ΣυνεντεύξειςΦίλιππος Πλατής: Έχουμε χρέος συνεισφοράς στον τόπο μας

Φίλιππος Πλατής: Έχουμε χρέος συνεισφοράς στον τόπο μας

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Είναι νέος, επιχειρηματίας και μορφωμένος ως άνθρωπος. Βρίσκεται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή της αγοράς. Έχει συγκροτημένη και καθαρή σκέψη, ενώ η πολυτάλαντη προσωπικότητα του διέπεται από αρχές και οράματα.

Τολμά να μπει στα “βαθιά νερά” ενισχύοντας με την παρουσία του το ψηφοδέλτιο με την “Νέα Πελοπόννησο” του Πέτρου Τατούλη. Διαβάστε ως ακολούθως την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ο Αργείος υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φίλιππος Πλατής παρέθεσε στον Κώστα Πρώιμο.

Κώστας Πρώιμος: Κ. Πλατή, αποφασίσατε να συστρατευθείτε με τον Πέτρο Τατούλη. Ποιοι είναι οι λόγοι;

Φίλιππος Πλατής: Χαρακτηριστικό των νέων ανθρώπων είναι η επιθυμία τους να δημιουργήσουν μια καλύτερη κοινωνία για όλους. Έχοντας ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μου και αποκατασταθεί επαγγελματικά θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι ώριμες και έχω χρέος μου να αξιοποιήσω αυτή τη δυναμική, αυτήν την όρεξη για δημιουργία για το καλό του συνόλου.
ΘΕΛΩ μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα διοικείται από ανθρώπους με όρεξη για συνεισφορά στον άνθρωπο
ΚΑΙ ΟΧΙ από ένα καλά στημένο. Σύστημα που εξυπηρετεί συγκεκριμένες πολιτικές, συμφέροντα και πρόσωπα.
Στο πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη είδα την ευκαιρία για την αλλαγή.Είδα τον άνθρωπο. Δεν είδα κόμμα και πολιτικά στεγανά. Είδα έναν έμπειρο πολιτικό με στρατηγική προσανατολισμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τοπικής κοινωνίας. Αυτή πιστεύω ότι είναι η τοπική αυτοδιοίκηση που αξίζουμε.

► Η κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην χώρα και συνεπώς και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πρωτόγνωρη. Ζείτε σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, ενώ ασχολείστε επαγγελματικά με τον Τουριστικό κλάδο. Θα μπορούσατε να μας εκθέσετε τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι αγρότες της Αργολίδας, όσο και όσοι “ζουν” από τον Τουρισμό της περιοχής;

Φίλιππος Πλατής: Δεν θα χαρακτήριζα ως πρωτόγνωρη την παρούσα κατάσταση. Από την οικονομική κρίση και έπειτα ζούμε μία διαρκή ύφεση ως χώρα. Η οικονομική κατάσταση της χώρας καθρεφτίζεται και στην δική μας περιφέρεια.
Η τοπική αυτοδιοίκηση ΠΡΕΠΕΙ να κάνει τη διαφορά για να ξεφύγουμε από τη γενική κατάσταση,
► βρίσκοντας νέες λύσεις,
► ανοίγοντας νέους δρόμους
με οδηγό τη γνώση των προτερημάτων των προϊόντων μας και απώτερο σκοπό την αξιοποίηση αυτών στο έπακρο.
Οι αγρότες του Νομού μας πρέπει να αντιμετωπίσουν καθημερινά διαχρονικά προβλήματα, όπως η λειψυδρία.Είναι δυνατόν το νερό από τις πηγές της Λέρνης για 10μήνες το χρόνο να χύνονται στη θάλασσα;
Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί τεχνικό φράγμα και το νερό να διοχετευτεί στις δεξαμενές του Σκαφιδακίου και από εκεί να γίνει εμπλουτισμός.Επίσης το νερό απο τις πηγές του Αναβάλου να επεξεργαστεί και να διατεθεί σε όλη την Αργολίδα.Ενα επιπλέον πρόβλημα των αγροτών μας σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση είναι τα υπέρογκα πλέον πάγια έξοδα πρωτογενούς παραγωγής (Ρεύμα – Λιπάσματα – Αγροτικά μηχανήματα – Καύσιμα), τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και ελέγχου εδάφους για μείωση κόστους.Τα προβλήματα αυτά κάνουν δύσκολο τον ανταγωνισμό στην τιμή των παραγόμενων προϊόντων μας σε σχέση με τα εισαγόμενα, αλλά και στις διεθνείς αγορές.
Ωστόσο, τα δικά μας παραγόμενα προϊόντα, τα προϊόντα του νομού μας έχουν ταυτότητα. Έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάποια από τα οποία μάλιστα ο ίδιος ο μόχθος των αγροτών μας τους τα έχει προσδώσει. Την γνώση και εμπειρία που έχουμε στον τουρισμό θα την αξιοποιήσουμε για την προώθηση των τοπικών αγροτικών μας προϊόντων.

