ΑργολίδαΝαύπλιο: Ο πολιτισμός βασικός πυλώνας ανάπτυξης του Δήμου

Ναύπλιο: Ο πολιτισμός βασικός πυλώνας ανάπτυξης του Δήμου

Γράφει ο Γιάννης Γαλανόπουλος*

Για τη σχέση μου με τον αθλητισμό και την αγάπη μου για τα σπορ σας τα έχω πει σε προηγούμενη αναφορά. Για ζητήματα της τέχνης και του πολιτισμού έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία όπως κι εσείς άλλωστε.

Θεωρώ ότι ο πολιτισμός είναι στάση ζωής και όλοι μας είμαστε εν δυνάμει “υπηρέτες” του πολιτισμού, από οποιοδήποτε μετερίζι. Και σ αυτόν τον τομέα πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω με τις όποιες δυνάμεις και εμπειρίες μου.

Η πόλη του Ναυπλίου και ο δήμος συνολικά μπορεί και πρέπει να αναβαθμίσει το πολιτισμικό του “προϊόν” με ότι αυτό συνεπάγεται. Με την διάσωση, ανάδειξη και προβολή των μνημείων, αξιοθέατων, αρχαιολογικών χώρων κλπ. Με την παραγωγή πολιτιστικής δράσης σε διάφορους σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, σχολεία, συλλόγους, αλλά και συμπολίτες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην τέχνη, όμως δεν τους έχουμε αξιοποιήσει ως δήμος .

Και το πιο σημαντικό, τον προγραμματισμό για άμεση δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού.

Είναι αδιανόητο η πρωτεύουσα του νομού να μην διαθέτει ένα τέτοιο χώρο κατάλληλο για όλες τις καλλιτεχνικές δράσεις και προσβάσιμο σε όλους.

ΜΕ το “Όραμα Δημιουργίας ” (μαζί και το Ανάπλι Εμπρός) και με αυριανό δήμαρχο τον Δημήτρη Ορφανό τα θέματα του πολιτισμού θα έχουν τη θέση που τους αξίζει στο πρόγραμμα μας και αρμόζουν στην ιστορία του Δήμου Ναυπλιέων.

Στις δεκαετίες του ρεπορτάζ που υπηρέτησα οι συναντήσεις και συνεντεύξεις με ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης ήσαν για μένα μεγάλοι “σταθμοί” της ζωής μου.

Αποκόμισα πολλά από πραγματικούς δημιουργούς οι περισσότεροι των οποίων ήσαν – και είναι ακόμη – απλοί άνθρωποι χωρίς ίχνος βεντετισμού κλπ.

Και κρατώ τις συνεντεύξεις (ηχητικές) και χαρακτηριστικές φωτογραφίες ως “κόρη οφθαλμού”. Ενδεικτικά παραθέτω κάποιες από τις πολλές του αρχείου μου.

(εννοείται ότι δεν υπάρχουν κάποιες από τις δεκαετίες 80 η 90 όταν η εικόνα δεν ήταν και τόσο στη ζωή μας…)

*ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ “ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα