ΑργολίδαΕργαστήριο: "Σύγχρονη δραματουργία: Το Θέατρο στα Μούτρα και η περίπτωση της Sarah...

Εργαστήριο: “Σύγχρονη δραματουργία: Το Θέατρο στα Μούτρα και η περίπτωση της Sarah Kane”

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο εργαστήριο «Σύγχρονη δραματουργία: Το Θέατρο στα Μούτρα και η περίπτωση της Sarah Kane».

Σε αυτό το εργαστήριο η συντονίστρια και οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη σύγχρονη δραματουργία και να συζητήσουν τις προεκτάσεις που έλαβαν τα μεγάλα πολιτικοκοινωνικά γεγονότα της δεκαετίας του 1990 και πως άφησαν το χνάρι τους στη συγγραφική πορεία μιας γενιάς. Με καταβολές από τον άλυτο κύκλο βίας της αρχαίας τραγωδίας, το θέατρο της Σκληρότητας του Αρτώ, το θέατρο της Καταστροφής του Μπάρκερ, αλλά και την λογοτεχνική γενιά των μπιτ (beat generation), το θέατρο στα μούτρα, αυθάδες και αθυρόστομο, θα γεννηθεί μέσα στη δεκαετία του ’90 και θα αποτυπώσει με τρόπο ωμό και σοκαριστικό τις ρηξικέλευθες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που αλλάζουν άρδην τις μέχρι τότε βεβαιότητες για τον κόσμο όπως τον γνωρίζαμε.

Συντονίστρια του εργαστηρίου θα είναι η Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Σκηνοθέτρια, Επίκουρη Καθηγήτρια Σκηνοθεσίας/Υποκριτικής Τμ. Θεάτρου ΑΠΘ, Επιστημονική συνεργάτιδα και μέλος της Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΚΕΣ με αντικείμενο Θεατρικές Σπουδές. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί 16 και 17 Δεκεμβρίου 2023, 11:00 πμ-3:00 μμ και είναι ανοικτό σε όλους (μέχρι 18 θέσεις). Η επιλογή των δεκαοκτώ (18) συμμετεχόντων/ουσών θα γίνει από την ακαδημαϊκή συντονίστρια του εργαστηρίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 26 Νοεμβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου «Σύγχρονη δραματουργία: Το Θέατρο στα Μούτρα και η περίπτωση της Sarah Kane».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα