ΆρθραΒουτιά σε σκέψεις και στο μπλε της Ελλάδας

Βουτιά σε σκέψεις και στο μπλε της Ελλάδας

Γράφει η Βανέσσα Γιαννοπούλου*

Στην πρώιμή μου νεότητα η πόλη, που μεγάλωσα, μου δημιουργούσε μια έντονη αποστροφή και μια ισχυρή καχυποψία για τους ανθρώπους της. Αυτή η πόλη μέχρι σήμερα δυστυχώς είναι συνώνυμη της βαθιάς επαρχίας (από άποψη αντιλήψεων και συμπεριφορών), της θανατερής μονοτονίας, η πόλη όνειρο για τους επισκέπτες και αβάσταχτη για τους ντόπιους.

Στη σχολική μου ηλικία, όπως και πολλοί σαν εμένα, γαλουχήθηκα με μεγάλες δόσεις θρησκευτικής διδασκαλίας. Ανάγκασα τον εαυτό μου να να μελετήσει επιμελώς τη σπουδαία ιστορία του ιουδαικού γένους. Αποστήθισα ποιός γέννησε ποιόν, για να διαπιστώσω πως μεγάλη μου σκασίλα για το αν ο Αβραάμ γέννησε τον Ισαάκ. Θρησκεία και πολιτική μαζί με την νοοτροπία μας, δόμησαν εντέλει μια κοινωνία με απέχθεια προς τους αδύναμους και μίσος για τους άναρχους.

Οι πρώτες μέρες του φετινού καλοκαιριού μου θυμίζουν την ψηφοφορική διάθεση των συμπολιτών μου. Σαν τον άστατο καιρούλη,έτσι και αυτές. Του τρελού!!! Το χλιαρό αεράκι συνήθως μου αναζωπυρώνει την επιθυμία για αποδράσεις και βουτιές στα μέρη μου. Άλλωστε ζω σε μια κατά τ’ άλλα υπέροχη χώρα.

Αυτή η χώρα προσφάτως έγινε μπλε. Ταιριάζει θα έλεγε κανείς απόλυτα με το τοπίο. Εμένα όμως με τρομάζει. Θεέ μου, λες να γίνω καμία εθισμένη μητροπολιτική πολίτης;

Πώς θα γλιτώσουμε από όσα έρχονται; Το λάθος, σε όλες τους τις μορφές, είναι χαρακτηριστικό εγγενές στο ανθρώπινο είδος, με εκπαιδευτική αξία, που δεν έχει αφήσει ανέγγιχτη καμία πλευρά της ζωής μας. Αυτό το πολιτικό όμως “δις εξαμαρτείν” πολύ με φοβίζει αδέρφια. Άραγε θα μου επιτρέπεται να σας αποκαλώ έτσι για καιρό ακόμα;

Μόνη λύση, η προσπάθεια να μένουμε ατόφιοι, ανθρώπινοι και να απολαμβάνουμε μερικές από εκείνες τις στιγμές που έχουν το γέλιο ως κατάληξη!!!

*Φιλόλογος – ειδική εκπαιδευτικός – μουσικός.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα