ΣυνεντεύξειςΓιώργος Καρτσάκης… στα hits της Απολλώνιας Τέχνης

Γιώργος Καρτσάκης… στα hits της Απολλώνιας Τέχνης

Σταυρούλα Γιαννουλοπούλου
Συνέντευξη στη Σταυρούλα Γιαννουλοπούλου

Ο Γιώργος Καρτσάκης με καταγωγή από την Αρκαδία και την Κρήτη ζει και δημιουργεί στην Τρίπολη. Ωστόσο, η ηλεκτρονική του μουσική είναι σαν ένα μαγικό ταξίδι στο άπειρο του Γαλαξία. Πνεύμα ανήσυχο από μικρός εκφραζόταν με πρωτότυπες αισθαντικές μουσικές συνθέσεις. Πίσω από τον αυθορμητισμό του, από το σπινθηροβόλο βλέμμα και το πλατύ χαμόγελο, στα αυλάκια του μυαλού του κρύβεται συχνά μια νέα μουσική έμπνευση της ιδιοφυΐας του.

Σταυρούλα Γιαννουλοπούλου: Κύριε Καρτσάκη, Πότε νιώσατε τα πρώτα σας σκιρτήματα για την μουσική; Σε ποια ηλικία συνθέσατε το πρώτο σας κομμάτι;

Γιώργος Καρτσάκης: Σε ηλικία έντεκα ετών ξεκίνησα να πειραματίζομαι με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και μουσικής. Τότε κατάλαβα τι θέλω να κάνω. Η σύνθεση ήρθε λίγο μετά αλλά χρειάστηκαν κάποια χρόνια μέχρι να αποκτήσω τις κατάλληλες γνώσεις.

► Ποιες ευκαιρίες σας δόθηκαν για αναπτύξετε το ταλέντο σας σε μια επαρχιακή πόλη όπως η Τρίπολη; Ποιες σπουδές ακολουθήσατε;

Γιώργος Καρτσάκης: Και σε άλλες πόλεις που έζησα δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για κάτι τόσο πρωτοποριακό για την εποχή. Η χρήση του διαδικτύου τα επόμενα χρόνια άνοιξε ένα νέο κόσμο με πολλές δυνατότητες. Ακολούθησα σπουδές Ανωτέρων Θεωρητικών, Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας, τις οποίες ολοκλήρωσα στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Ακολούθησαν οι σπουδές Μουσικής Τεχνολογίας μετά από υποτροφία.

Οι συνθέσεις σας όπως το “Mestral”, “Samas”, “Donna Carmen”, “Ani Kuni”, “Aurora’s Dream” και πολλές άλλες έχουν γνωρίσει επιτυχία στη βιομηχανία της μουσικής. Από πού εμπνέεστε και πώς φτάνετε στην τελική παραγωγή του κάθε μουσικού κομματιού;

Να πω την αλήθεια δεν ξέρω, είναι ένα σύνολο συναισθημάτων, σκέψεων και εμπειριών που στο τέλος τα αποκωδικοποιώ σε μουσική και ήχο. Ο σύγχρονος σύνθετης πρέπει να είναι ένας ολοκληρωμένος μουσικός παραγωγός για αυτό χρειάζονται τα κατάλληλα εργαλεία όπως synthesizer, άρτια ακουστική χώρου, επεξεργαστές ήχου και υπολογιστές με τα κατάλληλα λογισμικά.

► Ποια είναι η γνώμη σας για την ηλεκτρονική μουσική σήμερα, δεδομένου ότι οι μουσικές συνθέσεις του κορυφαίου συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Βαγγέλη Παπαθανασίου έφτασαν μέχρι το διάστημα; Ποιες οι προσωπικές σας επιδιώξεις και όνειρα;

Γιώργος Καρτσάκης: Η ηλεκτρονική μουσική σε διάφορες μορφές της μονοπωλεί την παγκόσμια δισκογραφία και εξελίσσεται ραγδαία στον ήχο αλλά μένει στάσιμη στην ποιότητα της σύνθεσης. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ήταν μοναδικός στο είδος του και με διαφορά!
Αυτό που εγώ θέλω είναι να διατηρήσω τη μουσική μου ταυτότητα και να συνεχίσω να διαδίδω τη μουσική μου σε ένα διεθνές κοινό, γεγονός το οποίο τώρα με τις μουσικές πλατφόρμες είναι ευκολότερο από ποτέ. Σύντομα κυκλοφορεί μουσική μου σε ταινία Γερμανικής παραγωγής. Η μουσική κινηματογράφου είναι ένα από τα επόμενα σχέδια μου.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα