ΑργολίδαΤ. Λάμπρου: Μια η επιλογή μας. Πάντα αυτόνομα – δημοκρατικά – προοδευτικά...

Τ. Λάμπρου: Μια η επιλογή μας. Πάντα αυτόνομα – δημοκρατικά – προοδευτικά – αυτοδιοικητικά

Αγαπητοί συνδημότες – συνδημότισσες

Ο Αύγουστος είναι ένας από καλούς μήνες του χρόνου ιδιαίτερα στην όμορφη Ερμιονίδα, με τις ομορφιές της, με τα σοβαρά προβλήματα της, με τις προκλήσεις της.

Καλό Μήνα σε όλους.
Επίσης εισερχόμαστε στην τελική φάση των Αυτοδιοικητικών εκλογών για τους δύο βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εμείς στο Δήμο Ερμιονίδας μέσα από την Δημοτική μας παράταξη “Ενότητα Δημιουργίας για την Ερμιονίδα” πιστεύουμε ότι η μάχη των ιδεών συνεχίζεται, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, έχουμε πολύ διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, πιστεύουμε στις αρχές ενός γνήσιου Αυτοδιοικητικού κινήματος που θα υπηρετεί με συνέπεια και αρχές τις τοπικές κοινωνίες, που παρουσιάζει άλλες προτεραιότητες, άλλες αξιολογήσεις, που βασίζεται σε διαχρονικές αξίες της κοινωνίας των ενεργών πολιτών.

Άρα συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας: Αυτόνομα -Δημοκρατικά- προοδευτικά – Αυτοδιοικητικά .

Εμείς στην τελευταία δημοτική περίοδο διατυπώσαμε αυστηρή κριτική σε σημαντικές επιλογές και αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, στις αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας αλλά και στις προτεραιότητες της παρούσας Δημοτικής αρχής.
Επί των κατώτερων θεμάτων άλλοι συμφώνησαν και υλοποίησαν και άλλοι απείχαν από τον Δημόσιο διάλογο ,δεν πήραν, ούτε θα πάρουν θέση στην προεκλογική δημοτική περίοδο.

► Διαφωνήσαμε ο Δήμαρχος να εκλέγεται με 43%  Από τον Α κύκλο, άρα ακυρώθηκε το μεταπολιτευτικό σύστημα που έχει καθιερώσει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉΣ, και έτσι ο εκάστοτε Δήμαρχος γίνεται Παραταξιακός, δεν εξασφαλίζονται από το Σύνταγμα οι αναγκαίες συναινέσεις.

► Διαφωνήσαμε με την καταστρατήγηση του πολιτικού δικαιώματος του εκλέγεσθαι αφού ο υπερβολικός αριθμός των υποψηφίων συμβούλων επιπλέον 150%του κάθε οργάνου μετεξελίσσεται σε κοροϊδία αφού από 63 υποψηφίους Δημοτικούς συμβούλους η Πλειοψηφούσα παράταξη θα εκλέξει μόνο 15 συμβούλους.

► Αντιδράσαμε στην αύξηση του ορίου των απευθείας αναθέσεων από 20.000 ευρώ σε 30 000 ευρώ και στην συνέχεια στο μεγάλο πάρτι των πολλών αναθέσεων που ξεκίνησε την παρούσα Δημοτική περίοδο και θα συνεχιστεί… αναθέσεις που δημιουργούν εξαρτήσεις υπηρετούν παλαιοκομματικές λογικές.

► Διατυπώσαμε  αυστηρή κριτική στα μεγάλα λόγια για τα αναπτυξιακά προγράμματα, με τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις που μείνανε μόνο στα λόγια. Το πρόγραμμα Α. Τριτσης έμεινε μόνο στις διακηρύξεις μόνο στα λόγια, έπρεπε να τρέξει στην παρούσα Δημοτική περίοδο τώρα μας τάζουν ότι θα έρθει μετά τις Δημοτικές εκλογές, με το νέο έτος. Μείνανε μόνο στις εξαγγελίες και στην πολλαπλή αλληλογραφία.

► Πέρασαν 4 δύσκολα χρόνια , ιδιαίτερα λόγω της υγειονομικής κρίσης και δεν υλοποιήθηκε τίποτα σε επίπεδο κοινωνικών υπηρεσιών, τόσο η κεντρική διοίκηση όσο και η διοίκηση του Δήμου μας δεν μερίμνησαν να ενισχύσουν με δράσεις, με υποδομές, με δομές, με ανθρώπινο δυναμικό ευρύτερα τις κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες που έπρεπε να υπήρχαν στην τοπική μας κοινωνία. Μείνανε στις υποσχέσεις των πρώτων δύο δύσκολων χρόνων.
 
► Αξίζει να επισημάνουμε ότι το Αυτοδιοικητικό κίνημα έχει διαχρονικές θέσεις για ουσιαστικές αλλαγές στην δομή και λειτουργία των Δήμων, με νέες αρμοδιότητες, που θα συνοδεύονται με αντίστοιχους θεσμοθετημένους οικονομικούς πόρους και με την επαρκή στελέχωση από κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό είναι η πεμπτουσία του αποκεντρωμένου τοπικού κράτους με ισχυρή αυτοδιοίκηση.

Για τους παραπάνω λόγους για όλους τόσους εμείς πορευόμαστε
ΑΥΤΌΝΟΜΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Δημοτικός σύμβουλος – Δήμου Ερμιονίδας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα