ΑργολίδαΠροτάσεις ΕΝΔΗΕΡ για Νερό - Ύδρευση και Αποχετευτικό δίκτυο

Προτάσεις ΕΝΔΗΕΡ για Νερό – Ύδρευση και Αποχετευτικό δίκτυο

Αγαπητοί συνδημότες,
Δίνουμε σήμερα στην δημοσιότητα το πρόγραμμα της παράταξής μας για το Νερό, την Ύδρευση και το Αποχετευτικό Δίκτυο.

Το μεγάλο πρόβλημα της ποιότητας και της επάρκειας του νερού είναι γνωστό, οι ευθύνες ανήκουν στην δημοτική αρχή που για μία δεκαετία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για πρόσβαση των κατοίκων της Ερμιονίδας σε αυτό το δημόσιο αγαθό, γνωρίζοντας μάλιστα ότι με την πάροδο των ετών το πρόβλημα θα γινότα πιο οξύ λόγω της μεγάλης κατανάλωσης και των κλιματικών συνθηκών.

Το ίδιο ισχύει και για το σοβαρό θέμα της μη ολοκλήρωσης του Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου- Πορτοχελίου, αφού η σημερινή δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα για 4 χρόνια.

Στον τομέα της ύδρευσης υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για την μη αντικατάσταση και την μη επικαιροποίηση μελετών του δικτύου στις περισσότερες Κοινότητες, ενώ την ίδια στιγμή, οι παρεμβάσεις όποτε γίνονται είναι αποσπασματικές και κατόπιν εορτής.

Ως παράταξη προτείνουμε λύσεις και ενημερώνουμε τους πολίτες της Ερμιονίδας για αυτές, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΗΕΡ ΓΙΑ ΝΕΡΟ – ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

1) Χρήση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη διεκδίκηση – χρηματοδότηση έργων που αφορούν το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών για καθαρό, πόσιμο νερό, μετά από προετοιμασία του αρμόδιου φορέα και την σύνταξη των απαραίτητων μελετών.
2) Αφαλάτωση από θαλασσινό νερό ανά Δημοτική Ενότητα με γνώμονα την ελάχιστη δυνατή θαλάσσια ρύπανση και αυστηρή τήρηση του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
3) Δημιουργία φραγμάτων σε κατάλληλες θέσεις για την ενίσχυση των αρδευτικών αναγκών των ορεινών και πεδινών περιοχών, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του νερού γενικότερα και τα οποία χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά προγράμματα.
4) Ένταξη του έργου του φράγματος της Τζερτζελιάς σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και επικαιροποίηση της μελέτης του.
5) Κίνητρα από την αρμόδια αρχή και τον Δήμο στους ιδιώτες για την κατασκευή υδρευτικών δεξαμενών συλλογής ομβρίων (στέρνες).
7) Διοικητική, οικονομική και λειτουργική αναβάθμιση της ΔΕΥΑΕΡ με στόχο να γίνει μια σύγχρονη δημοτική επιχείρηση που σέβεται τους καταναλωτές.
8) Ανάβαλος – Συνεργασία με Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου της μεταφοράς νερού στην Ερμιονίδα.
9) Τιμολογιακή πολιτική νερού (ανάλογα με τη χρήση)- Μείωση του τιμολογίου της ΔΕΥΑΕΡ,  με έμφαση  στις πολύτεκνες οικογένειες, τους Α.Μ.Ε.Α. και τους υπερήλικες.

ΥΔΡΕΥΣΗ

1) Εκσυγχρονισμός συστήματος αυτομάτου ελέγχου και εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και εγκατάσταση του πιο αντικειμενικού τρόπου μέτρησης της κατανάλωσης νερού που είναι τα ψηφιακά ρολόγια. Αποκαθίσταται έτσι η δίκαιη μέτρηση της κατανάλωσης, υπάρχει πρόληψη ζημιών, τις οποίες διορθώνεις γρηγορότερα, χωρίς τις τεράστιες απώλειες νερού.
2) Επικαιροποίηση μελετών για την αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου και Ερμιόνης.
3) Αντικατάσταση, επέκταση και συντήρηση δικτύων ύδρευσης στις Κοινότητες και όπου απαιτείται.
4) Αξιοποίηση υπαρχόντων δημοτικών γεωτρήσεων και επικαιροποίηση των υδρογεωλογικών μελετών για την αποτίμηση των υδάτινων αποθεμάτων.
5) Εκσυγχρονισμός των συστημάτων άντλησης και εξοικονόμησης ενέργειας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης (ΔΕΥΑΕΡ) το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα << Αντώνης Τρίτσης >>.
6) Δημιουργία γραφείου της ΔΕΥΑΕΡ στα Δίδυμα με εξειδικευμένο προσωπικό για εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ

1) Χρήση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την διεκδίκηση και χρηματοδότηση έργων που αφορούν το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών για αποχετευτικά δίκτυα.
2) Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου, Κοιλάδας και Πορτοχελίου.
3) Προώθηση και υλοποίηση της τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων και αξιοποίηση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.
4) Αναβάθμιση Βιολογικών του Δήμου Ερμιονίδας για την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
5) Βελτίωση και επέκταση του αποχετευτικού δικτύου στην Ερμιόνη.
6) Σύνταξη ή επικαιροποίηση μελέτης για αποχετευτικό δίκτυο στα Δίδυμα, στους Φούρνους και την ευρύτερη περιοχή Σαλαντίου.

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ

1) Σύνταξη μελέτης απορροής ομβρίων υδάτων σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου Ερμιονίδας.
2) Επικαιροποίηση υδρογεωλογικής μελέτης Διδύμων για την απορροή ομβρίων υδάτων.
2) Καταγραφή όλων των ρεμάτων του Δήμου Ερμιονίδας και οριοθέτηση τους.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα