ΑργολίδαΔ. Ορφανός: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τα οικονομικά προβλήματα που γιγαντώνονται και...

Δ. Ορφανός: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τα οικονομικά προβλήματα που γιγαντώνονται και η σιωπή του Δημάρχου Ναυπλιέων

Εδώ και πολύ καιρό, έχουμε ζητήσει από το Δήμαρχο Ναυπλιέων, δημόσια, με Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις, να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα, ως οφείλει και έχει υποχρέωση, στα πλαίσια του ελέγχου που έχει δικαίωμα κάθε Δημότης να ζητά να ενημερωθεί για την οικονομική διαχείριση και λειτουργία του Δήμου του.

Συγκεκριμένα έχουμε ρωτήσει για τις τεράστιες υποχρεώσειςπολλών εκατομμυρίων, που μεταφέρθηκαν απλήρωτες από το 2022 στον προϋπολογισμό του 2023, πώς αυτές θα πληρωθούν.

Ρωτήσαμε για την οφειλή προς τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) δηλαδή προς την ΤΕΡΝΑ, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων μας και η οποία έχει ξεπεράσει το 1.500.000 Ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που αυξήθηκαν μέσα σε δύο χρόνια τα ανταποδοτικά Δημοτικά Τέλη σχεδόν κατά 90%. (Ήδη ο ΦΟΔΣΑ με έγγραφό του στις 9/5/2023 ζητά από τη ΔΕΗ, να παρακρατεί τα οφειλόμενα του Δήμου και να τα αποδίδει κατευθείαν στον ΦΟΔΣΑ).

Ρωτήσαμε για τις οφειλές εκατομμυρίων προς τη ΔΕΗ, του Δήμου και της ΔΕΥΑΝ και αν πληρώνονται οι τρέχουσες υποχρεώσεις κατανάλωσης ρεύματος, όπως και προς τη ΔΕΥΑΑΡΜ για τη χρήση του Βιολογικού.

Τα ερωτήματα αυτά, τα θέσαμε επειδή αποτελούν το μεγαλύτερο βραχνά και απειλούν με οικονομική ασφυξία το Δήμο Ναυπλιέων, χωρίς να αναφερόμαστε λεπτομερώς σε αγωγές που εκκρεμούν και οφειλές οι οποίες κατά την πάγια τακτική της Δημοτικής Αρχής, μεταφέρονται για πληρωμή πολλούς μήνες μετά.

Δυστυχώς ο κύριος Δημήτρης Κωστούρος, αντί να δίνει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από τον τρόπο διαχείρισης του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, όχι μόνο σιωπά, αλλά και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, επιτίθεται κατά συμπολιτών του.

Είναι γνωστή πλέον σε όλους τους συνδημότες μας η συμπεριφορά του και οι διαρκείς υπεκφυγές του, όπως και ότι συνεχίζεται η αδικαιολόγητη σπατάλη, μέσω κυρίως των απευθείας αναθέσεων, οι υποσχέσεις και οι μεγαλοστομίες του για τα έργα που εκτελούνται – τα οποία παραμένουν στάσιμα κάνοντας δύσκολη τη ζωή των συνδημοτών μας – και καταρρέουν από την προχειρότητα και τον κακό σχεδιασμό τους, έτσι, απομένουν οι διαρκείς εκδηλώσεις, που του χρησιμεύουν και τις χρησιμοποιεί, για να σκεπάζει τις αδυναμίες της πολιτικής του, αντί αυτές να αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, του προνομιούχου Δήμου Ναυπλιέων.

Δεν περιμένουμε ούτε τώρα να απαντήσει, γιατί πολύ απλά, αυτά που ρωτάμε είναι τα αληθινά προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε και η παραδοχή τους, σημαίνει και την ευθύνη του, αλλά και των άμεσων συνεργατών του.

Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να ζητάμε απαντήσεις και θα πιέζουμε όσο μας είναι δυνατόν, ώστε να μπει φρένο στην ασύδοτη οικονομική διαχείριση, γιατί το αύριο του Δήμου μας, θα είναι σκοτεινό, αν συνεχίσει έτσι μέχρι τις εκλογές και μέχρι να παραδώσει την εξουσία.

Δημήτρης Ορφανός

Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων

ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα