ΑργολίδαΔ. Ορφανός: Μετρά αντίστροφα η χειρότερη δημοτική αρχή Ναυπλιέων

Δ. Ορφανός: Μετρά αντίστροφα η χειρότερη δημοτική αρχή Ναυπλιέων

Πού κατανεμήθηκε η επιχορήγηση για την πυροπροστασία, κ. Κωστούρο;

Φαινόμενα πλήρους διάλυσης παρατηρούνται στην απερχόμενη δημοτική αρχή Κωστούρου, η οποία αδιαφορεί ακόμα και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πυροπροστασίας για την ασφάλεια τόσο των δημοτών όσο και Δήμου Ναυπλιέων γενικότερα.

Τα ερώτημα είναι συγκεκριμένο, αμείλικτο και αναπόδραστο: Πού κατανεμήθηκε η επιχορήγηση του έτους 2023 για την πυροπροστασία, κ. Κωστούρο;

Στις 22 Ιουλίου 2023, ενημερώναμε τους συνδημότες μας ότι το έργο του απερχόμενου δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου και σε έναν άλλο ζωτικό τομέα, αυτόν της πυροπροστασίας, είναι μηδενικό και ότι προκαλούν ανησυχία οι εικόνες παντελούς εγκατάλειψης του Δήμου αναφορικά με τη λήψη των στοιχειωδών μέτρων πυροπροστασίας. Μέχρι τότε, ο απερχόμενος Δήμαρχος, για το έτος 2023, είχε συνάψει μόνο μία σύμβαση με σκοπό τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων ύψους 12.028,00 €. Στις 24/7/2023 υπογράφηκε μία σύμβαση με τίτλο «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Δ.Ε. ΝΑΥΠΛΙΟΥ» ύψους 9.994,40 € και μία σύμβαση με τίτλο «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Δ.Ε. ΑΣΙΝΗΣ» ύψους 19.788,91 €. Οι υπηρεσίες αυτές, προβλέπεται ότι θα εκτελεστούν σε χρονικό διάστημα 30 ημερολογιακών ημερών. Στις 24/7/2023 λοιπόν, υπεγράφησαν δύο συμβάσεις που αφορούν δράσεις πυροπροστασίας, όταν η αντιπυρική περίοδος ξεκινά από την 1η Μαϊου, όταν προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν σε 30 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 24 Αυγούστου και όταν στατιστικά οι περισσότερες πυρκαγιές στη χώρα συμβαίνουν τέλη Ιουλίου και μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Επιπλέον, για τις 3 αυτές συμβάσεις, θα δαπανηθούν συνολικά 41.811,31 € με ΦΠΑ, όταν ο Δήμος έλαβε ως επιχορήγηση από το Υπουργείο για δράσεις πυροπροστασίας τουλάχιστον 80.000 €. Καλό θα ήταν να μας ενημερώσει ο απερχόμενος Δήμαρχος για τις υπόλοιπες δράσεις πυροπροστασίας που αντιστοιχούν στα υπόλοιπα 40.000 € που περισσεύουν από την επιχορήγηση του Υπουργείου. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι τα χρήματα αυτά διατέθηκαν για άλλον σκοπό αντί γι’ αυτόν για τον οποίο προορίζονταν. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υποτιμάται τόσο πολύ ο κίνδυνος μιας πυρκαγιάς στον Δήμο μας, ώστε να μην αξιοποιούνται κατάλληλα όλα τα χρήματα που λαμβάνει ο Δήμος.

Ο Δήμος μας δεν έχει το περιθώριο να χάσει ούτε μία ώρα με την ανίκανη δημοτική διοίκηση Κωστούρου. Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτή η παρωδία που στα στόματα των δημοτών είναι γνωστή ως καθεστώς Κωστούρου.

Έχουμε τη γνώση και το σχέδιο για τον Δήμο Ναυπλιέων του 2030, όπου κεντρική θέση θα έχει ο δημότης.

Χρέος κάθε Δημάρχου είναι να αφουγκράζεται την κοινωνία. Να είναι στο πλευρό κάθε πολίτη. Να καταγράφει τους προβληματισμούς κάθε δημότη και να βρίσκει λύσεις σε αυτούς. Έχουμε μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας με προτάσεις και πολιτικές για τις πραγματικές ανάγκες τους, για τον Δήμο Ναυπλιέων του 2030».

Δημήτρης Ορφανός
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα