμμετέχοντες/ουσες θα εστιάσουν στα προσφυγικά ρεύματα της περιόδου 1914-1922, στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν και κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, στον ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων και στις διεθνείς εξελίξεις, στις ισορροπίες και στους ανταγωνισμούς, στα λάθη και στις παραλείψεις της ελληνικής πλευράς, στη «Μεγάλη Ιδέα», στην κατάρρευση του μετώπου του ελληνικού στρατού, στην έξοδο των ελληνικών πληθυσμών από τη Μικρά Ασία, και στην άφιξη, προσωρινή εγκατάσταση, αποκατάσταση και τελική ενσωμάτωση των προσφύγων στο ελληνικό κράτος.

Τέλος, θα επισημανθεί η συμβολή των προσφύγων στην εξέλιξη της σύγχρονης Ελλάδας. Συντονιστής του εργαστηρίου θα είναι ο Εμμανουήλ Γ. Χαλκιαδάκης, Διδάκτωρ Ιστορίας, Μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Π.Τ.Δ.Ε.), σύμβουλος-καθηγητής (Σ.Ε.Π.) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο & Επιστημονικός Συνεργάτης Κ.Ε.Σ. στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία 2020-2022. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί 10 και 11 Ιουνίου 2023, 11:00 πμ-3:00 μμ και είναι ανοικτό σε όλους (18 θέσεις). Η επιλογή θα γίνει με βάση τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης (first-come-first-served).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 21 Μαΐου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου «Η Μικρασιατική Καταστροφή και η Άφιξη, Εγκατάσταση και Ενσωμάτωση των Προσφύγων στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα