Home Περιφέρεια Π. Τατούλης: Να αποσύρει ο κ. Χρονάς αμέσως το συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό

Π. Τατούλης: Να αποσύρει ο κ. Χρονάς αμέσως το συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό

0

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά και οικονομικά ομάδων του πληθυσμού καθώς επίσης και σε δραστηριότητες σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή δωρεάν τροφίμων.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εδώ και πολλά χρόνια μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος ενισχύονται οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα και επιλέγονται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η διανομή τροφίμων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (TEBA) στους άπορους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας βάσει Νόμου εποπτεύεται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και διενεργείται από υπαλλήλους των Δήμων και της Περιφέρειας.

Ο κ.Νίκας και ως Δήμαρχος και ως Περιφερειάρχης επανειλημμένα έχει δημόσια δηλώσει ότι είναι κάθετα αντίθετος με τη διαδικασία που τηρείται για τη διανομή τροφίμων και ότι πρέπει να επανεξεταστεί ο τρόπος, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να δηλώνει ότι θα έπρεπε να δοθούν ειδικές επιταγές (voucher) προς εξαργύρωση ώστε να μην αναγκάζονται οι δικαιούχοι σε δημόσια θέα να περιμένουν στη σειρά για να λάβουν αυτή τη βοήθεια.

Για μία ακόμη φορά όμως τα «μεγάλα» λόγια του κ.Νίκα είναι ψεύτικα αφού διαψεύδονται από την πραγματικότητα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά των στενών συνεργατών του, των Αντιπεριφερειαρχών που έχει ορίσει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία ξεπέρασε τα όρια αφού ο αρμόδιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Πρόνοιας κ.Άγγελος Χρονάς, για να επιδείξει το δήθεν ενδιαφέρον του για τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, δεν δίστασε να τους φωτογραφίσει (!) και να εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου, εμφανίζοντας αυτές τις φωτογραφίες δημόσια την ώρα που έχουν προσέλθει οι δικαιούχοι για να παραλάβουν τρόφιμα από το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ στα σημεία διανομής του Δήμου Τριφυλίας.

Πραγματικά αποτελεί ντροπή για έναν θεσμικό εκπρόσωπο της Αυτοδιοίκησης, η εργαλειοποίηση της ανθρώπινης ανάγκης για πολιτικά οφέλη με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτικών προσωπικών συμφερόντων του.

Με δεδομένο ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας υπήρξε ήδη σχετικό δελτίο τύπου-ανακοίνωση για τη διανομή του ΤΕΒΑ στη Μεσσηνία, τι άραγε εξυπηρετούσε η δημόσια προβολή των συμπολιτών μας που είναι δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος στο δελτίο τύπου που απέστειλε ο κ.Χρονάς;

Καλούμε τον κ.Χρονά να αποσύρει αμέσως το συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό και τον κ.Περιφερειάρχη να απαγορεύσει από εδώ και στο εξής παρόμοιες πολιτικές πρακτικές και συμπεριφορές στους συνεργάτες του που προσβάλλουν το δημόσιο βίο.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version