Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
ΑργολίδαΓ. Διδασκάλου: Δύο νέα μουσεία για την ιστορική πόλη του Άργους

Γ. Διδασκάλου: Δύο νέα μουσεία για την ιστορική πόλη του Άργους

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες απόδοσης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου του Αργους, με την ολοκλήρωση της μόνιμης έκθεσης αλλά και η δημιουργία του Επιγραφικού Μουσείου.

Τα δύο νέα μουσεία του Άργους, με συνολική χρηματοδότηση 5.100.000 ευρώ από το Ταμείο_Ανάκαμψης, μαζί με το Βυζαντινό Μουσείο, δημιουργούν ένα σύνολο μουσειακών υποδομών οι οποίες αναβαθμίζουν τον πολιτιστικό πλούτο του Αργους και δημιουργούν νέο αναπτυξιακό πόρο για την ευρύτερη περιοχή.

Λίνα Μενδώνη: “(…) Οι σύγχρονες μουσειακές υποδομές πρόκειται να αναδείξουν το σπουδαίο πολιτιστικό απόθεμα αλλά και να ενισχύσουν αποφασιστικά την οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Στόχος μας είναι, παραδίδοντας, στην Αργολίδα, αυτό το άρτιο μουσειακό σύνολο να συμβάλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων αλλά και ο επισκέπτης να εμπλουτίζει τις πολιτιστικές εμπειρίες του. (…)”

Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους στεγάζεται, από το 1961, στην οίκια Καλλέργη, η οποία οικοδομήθηκε το 1828-1830 και στην ανατολική πτέρυγα, ως προσάρτηση, το 1959. Το 2014 το μουσείο διέκοψε τη λειτουργία του για να εκσυγχρονιστούν οι απαρχαιωμένες κτηριακές του υποδομές και να πραγματοποιηθεί επανέκθεση των συλλογών του, σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης μουσειακής θεωρίας και πρακτικής.

Επιγραφικό Μουσείο

Το Επιγραφικό Μουσείο στην ανατολική πτέρυγα των Στρατώνων Καποδίστρια, θα στεγάσει τους 136 μοναδικούς χάλκινους ενεπίγραφους πίνακες, μέρος του αρχείου του θησαυρού της Παλλάδος, όπου φυλάσσονταν τα ιερά χρήματα της Ήρας. Τα ευρήματα αποτελούν μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες για την οικονομική ζωή του Άργους, τους δημοκρατικούς θεσμούς όπως και πλήθος άλλων λειτουργιών, από τα τέλη του 5ου αιώνα έως τα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ..

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα