ΑργολίδαΤάσος Λάμπρου: Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά - Ο Δήμος μας σιώπησε 7 μήνες...

Τάσος Λάμπρου: Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά – Ο Δήμος μας σιώπησε 7 μήνες – Τώρα θα διεκδικήσει τα αυτονόητα;

κ. Δήμαρχε

Επανέρχομαι σε ένα θέμα για το οποίο σας είχα απασχολήσει  από τις 2 Δεκεμβρίου, του 2022 ,όταν είχε δημοσιευτεί στα Μ.Μ.Ε η απόφαση της κυβέρνησης να οριστεί σύμβουλος ο οποίος θα είχε την ευθύνη να προχωρήσει την διαγωνιστική διαδικασία για να πουληθούν τα 627 στρέμματα στην θέση ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ, τμήμα της πρώην ΔΕΠΟΣ.

Τότε με επίκαιρη ερώτηση μας στο Δημοτικό μας συμβούλιο είχατε δεσμευτεί ότι μετά τον ορισμό του Συμβούλου θα έρθετε σε επαφή, θα είχατε μια συνεργασία μαζί του και στην συνέχεια θα είχαμε την προβλεπόμενη ενημέρωση σε επίπεδο Δημοτικού συμβουλίου από την πλευρά σας για το προτεινόμενο σχέδιο αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης, παράλληλα όμως θα γινόταν αναφορά στα αυτονόητα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

Από τότε πέρασαν 7 μήνες, είχαμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, σχηματίστηκε νέα Κυβέρνηση και από την δικιά σας πλευρά απόλυτη σιωπή, παράξενη αδράνεια.

Την προηγούμενη εβδομάδα από δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε ενημερωθήκαμε ότι η διαγωνιστική διαδικασία προχωράει κανονικά με καταληκτική ημερομηνία την 5 Οκτωβρίου 2023 με κύριο στόχο να ξεπουληθούν τα 627 στρέμματα με μεγάλη απούσα, τις πάγιες θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης . 

Από τον Δεκέμβριο σας είχα επισημάνει τα εξής ερωτήματα που από την πλευρά σας έπρεπε να απαντηθούν και ακόμα περιμένουμε…

1.Ο Δήμος Ερμιονίδας θα επικαιροποιήσει παλαιές αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου τόσο του Δήμου Κρανιδίου όσο και του Δήμου Ερμιονίδας που επιτακτικά ζητούσαν από την Ελληνική Πολιτεία, από το ΤΑΙΠΕΔ, ζωτικό οικιστικό χώρο για την Κοινότητα Πορτοχελίου για τον Δήμο Ερμιονίδας για κοινόχρηστες χρήσεις, για ένα νέο Δημοτικό σχολείο, για ένα αθλητικό και πολιτιστικό πολυχώρο, για ένα οργανωμένο Δημοτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, για ένα νέο νεκροταφείο. Άρα τώρα την ύστατη ώρα θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δίκαια αιτήματα μας.

2.Ακόμα περιμένω την απάντηση σας ποια είναι η άποψη της παρούσας Δημοτικής αρχής για το προβλεπόμενο σχέδιο “ανάπτυξης”, τότε μου τονίσατε ότι δεν είναι δικιά μας περιουσία, είναι του Κράτους, μπορούμε να παρέμβουμε;

Τα αυτονόητο είναι, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση απαιτείται να έχει άποψη για όλα τα κρίσιμα αναπτυξιακά θέματα της περιοχής τα οποία για να υλοποιηθούν απαιτείται να υπάρχει απόλυτη συνεργασία με την πολιτεία ,τους δύο φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους ιδιώτες επενδυτές.

3.Πήρατε την άποψη, την γνώμη από τους κοινωνικούς φορείς του τόπου μας, να τοποθετηθούν επί της προβλεπόμενης πολιτικής αξιοποίησης, συμφωνούν με την μεθοδολογία που ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ να ΞΕΠΟΥΛΑ την δημόσια περιουσία χωρίς να ερωτηθούν οι επίσημοι φορείς της τοπικής κοινωνίας. 

4. Ξέρετε ότι υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές απόψεις οι οποίες διαφωνούν με το προβλεπόμενο μοντέλο αξιοποίησης- ξεπουλήματος με μοναδικό στόχο να καλύψουν το περιβόητο οικονομικό κενό, και έχουν διατυπώσει ένα διαφορετικό ολοκληρωμένο μοντέλο ήπιας οικιστικής αξιοποίησης με σύγχρονα Περιβαλλοντικά κριτήρια. 

5.Ζητήσατε την γνώμη των υπηρεσιακών παραγόντων της Ελληνικής πολιτεία εάν η συγκεκριμένη πρόταση τηρεί την προβλεπόμενη κείμενη νομοθεσία εάν μπορεί να υλοποιηθεί στην πράξη στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, πλησίον της κοινότητας Πορτοχελίου με βάση τις υφιστάμενες υποδομές, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το υφιστάμενο οικιστικό περιβάλλον 

Άρα, το θέμα απαιτείται να έρθει σε επόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας.

Αυτονόητο ότι πρέπει να προσκληθούν οι βουλευτές του νομού Αργολίδας, και οι κοινωνικοί φορείς της κοινότητας Πορτοχελίου και ευρύτερα του Δήμου μας για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και τον προβληματισμό τους .

Όλοι θέλουμε αξιοποιηθεί μια έκταση πάνω από το ΠΟΡΤΟΧΈΛΙ που πριν από 50 χρόνια είχε γίνει πράξη απαλλοτρίωσης για γίνει αεροδρόμιο, που μένει ανεκμετάλλευτη τόσα χρόνια αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τηρηθεί η σχετική νομοθεσία, επίσης να αξιολογηθούν και άλλες προτάσεις μιας πιο ήπιας οικιστικής ανάπτυξης ,και από την πλευρά του ο Δήμος μας να μην διεκδικήσει τον αυτονόητο ζωτικό οικιστικό χώρο ,άρα τα επίσημα αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπικής μας κοινωνία.

Εμείς θα διεκδικούμε πάντα υπεύθυνα για το καλό του τόπου μας, για το συμφέρον όλων των Δημοτών μας .

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα