Home Άρθρα “Ξύπνησαν” τώρα και οι Ιατρικοί Σύλλογοι

“Ξύπνησαν” τώρα και οι Ιατρικοί Σύλλογοι

Γράφει ο Μηνάς Π.

“Ξεσηκώθηκαν” οι Ιατρικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου για τα όσα δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος και εξέδωσαν οργισμένη κοινή ανακοίνωση όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Ο μάχιμος δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιαννης αναφέρει σήμερα για το θέμα Κατρούγκαλου: “Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες είδαμε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μας κατά 30%: Από τα 185 ευρώ τον μήνα που ήταν το 2019 σε 240 ευρώ που είναι σήμερα (δεν συνυπολογίζεται η επικουρική).“. Για τους νέους κάτω πενταετίας μάλιστα, που τόσο κόπτονται, η αύξηση ήταν από τα 103 ευρώ στα 148. Αυτό το χαράτσι Μητσοτάκη το πλήρωσε το 85% των ελεύθερων επαγγελματιών που επιλέγουν την κατώτατη κλάση. Και σε ετήσια βάση, το ποσό αυτό ισοφαρίζει την πολυδιαφημισμένη μείωση που είχαμε στον φορολογικό συντελεστή. Δηλαδή για την μεγάλη πλειοψηφία αυτού που (κακώς) αποκαλείται “μεσαία τάξη”, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν μια απάτη. και συνεχίζει: “Ποίοι είδαν πραγματική μείωση σε εισφορές και φόρο; Μόνο τα μεγάλα πορτοφόλια, που φυσικά υπερ-εκπροσωπούνται στα διοικητικά συμβούλια των Επιμελητηρίων και των Συλλόγων. Γι’ αυτό και η αντίδρασή τους στον νόμο Κατρούγκαλου επικεντρώθηκε μόνο στο κομμάτι που αφορούσε τις αυξήσεις στις εισφορές για τα μεγαλύτερα εισοδήματα.”

Ευελπιστώ ότι οι περισσότεροι από εμάς ήμαστε νοήμονα όντα και μπορούμε εύκολα να συνδυάσουμε την “ταραχή” των Ιατρικών Συλλόγων της Πελοποννήσου και την αφωνία τους για την πολυδιαφημισμένη μείωση που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ στη “μεσαία τάξη” όπως αναφέρει παραπάνω ο κ Καμπαγιάννης.
Φανταστείτε να είχαν τα ίδια αντανακλαστικά και την ίδια “οργή” για τις απουσίες ιατρών στα νοσοκομεία του Άργους και Ναυπλίου. Να τους “κάνουν” με τις ανακοινώσεις τους να “τρέμουν” ότι θα έχουν πολιτικό κόστος. Πόσο διαφορετική και καλύτερη θα ήταν η καθημερινότητά μας αφού δεν θα χρειαζόταν να τρέχουμε επειγόντως για πρώτες βοήθειες τα παιδιά μας στην Τρίπολη και στην Αθήνα… Και ρε παιδιά μια κοινή ανακοίνωση για τα χάλια των νοσοκομείων της Πελοποννήσου, μια δυναμική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν θυμάμαι…

Η Ανακοίνωση των Ιατρικών Συλλογών Πελοποννήσου:

Σε πρόσφατη δήλωσή του ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κος Κατρούγκαλος, ανακοίνωσε την ιδέα του για επαναφορά του συντελεστή 20% επί του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών

Ο πρώην υπουργός ξεχνά πως είχε συνδέσει τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών με το εισόδημά τους, γεγονός που οδήγησε σε συνολική φορολόγηση των εισοδημάτων τους σε ποσοστό μέχρι 80%. Ξεχνά τη τεράστια ζημιά που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία και την αναγκαστική διακοπή λειτουργίας πολλών ατομικών επιχειρήσεων. Τέτοιες «ιδέες», για επιβολή του κεφαλικού αυτού φόρου, αποδεδειγμένα καθιστούν ασύμφορη τη λειτουργία ατομικής επιχείρησης, οδηγούν στον αφανισμό τον μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία, καλό είναι να εξαφανιστούν από την ενδεχόμενη ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ήδη έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η εμμονική αυτή τοποθέτηση, αποτελεί προάγγελο κάποιων κρυφών κινήσεων;

Όλοι οι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες, θέτουμε κόκκινη γραμμή και δεν θα επιτρέψουμε να δημευθεί ξανά το εισόδημά μας, που πηγάζει από τον κόπο της δουλειάς μας.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΨΥΧΟΨΥΙΟΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version