ΑργολίδαΤ. Λάμπρου: Οι 14 προγραμματικές μας δεσμεύσεις

Τ. Λάμπρου: Οι 14 προγραμματικές μας δεσμεύσεις

Οι 14 βασικές προτεραιότητες για επόμενη δημοτική περιόδου στο ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

Κείμενο παρέμβασης Δημοσίου Διαλόγου στα πλαίσια ανάδειξης νέων οργάνων διοίκησης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

1.Η αναγκαία εξασφάλιση με κάθε επιστημονικό τρόπο τόσο της επάρκειας όσο και της ποιότητας πόσιμου νερού στους Δημότες του Δήμου μας. Η αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων μελετών και όλων των προτεινόμενων νόμιμων λύσεων σε συνδυασμό με την πολιτική βούληση για οριστική επίλυσης του προβλήματος. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δίνει ζωή, επηρεάσει το επίπεδο ποιότητας της ζωής μας.

2.Άμεση έναρξη και συνέχεια όλων των εργασιών για τα αναγκαία έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος στον τομέα της Αποχέτευσης, της ύδρευσης, της σωστής λειτουργίας των μονάδων του βιολογικού καθαρισμού, στο οδικό Δημοτικό δίκτυο, στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

3.Ίδρυση και λειτουργία ενός ενιαίου συντονιστικού κέντρου που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της αξιοποίησης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες .Κύρια προτεραιότητα η άμεση απορρόφηση των όλων των πόρων που προέρχονται είτε από από την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό.

4.Ουσιαστική αναβάθμιση της Δημοκρατικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων του Δήμου μας (Δημοτικό συμβούλιο, Δημοτικές επιτροπές, Διοικητικά συμβούλια) με στόχο την ενδυνάμωση της ουσιαστικής συμμετοχής τόσο από τους αιρετούς όσο και από τους Δημότες.

5.Ενίσχυση με θεσμικές παρεμβάσεις της Διαφάνειας, του ουσιαστικού ελέγχου, της λογοδοσίας της σωστής διαχείρισης του Δημοτικού χρήματος. Η μεθοδολογία της άκρατης χρήσης των απευθείας αναθέσεων χωρίς μέτρο, χωρίς όριο πρέπει να σταματήσει.

6.Ο Δήμος μας απαιτείται να αποκτήσει μια σύγχρονη κοινωνική υπηρεσία με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, με αντίστοιχους πόρους, με κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Χρειάζεται να ενοποιηθούν όλες οι κοινωνικές δράσεις κάτω από μια ενιαία διεύθυνση, από μια κοινή οργάνωση, από έναν ενιαίο προγραμματισμό, από έναν αποτελεσματικό έλεγχο.

Οι κοινωνικές δράσεις αφορούν προγράμματα, κοινωνικής αλληλεγγύης και φροντίδας, κοινωνικής πρόνοιας, συμβουλευτικής, κοινωνικής εκπαίδευσης και εργασίας, κτλ…

7.Άμεση προτεραιότητα η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, η προστασία του συγκριτικού πλεονεκτήματος του τόπου μας που δεν είναι άλλο από τις φυσικές μας ομορφιές. Άρα αυστηρή τήρηση της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας από όλους, και αυστηρό έλεγχο εάν αυτή εφαρμόζεται στην πράξη.

8.Ήρθε η ώρα για πράσινες οικολογικές παρεμβάσεις

  • Άμεση κατάργηση της πλαστικής σακούλας στο Δήμο Ερμιονίδας μια κοινή προσπάθεια Δήμου, Επιχειρήσεων και Δημοτών.
  • Σταδιακός περιορισμός στην υπερβολική χρήση πλαστικού από τα μπουκάλια νερού με νέες μεθοδολογίες, που έχουν εφαρμοστεί  σε πολλούς Δήμους της χώρας.
  • Άμεση ενεργειακή αυτονομία όλων των Δημοτικών κτιρίων του Δήμου μας, τρόπος εξοικονόμησης ενέργειας.

9.Άμεση σύνταξη μελετών και άμεση υλοποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στις Δημοτικές κοινότητες Κρανιδίου, Ερμιόνης, Πορτοχελίου.

10. Εφαρμογή ριζικού σχεδίου οικονομικής και διοικητικής και εξυγίανσης της Δ.Ε.Υ.Α ΕΡ. Άμεση σύνταξη αντικειμενικού σχεδίου οικονομικής βιωσιμότητας από ανεξάρτητη αρχή, η εκκαθάριση αυτής και μετατροπή της σε δημοτική υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης.

11.Στην διαχείριση απορριμμάτων έμφαση στην μεθοδολογία της διαλογής στην πηγή, την τοποθέτηση των απορριμμάτων σε διαφορετικούς κάδους, στον περιορισμό των σύμμεικτων απορριμμάτων, την  ευαισθητοποίησης για την αξία της ανακύκλωσης και της δυνατότητες της κομποστοποίηση. Οικονομική αξιολόγηση κόστους – οφέλους για όλες τις υφιστάμενες συμβάσεις που αφορούν την αποκομιδή και την διαχείριση των απορριμμάτων.

12.Για την εξοικονόμηση ενέργειας μια είναι η προβλεπόμενη μέθοδος που χρησιμοποιούν πολλοί Δήμοι της χώρας, η ίδρυση και λειτουργία Ενεργειακών κοινοτήτων. Η πρόταση μας για τον Δήμο Ερμιονίδας.

13.Ουσιαστική αναβάθμιση των Συμβουλίων των Δημοτών κοινοτήτων, απαιτείται μεταφορά αρμοδιοτήτων, σεβασμός των αποφάσεων και της βούλησης των κατοίκων της κάθε κοινότητας, στήριξη των εθελοντικών και κοινωνικών δράσεων της κάθε κοινότητας.

14.Η βούληση των Δημοτών, οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου, η άποψη της τοπικής κοινωνίας απαιτείται να διατυπώνεται δυνατά και να φτάνει παντού σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ο Δήμος μας χρειάζεται να έχει τεκμηριωμένη άποψη για Τοπικά πολεοδομικά σχέδια και αυτή να διατυπωθεί έγκαιρα και έγκυρα. Ο Δήμος απαιτείται μαζί με το αυτοδιοικητικό κίνημα να διεκδικήσει αρμοδιότητες, αυτόνομους, καθορισμένους πόρους και ανθρώπινο δυναμικό από την κεντρική διοίκηση.

Ο Δήμος πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και δυνατό λόγο σε προτεινόμενα η υφιστάμενα αναπτυξιακά σχέδια με κύρια μέριμνα να προστατεύονται τα συμφέροντα των Δημοτών μας ,τα κοινόχρηστα αγαθά και το φυσικό περιβάλλον.

Για την Δημοτική παράταξη

“ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΊΔΑ.”

  Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΉΣ 

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΌΣ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα