ΑργολίδαΆργος: Το εργοστάσιο ανακύκλωσης είναι έτοιμο και θα λειτουργήσει άμεσα

Άργος: Το εργοστάσιο ανακύκλωσης είναι έτοιμο και θα λειτουργήσει άμεσα

Μια “ανάσα” πριν να ανοίξει τις πόρτες του βρίσκεται το εργοστάσιο ανακύκλωσης βάζοντας στον Ευρωπαϊκό χάρτη τον Δήμο Άργους – Μυκηνών και σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον εν λόγω Δήμο:

Το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών είναι ένα ζήτημα που ταλανίζει ολόκληρη την χώρα και όχι μόνο το Δήμο Άργους Μυκηνών το οποίο και εμείς κληρονομήσαμε. Η δημοτική μας αρχή έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα των σκουπιδιών και έχει κάνει σταθερά βήματα προς την επίλυσή του με το κλείσιμο όλων των χωματερών και την δημιουργία εργοστασίου ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού, αλουμινίου το οποίο θα δρα παράλληλα με την ολοκληρωμένη διαχείριση της ΤΕΡΝΑ με την οποία συνεργαζόμαστε και εδώ και μήνες στέλνουμε τα σκουπίδια μας.

Πριν λίγες ημέρες υπεγράφη και η σύμβαση με ανάδοχο εταιρεία για την άμεση λειτουργία του εργοστασίου ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα θα εγκατασταθούν γωνιές ανακύκλωσης σε ολόκληρο τον Δήμο καθώς και καφέ και πράσινοι κάδοι. Στους καφέ κάδους θα συλλέγουμε οργανικά υλικά, υπολείμματα φαγητού, λαχανικών, φρούτων, λουλουδιών κλπ, με σκοπό την κομποστοποίηση, την φυσική μετατροπή των παραπάνω υλικών σε χρήσιμο λίπασμα, εδαφοβελτιωτικό ή όπως αλλιώς το λένε κομπόστ. Ο Δήμος μας με ειδικά απορριμματοφόρα και με το δίκτυο των καφέ κάδων που θα τοποθετηθούν θα πραγματοποιεί την ορθή διαχείριση των οργανικών βιοαπόβλητων. Στους μπλε κάδους θα συλλέγονται τα υπόλοιπα υλικά τα οποία θα οδηγούνται στην επαναχρησιμοποίηση τους, συμβάλλοντας ως δήμος , στην κυκλική οικονομία. Η δε λυματολάσπη του βιολογικού στον ίδιο χώρο του εργοστασίου, θα ξηραίνεται, θα επεξεργάζεται και θα οδηγείται και αυτή για επαναχρησιμοποίηση, μετά τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Οι προσπάθειές μας έχουν αποτέλεσμα το οποίο, το αμέσως επόμενο διάστημα θα διαφανεί και στα δημοτικά τέλη τα οποία θα μειωθούν αλλά και στην καθαριότητα του Δήμου. Οι «αντιπολιτευτικές κορώνες» εκείνων που κλείνουν τ’ αυτιά τους και τα μάτια τους όταν υλοποιείται ένα έργο για το καλό του τόπου μας δημιουργεί μόνο οίκτο! Τα δε συμφέροντα που θέλουν διαρκώς να παρεμβαίνουν για να επιτυγχάνουν τους στόχους τους δεν μπορούν να υπερβούν τη λαϊκή βούληση το μήνυμα της οποίας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα είναι ηχηρό!

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα