ΣυνεντεύξειςΧρήστος Νταβάκος: Έχω μάθει να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια

Χρήστος Νταβάκος: Έχω μάθει να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Διατέλεσε Κοινοτάρχης της Δημοτικής Ενότητας Ναυπλίου πριν από μερικά χρόνια. Σταθερός στις αξίες του δεν διαπραγματεύεται κάτι λιγότερο. Εκτιμά πως θα ακολουθήσει μια κρίσιμη περίοδος για τα δημοτικά δρώμενα και γιαυτό επέλεξε την “ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ” ώστε να μπορέσει η περιοχή να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες του άμεσου μέλλοντος.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα και χωρίς περιστροφές συνέντευξη που παρέθεσε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Νταβάκος στην “Ενημέρωση Πελοποννήσου¨

Κώστας Πρώιμος: Κύριε Νταβάκο, αποφασίσατε να “ριχτείτε” εκ νέου στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών μετά από μια τετραετή παύση. Είχατε διατελέσει Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ναυπλίου ωστόσο κάποια στιγμή παραιτηθήκατε. Προφανώς το “μικρόβιο” περί της ενασχόλησης με τα Κοινά παραμένει; ή είναι άλλοι οι λόγοι;

Χρήστος Νταβάκος: Η αλήθεια είναι ότι στην προηγούμενη ενασχόληση μου με τα “κοινά” πήρα μεγάλη απογοήτευση. Παραιτήθηκα εφόσον η τότε δημοτική αρχή παρέκκλινε από το πρόγραμμα της. Αθέτησε τις υποσχέσεις να τα βάλει με τα συμφέροντα, και να σταματήσει τις πελατειακές σχέσεις. Αντιθέτως προώθησε και ανέπτυξε όλες αυτές τις παθογένειες. Εγώ έχω μάθει να κοιτάζω στα μάτια τον κόσμο και να είμαι συνεπής σε ό,τι λέω και ό,τι κάνω. Έτσι είμαι στη ζωή μου και στην δουλειά μου. Δεν θα μπορούσα να είμαι διαφορετικός εκεί. Επομένως η παραίτηση μου ήταν μονόδρομος.
Όντως είτε είμαι σε παράταξη είτε όχι μου αρέσει να ασχολούμαι με τα κοινά. Πάντα ενδιαφέρομαι για τα προβλήματα της πόλης και των συμπολιτών μου. Πότε, μα ποτέ δεν σκέφτηκα να ασχοληθώ με τα δημοτικά δρώμενα για να ικανοποιήσω προσωπικά μου συμφέροντα.Πάντα είμαι ενεργός πολίτης. Επομένως ναι, υπάρχει το μικρόβιο!

► Γιατί επιλέξατε να συνταχθείτε με τον δημοτικό Συνδυασμό ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ; Υποθέτω ότι θα είχατε σχετικές προτάσεις και από άλλους…

Χρήστος Νταβάκος: Είναι γεγονός ότι δέχτηκα προτάσεις από άλλους συνδυασμούς,αλλά ευγενικά αρνήθηκα γιατί έκρινα ότι κανένας δεν με εξέφραζε. Δεν ήταν το κάτι διαφορετικό που να ταιριάζει στα θέλω μου και στην νοοτροπία μου. Μετά την πρόσκληση προς το πρόσωπο μου από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ναυπλίεων Δημήτρη Παπαδημοπουλο και την ωραία κουβέντα που κάναμε. αισθάνθηκα ότι η παράταξη “Ναυπλία Ενωμένη” είναι αυτό που με εκφράζει. Ενέταξα εαυτόν σε εναν πολιτικό Συνδυασμό που πραγματικά συνθέτει μια ομάδα που λειτουργεί συλλογικά μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, πελατειακές συναλλαγές, και συμφέροντα. Άνθρωποι βγαλμένοι μέσα από τη ζωή που έκατσαν με μεράκι και όραμα και έφτιαξαν ένα πολύ καλά καταρτισμένο πρόγραμμα που θα έχει ως αποδέκτη τον πολίτη και τα προβλήματα του. Βασισμένη στις βασικές αξίες αξιοπρέπεια, ήθος, εντιμότητα και αλληλεγγύη. Είναι οι αρχές που σύμφωνα με αυτές πάντα προσπαθώ να πορευτώ στη ζωή μου . Μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν γιατί επέλεξα την “Ναυπλία Ενωμένη.”

► Είστε έμπειρος επαγγελματίας καθώς κινείστε στον χώρο της Καφεστίασης. Το Ναύπλιο το ξέρετε πολύ καλά. Τι λείπει κύριε Νταβάκο σήμερα από την πόλη;

Χρήστος Νταβάκος: Ως “γέννημα – θρέμμα” αυτής της πόλης και ως επαγγελματίας γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα της. Τα βασικά προβλήματα της είναι, η οργάνωση η τάξη και το νοικοκυριό. Είναι η παντελής έλλειψη των μέχρι τώρα αρχόντων του δήμου μας, σε όραμα και μεράκι, ώστε να αναπτύξουν τον δήμο, και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Γι αυτό βλέπετε την μέτρια κατάσταση που επικρατεί στην καθαριότητα, στο οδικό δίκτυο την τουριστική προβολή του Δήμου στην ύδρευση, φτάσαμε στο σημείο τους καλοκαιρινούς μήνες να μην έχουμε πόσιμο νερό. Γι αυτό υπάρχει αυτό το μπάχαλο στο κυκλοφορικό, στη στάθμευση. Στην προσβασιμότητα χωρίς σωστές διαβάσεις πεζών και ράμπες ΑΜΕΑ. Στην προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και των υπολοίπων πολιτών σε πεζοδρόμια πεζόδρομους, εφόσον παντού υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα μηχανάκια τραπεζοκαθίσματα και ότι εμπόδιο μπορείς να φανταστείς. Και όλα αυτά, υπό την ανοχή μίας άβουλης δημοτικής αρχής, εμπλεκόμενης σε συμφέροντα και πελατειακές συναλλαγές. Μας λείπει μια δημοτική αρχή που εκτός από το όραμα για σωστή ανάπτυξη της πόλης, θα φροντίσει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών και των επισκεπτών, και να δώσει στο Ναύπλιο την αισθητική και την κουλτούρα που του αρμόζει.Το πρόγραμμα της Ναυπλίας ενωμένης είναι δομημένο πάνω σε αυτές τις αρχές και ανάγκες του δήμου μας.

Ευχαριστώ που μου δώσατε το βήμα να πω την άποψη μου. Ζητάω την στήριξη των πολιτών σε εμένα και την Ναυπλία ενωμένη να βγάλουμε δήμαρχο έναν άξιο άνθρωπο όπως ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ώστε να αλλάξουμε πορεία στον δήμο μας.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα