Παραδομένη ψυχή τε και σώματι τα τελευταία χρόνια στη Δόριζα αν και μεγαλωμένη στην πρωτεύουσα, η Όλγα Παλαβίδου βαδίζει στα χνάρια του παππού της Μπάμπη Ηλιόπουλου και με την ευστροφία και την μαχητικότητα που την διακρίνει αναζητά ένα καλύτερα αύριο για την τοπική κοινότητα.
Διαβάστε την συνέντευξή της κυρίας Όλγας Παλαβίδου, υποψήφιας κοινοτικής Συμβούλου που παρέθεσε στην “Ενημέρωση Πελοποννήσου“
Μηνάς Π.: Κυρία Παλαβίδου, αν και έχετε μεγαλώσει στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχετε ριζώσει στην Δόριζα. Τι είναι αυτό που σας “κρατάει” στο χωριό;
Όλγα Παλαβίδου: Τη Δόριζα τη γνώρισα από τον παππού μου, Μπάμπη Ηλιόπουλο. Με έπαιρνε μαζί του τα καλοκαίρια και με έμαθε να περπατάω μέσα στα χωράφια χωρίς φόβο, να απολαμβάνω τις πηγές και να «αγιάζω» με το πολύτιμο νερό τους. Δεν θα άντεχα στο χωριό εάν δεν είχα ανακαλύψει τις μέλισσες, εκείνες μου έδωσαν να καταλάβω πως αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος, καθαρός, ατόφιος πλούτος, πέρα από το χρήμα. Όμως νοσταλγώ τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, λείπει ο πολιτισμός, η καλή μουσική, το καλό θέατρο και ιδίως της διεθνούς εμβέλειας από την ευρύτερη περιοχή και αναγκάζομαι να επιστρέφω στην Αθήνα για την ψυχαγωγία μου.
Έχω όμως την ελπίδα πως αυτό θ’αλλάξει σύντομα, εφ όσον αναλάβει δράση στον Δήμο Τρίπολης ο ειδικός επί των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, συνυποψήφιος στον συνδυασμό μας, Παναγιώτης (Τάκης) Κόκκορης ο οποίος έχει ήδη πραγματοποιήσει πολλές επιτυχημένες εκδηλώσεις σε τοποθεσίες Αρκαδικές, εκτός θεάτρων και αιθουσών. Έχει μία πολλά υποσχόμενη πορεία που θα επαναφέρει την Τρίπολη στο πολιτιστικό γίγνεσθαι.
► Αποφασίσατε για πρώτη φορά να ζητήσετε την ψήφο των συγχωριανών σας. Γιατί επιλέξατε την παράταξη του κ. Σμυρνιώτη;
Όλγα Παλαβίδου: Είναι αρκετά τα 18 χρόνια που ζω εδώ. Δεν είδα να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο στην ευρύτερη περιοχή μας. Αντιθέτως, κοντεύει να γίνει προέκταση της βιομηχανικής ζώνης (Βι.Πε.Τριπόλεως) και του λιγνιτικού εργοστασίου Μεγαλόπολης.
Η απειλή των μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας, που έχει ζητηθεί να εγκατασταθεί σε απόσταση αναπνοής από το χωριό, με ταρακούνησε. Κανείς δε μας ενημέρωσε, κανείς δε μας προστάτευσε, πέρα από τη τυπική και καθαρά γνωμοδοτική αντίθετη γνώμη του Δημοτικού και Περιφερειακού συμβουλίου, αφού αντιδράσαμε οργανωμένα παρακινούμενοι από τον νυν πρόεδρο του χωριού μόνο, που κατάλαβε την επικινδυνότητα ως καθηγητής φυσικής και οργάνωσε τις κινήσεις.Δεν αρκεί όμως η συγκεκριμένη αντίδραση για να θωρακιστεί η περιοχή. Σκοπός είναι να μην σκεφτεί κανείς ποτέ ξανά να εγκαταστήσει τέτοιου είδους επιχειρήσεις στην περιοχή και για να γίνει αυτό χρειάζεται να σχεδιαστεί και να ζητηθεί η σφαιρική ανάπτυξη της περιοχής μας με κοινοτικά κονδύλια. Τέτοια πρόθεση δεν είδα από κανέναν υποψήφιο για τη τ.κ. Δόριζας. Πρέπει επιτέλους να χρησιμοποιήσουμε τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τις τοπικές αυτοδιοικήσεις (Ο.Τ.Α.). Από την υποδομή της αγροτικής παραγωγής, διασφαλίζοντας την άρδευση αυτού του υπέροχου κάμπου μας μέχρι την τουριστική ανάπτυξη με έργα που προβάλλουν την ιστορική, τη μυθολογική αλλά και την φυσιολατρική αξία της περιοχής, όλα μπορούν να στηριχθούν σε κονδύλια της Ε.Ε., μέλος της οποίας είμαστε και όχι μόνο δικαιούμαστε, αλλά οφείλουμε να λάβουμε για να εκσυγχρονιστούμε.
Είναι ο συνδυασμός Δημάρχου και εκπροσώπων που φέρνουν ένα καλό αποτέλεσμα, μια σωστή δουλεία, γι αυτό ζητούνται εξ άλλου και γι αυτόν τον λόγο ανέλαβα την ευθύνη ν’αλλάξει αυτός ο τόπος, με τον άνθρωπο που επέλεξε σοφά την ομάδα του. Χαράζει μια ελπίδα σε αυτές τις εκλογές και πρέπει να φανούμε αντάξιοι του μέλλοντος που θέλουμε.
Υποψήφιοι του κ. Γιάννη Σμυρνιώτη είναι ειδικοί από όλους τους τομείς, από τα πολιτιστικά, όπως ανέφερα ήδη τον κ. Παναγιώτη (Τάκη) Κόκκορη, μέχρι την υποστήριξη για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη στοχευμένη απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Είναι μια ομάδα έτοιμη να μας υποστηρίξει!
Αντίστοιχα με τον Δήμο Γλυφάδας, όπου μεγάλωσα και γνωρίζω καλά, που ο δικός τους Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, έκανε θαύματα με τη σωστή διαχείριση κοινοτικών πόρων και τους επίλεκτους στην ομάδα του, έτσι και εδώ αυτό είναι εφικτό να συμβεί, αν ο κόσμος της Τρίπολης θέλει να πάει μπροστά.
► Ποιο είναι το όραμα σας για το μέλλον της Δόριζας;
Όλγα Παλαβίδου: Λείπουν πάρα πολλά, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά, τα αυτονόητα όπως η σήμανση Κ.Ο.Κ., η πυρασφάλεια, η άδρευση του κάμπου μας για την διευκόλυνση της παραγωγής, μέχρι τα αναπτυξιακά, που οφείλουν να δώσουν βάση για την επανακατοίκηση της περιοχής. Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπλασης, που στόχο έχει την ανάδειξη των αξιοθέατων και την φροντίδα της διαδρομής μέχρι αυτά με κατάλληλο χάρτη περιγραφής των τοποθεσιών και καθοδήγηση, φιλόξενα κιόσκια με βρύσες και κάδους απορριμμάτων. Και αυτή η υποδομή θα φέρει κόσμο, αρκεί να έχει έναν στόχο να έρθει, να μας διαλέξει. Ο στόχος αυτός είναι τα φεστιβάλ καθ’ολη τη διάρκεια του χρόνου. Μουσικά, θεατρικά, εικαστικά, παιδικά, αθλητικά… Ένα αθλητικό γήπεδο, είναι επίσης απαραίτητο, κατάλληλο να παίζουν μικροί και μεγάλοι, με γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5, γήπεδο μπάσκετ, γυμναστήριο εξωτερικού χώρου, κερκίδες, βρύση και (πάλι) κάδους απορριμάτων. Τα αυτονόητα οραματίζομαι..
► Υπάρχει τρόπος οι νέοι να επιστρέψουν στα χωριά και να αναπτυχθούν ώστε να είναι βιώσιμα;
Όλγα Παλαβίδου: Ο τρόπος είναι να νοιαζόμαστε για τον τόπο και να τον προστατεύουμε από τη φθορά. Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα απ’ όλα να επιλέξουμε σωστά τον εκπρόσωπό μας, και να τον παροτρύνουμε να οδηγήσει τον τόπο μας στην ανάπτυξη. Είμαι στη διάθεσή σας λοιπόν! Πάμε τη Δόριζα επιτέλους μπροστά!
Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook
Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News