ΑργολίδαΔ. Ορφανός: Ερωτήματα προς Κωστούρο και Καχριμάνη για τις οφειλές της Επιχείρησης...

Δ. Ορφανός: Ερωτήματα προς Κωστούρο και Καχριμάνη για τις οφειλές της Επιχείρησης προς ΔΕΗ και ΔΕΥΑAΡΜ

Κύριε Δήμαρχε Ναυπλιέων και κύριε Πρόεδρε της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ναυπλίου, είναι γνωστό ότι για τις οικονομικές διαφορές της Δημοτικής Επιχείρησης προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ Άργους-Μυκηνών υπάρχει αμφισβήτηση από την πλευρά μας, όσον αφορά τα οφειλόμενα ποσά και έχουν γίνει προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια, τα οποία και θα αποφασίσουν.

Οι εκκρεμότητες αυτές, εκατομμυρίων Ευρώ, αφορούν τα περασμένα χρόνια και όχι τις τρέχουσες υποχρεώσεις μας για τις οποίες η ΔΕΥΑΝ εισπράττει τα ανάλογα ποσά από τους καταναλωτές Δημότες Ναυπλιέων, μέσω των λογαριασμών που εκδίδει.

Τα ποσά αυτά υποχρεούται να τα καταβάλει στη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑΡΜ για τη λειτουργία της μονάδας του κοινού Βιολογικού, εφόσον τα εισπράττει κανονικά, ώστε να μην δημιουργούνται συνεχώς και νέα χρέη, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία της.

Επειδή δεν υπάρχει ενημέρωση από την πλευρά της Επιχείρησης και αυτό που βλέπουμε είναι, αντί περιστολής δαπανών, να συνεχίζεται η σπατάλη, με συνεχείς απευθείας αναθέσεις, ενώ παραμένουν άγνωστα τα ποσά και οι λογαριασμοί καταναλωτών που δεν πληρώνονται, όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει παραδεχτεί, σας καλούμε, να δώσετε στη δημοσιότητα τα στοιχεία:

Των εισπράξεων για ολόκληρο το 2022 και τους μήνες μέχρι σήμερα, που αντιστοιχούν στην κατανάλωση ρεύματος, του βιολογικού και του τέλους αντικατάστασης υδρομέτρων, όπως και τα ποσά που έχει πληρώσει η ΔΕΥΑΝ, προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑAΡΜ, το ίδιο χρονικό διάστημα.

Κύριε Δημήτρη Κωστούρο Δήμαρχε Ναυπλιέων, κύριε Γιώργο Καχριμάνη Πρόεδρε της ΔΕΥΑΝ, καμία ανοχή δεν είναι επιτρεπτή στο ζήτημα της ενημέρωσης για την οικονομική κατάσταση και τη διαχείριση του Δημοτικού χρήματος, έχετε υποχρέωση και για τον επιπλέον λόγο της προεκλογικής περιόδου, να γνωρίζουν οι Δημότες την αλήθεια, την πραγματικότητα και που πηγαίνουν τα χρήματά τους.

Είχατε υποσχεθεί εδώ και αρκετούς μήνες ότι θα κάνατε δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της ΔΕΥΑΝ και ακόμα περιμένουμε.

Αντί αυτών, διαφημίζετε μέσα από τα φιλικά σας μέσα ενημέρωσης, έργα εκατομμυρίων, τα οποία κανείς δεν είναι σε θέση, λόγω της επιλεκτικής διαφήμισης, να διαπιστώσει, το που και κυρίως το πώς αυτά εκτελούνται.

Καταλάβετε επιτέλους ότι αλαζονικές και περιφρονητικές συμπεριφορές προς τους Δημότες και τους Δημοτικούς συνδυασμούς που τους εκφράζουν και τους εκπροσωπούν, δεν είναι ανεκτές, είστε υποχρεωμένοι να απαντάτε και να δημοσιοποιείτε όλα τα στοιχεία που σας ζητούνται, στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου και του επιπέδου πολιτισμού που χαρακτηρίζουν το Δήμο Ναυπλιέων.

Εμείς, όπως μέχρι τώρα σας έχουμε δηλώσει, θα επιμένουμε στη διαφάνεια και στη γνώση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου μας, τα οποία αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας.

Δημήτρης Ορφανός

Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων

ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα