ΑργολίδαΤάσος Λάμπρου: Οι προτάσεις μας για την χωροταξία 

Τάσος Λάμπρου: Οι προτάσεις μας για την χωροταξία 

Η κυρία επιδίωξη μας, κύριος στόχος μας, είναι οι πολεοδομικές και χωροταξικές προτάσεις -μελέτες να συντάσσονται με την αναγκαία προϋπόθεση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα θεσμικά της όργανα (Δήμαρχος, Δημοτικό συμβούλιο, Δημοτικές επιτροπές, Δημοτικές κοινότητες)και ευρύτερα οι κοινωνικοί ,οικονομικοί και επαγγελματικοί φορείς ενός τόπου να συμμετέχουν ενεργά, να υποβάλλουν προτάσεις ,να καταθέτουν ενστάσεις, να γίνεται μια πραγματική ουσιαστική δημοκρατική διαβούλευση. 

Όλα στο φώς, με αίσθημα ευθύνης για την προοπτική αυτού του τόπου που απαιτεί προοπτική οικονομικής ανάπτυξης με αυστηρή όμως τήρηση των κανόνων της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και την προσαρμογή μας στις συνθήκες που δημιουργούνται μέσα από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Απαιτούνται δράσεις και αποτελέσματα για τα παρακάτω:

1.Αυστηρή παρακολούθηση της σύνταξης του ειδικού πολεοδομικού  σχεδίου  για το Δήμο Ερμιονίδας – κατάθεση προτάσεων.

2 .Επανεργοποίηση του στόχου για την ολοκλήρωση της Αναθεώρησης του πολεοδομικού σχεδίου της πόλεως του Κρανιδίου (τομέας β).

3.Σύνταξη μελέτης για την κήρυξη του ως παραδοσιακού οικισμού της παλαιάς πόλης του Κρανιδίου (Τομέας Α).

4.Ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδίου του οικισμού Σαλαντίου της κοινότητας Διδύμων 

5.Καταγραφη σημαντικών πολεοδομικών προτάσεων – σχεδιασμός για την Κοινότητα Ερμιόνης 

6.Συγκρότηση μιας μόνιμης επιστημονικής πολεοδομικής επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί όλα τα πολεοδομικά θέματα που αφορούν το Δήμο Ερμιονίδας και όλες τις Κοινότητες του  

7.Πλήρης στελέχωση της υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ερμιονίδας με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό σύμφωνα με οργανόγραμμα της υπηρεσίας και τις τεράστιες υπηρεσιακές ανάγκες που υπάρχουν στο Δήμο μας. Η σωστή λειτουργία της τοπικής μας οικονομίας αλλά και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος  προϋποθέτουν μια εύρυθμη λειτουργία στην Υπηρεσίας Δόμησης.

ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ,ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα