ΑργολίδαΤάσος Λάμπρου: Οι" χαμένοι" Δημοτικοί σύμβουλοι και ο κανονισμός

Τάσος Λάμπρου: Οι” χαμένοι” Δημοτικοί σύμβουλοι και ο κανονισμός

Η ιδιότητα του Δημοτικού συμβούλου είναι τιμητική, μας δίνουν εντολή οι δημότες να τους εκπροσωπούμε στο κορυφαίο πολιτικό, συλλογικό, όργανο Διοίκησης του Δήμου, το Δημοτικό συμβούλιο.

Η ιδιότητα αυτή, δημιουργεί από μόνη της Δικαιώματα και υποχρεώσεις, μια από αυτές είναι η συμμετοχή μας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου.

Η αδικαιολόγητη απουσία από τρεις συνεχιζόμενες συνεδριάσεις δημιουργεί από μόνη της ηθικά, δεοντολογικά, αυτοδιοικητικά και νομικά τους λόγους ένας Δημοτικός σύμβουλος να κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμα του.

Με μια τέτοια έκπτωση, δεν θα έχει δεοντολογικά δικαίωμα να έχει συμμετοχή σε επόμενες εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης Δημοτικών συμβούλων.

Αυτονόητο ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του κάθε Δήμου απαιτείται να τηρεί τον κώδικα Δήμων και κοινοτήτων και τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου και να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την συμμετοχή των Δημοτικών συμβούλων στις συνεδριάσεις.

Εμείς έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου και θα την καταθέσουμε και επίσημα με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Η αυτονόητη παρέμβαση αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολλοί Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας απέχουν αδικαιολόγητα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου και ταυτόχρονα επιθυμούν να επανεκλεγούν στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές.

Δύο μέτρα, δύο σταθμά που καταστρατηγούν στην ουσία τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΕΝ .ΔΗ.ΕΡ

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα