Home Άρθρα Ποια συμφωνία με Ερντογάν δεν έχει τηρήσει ακόμα ο Μητσοτάκης;

Ποια συμφωνία με Ερντογάν δεν έχει τηρήσει ακόμα ο Μητσοτάκης;

Γράφει ο Μηνάς Π.

Μια “αινιγματική” δήλωση του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός της χώρας μας Κυριάκος Μητσοτάκης “πρέπει να τηρήσει τους λόγους του” δημιουργεί εύλογο προβληματισμό. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε τα παραπάνω σε συνομιλία του με τον απεσταλμένο της “Καθημερινής” μετά την τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση στην Άγκυρα.

Ηλίου φαεινότερο οτι ο κ. Ερντογάν έχει έρθει σε κάποιου είδους συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέλλον των δυο χωρών αναφορικά με το Αιγαίο.

“Το Αιγαίο να γίνει θάλασσα ειρήνης” αναφέρει το πρωτοσέλιδο της Χουριέτ μετά την συνάντηση των δυο αρχηγών τον Μάρτιο του 2022 στην Κωνσταντινούπολη και “Βήματα βελτίωσης με την Αθήνα” αναφέρει η Μιλιέτ.

Τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι κύρια και ουσιαστικά:

1. Πόσο τεράστια “επιτυχία” είναι αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας;

2. Τι είδους συμφωνία έχει πραγματοποιήσει με τον κ. Ερντογάν για το Αιγαίο χωρίς να γνωρίζουμε τους όρους αυτής;

3. Ποιος είναι ο αρεστός πρωθυπουργός για την Ελλάδα τελικά για τον Πρόεδρο της Τουρκίας; Ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας;

Κλείνοντας ο κ. Ερντογάν δήλωσε τα εξής:

“Με την Ελλάδα μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες και τους ανταγωνισμούς, αυτό έφθειρε πολύ και τις δύο χώρες και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εύχομαι οι εκλογές και της Ελλάδας και της Τουρκίας να γίνουν η αρχή μιας νέας εποχής. Εμείς από την Τουρκία στέλνουμε στην Ελλάδα τους εγκάρδιους φιλικούς χαιρετισμούς μας».

ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version