Με πυλώνες τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά

► τη “Γεύση”,
► το “Άρωμα”,
► και τη “Διατροφική Αξία”,

Σκοπός είναι να τα καταστήσουμε γνωστά όχι μόνο στην εσωτερική αγορά αλλά και στο εξωτερικό.
Τουριστικά, η περιοχή μας είχε τρομερή ανάπτυξη με το πρόγραμμα “Μυθική Πελοπόννησος” όπου ταξίδεψε σε όλο το κόσμο και το 2018 είχαμε 1.545.023 επισκέπτες, αυτό το εγχείρημα οι επόμενες περιφερειακές αρχές, δυστυχώς, δεν το συνέχισαν. Παράδειγμα η μεγάλη μείωση των αφίξεων στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας την φετινή χρονιά,με απρόβλεπτες συνέπειες στις τουριστικές επιχειρήσεις. Είμαστε όμως εδώ για να “απογειώσουμε” το πετυχημένο εγχείρημα και να φέρουμε την Αργολίδα και την Πελοπόννησο εκει που της αξίζει στις κορυφαίες θέσεις του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη.

► Αν καταφέρετε να εκλεγείτε ως Περιφερειακός Σύμβουλος ποια εκτιμάτε πως θα ήταν η ιδανική αξιοποίηση σας βάσει των τυπικών σας προσόντων αλλά και της επαγγελματικής σας πείρας;

Φίλιππος Πλατής: Πιστεύω ότι η δική μου γενιά χαρακτηρίζεται από πολίτες με ανοιχτούς ορίζοντες, φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλειά για τον τόπο μας. Προσωπικά, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και τη γνώση όπου μου ζητηθεί. Για παράδειγμα, θα μπορούσα να βοηθήσω ως πτυχιούχος του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Πατρών στην Ψηφιακή αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Ένας άλλος τομέας που υπηρετώ χρόνια είναι ο τουριστικός κλάδος όπου και εκεί θα μπορούσα να χρησιμοποιηθώ για μια Εξωστρεφή Πελοπόννησο.

► Στην πρώτη ερώτηση αναφέρατε μια σειρά από λόγους για τους οποίους ενταχθήκατε στο ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη. Αν Τατούλης δεν υπήρχε τι θα κάνατε; Θα επιλέγατε ενδεχομένως μια άλλη πολιτική πρόταση;

Φίλιππος Πλατής: Στο πρόσωπο του Πέτρου Τατούλη βλέπω έναν οραματιστή για τον τόπο μας. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Έχω ακαδημαϊκή μόρφωση αλλά και επαγγελματική ταυτότητα με την οποία και βιοπορίζομαι. Η απόφαση μου να συμμετέχω στις εκλογές δεν είναι πολιτική είναι χρέος συνεισφοράς στον τόπο μας. Η τοπική κοινωνία με έχει στηρίξει στα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα και θέλω να της το ανταποδώσω με σκληρή δουλειά για μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Οπότε με γνώμονα τα προαναφερθέντα θα έμπαινα στον εκλογικό στίβο μόνο αν η πρόταση είχε αυτά τα χαρακτηριστικά και διέπονταν από αυτή την ηθική. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από κόκκινες κομματικές πολιτικές γραμμές που αν τις παραβείς (ακόμα και αν είναι και για καλό του συνόλου) τιμωρείσαι δια αποκλεισμού. Έχει ανάγκη από φρέσκες ιδέες και τολμηρές λύσεις για να φτάσουμε στην επιθυμητή αλλαγή να γίνουμε η αληθινά ΝΕΑ Πελοπόννησος.

*Γεννήθηκε το 1988, μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα στο Άργος. Αποφοίτησε με άριστα από το 1ο Λύκειο Άργους. Έχει εμπειρία σε πολλές θέσεις ευθύνης, καθώς είναι υπεύθυνος εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων και ασφαλιστικού γραφείου με έδρα το Αργος. Επίσης είναι ιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης (camping) που δραστηριοποιείται στο Παράλιο Άστρος. Είναι πτυχιούχος του τμήματος των Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Πάτρας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς στα προηγμένα συστήματα πληροφορικής. Είναι πιστοποιημένος ασφαλιστικός πράκτορας από την τράπεζα της Ελλάδος. Έχει ακόμα υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του στρατού στο τμήμα των αλεξιπτωτιστών και ως εκπαιδευτής.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα