ΑργολίδαΝαύπλιο: Ολοκλήρωση του Θερινού Προγράμματος Λυκείου του ΚΕΣ Harvard

Ναύπλιο: Ολοκλήρωση του Θερινού Προγράμματος Λυκείου του ΚΕΣ Harvard

Στις 14 Ιουλίου ολοκληρώθηκε ο δωδέκατος κύκλος του Θερινού Προγράμματος Λυκείου (HSSP 2023) του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard. Οι δια ζώσης συναντήσεις της ομάδας πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών και στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου.

Το HSSP 2023 διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Τμήματος Κοινωνικών Σπουδών και την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Harvard. Το Θερινό Πρόγραμμα επόπτευσαν τρεις διδάσκοντες στο Harvard: o Νικόλας Πρεβελάκης (Harvard και Center for Hellenic Studies), Διευθυντής του Προγράμματος, ο Charles Clavey και η Tracey Rosen, Λέκτορες Κοινωνικών Σπουδών στο Harvard. Οι Εκπαιδευτικές Συνεργάτιδες, φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Harvard, Caroline Gage, Chloe Koulefianou, Kari Traylor, και Katherine Zhu, εργάστηκαν εντατικά με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες για δυόμιση εβδομάδες, καλλιεργώντας παράλληλα και τις δικές τους διδακτικές ικανότητες (“teaching internship”). Φέτος υποδεχθήκαμε είκοσι δύο μαθητές και μαθήτριες Λυκείου από σχολεία της Αργολίδας, της Δυτικής Αττικής, καθώς και τον μαθητή ο οποίος πρώτευσε στον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου που διοργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και υποστηρίζει το ΚΕΣ καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.).

Οι επιλεγμένοι/ες υπότροφοι μαθητές/τριες εργάστηκαν εντατικά σε ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Harvard και συμμετείχαν στις καθορισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος αλλά και σε πλήθος άλλων καινοτόμων δραστηριοτήτων. Ενδεικτικά:

  • συμμετείχαν σε ομαδικές δραστηριότητες και συζητήσεις που οργάνωσαν γι’ αυτούς οι Εκπαιδευτικές Συνεργάτιδες,
  • συνομίλησαν με την προσκεκλημένη μας Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στην Αμερική, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Howard, Dr. Caroline Stark,
  • ενημερώθηκαν για σπουδές σε αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από τον κύριο Νικόλα Τουρίδη, Εκπαιδευτικό Σύμβουλο και Συντονιστή του Αμερικανικού Προγράμματος του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα,
  • συμμετείχαν σε εθελοντική δραστηριότητα καθαρισμού του μονοπατιού που οδηγεί στο Κάστρο του Παλαμηδίου, στο Ναύπλιο,
  • και κατά τις τελευταίες ημέρες του Προγράμματος εργάστηκαν εντατικά σε υποομάδες, αναπτύσσοντας μικρές έρευνες, οι οποίες βασίζονταν στο ακαδημαϊκό περιεχόμενο του Προγράμματος και τις οποίες παρουσίασαν στην τελική εκδήλωση του Προγράμματος στις 14 Ιουλίου.

Απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχημένη ολοκλήρωση και του φετινού Προγράμματος, και προετοιμαζόμαστε ήδη σε Ελλάδα και Αμερική για την επόμενη χρονιά αναφέρει η ανακοίνωση του του ΚΕΣ Harvard.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα