ΠεριφέρειαΜανώλης Μάκαρης: Άδικο για την Μεγαλόπολη το σχέδιο δίκαιης μετάβασης για την...

Μανώλης Μάκαρης: Άδικο για την Μεγαλόπολη το σχέδιο δίκαιης μετάβασης για την μεταλιγνιτική εποχή

Ο Μανώλης Μάκαρης επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος” συμμετείχε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στο δημαρχείο Μεγαλόπολης.

Το συγκεκριμένο σχέδιο διαπιστώθηκε ότι δεν εκπληρώνει τις προσδοκίες των κατοίκων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της Μεγαλόπολης.

Συγκεκριμένα:

1. Βάζει αυστηρές έως απαγορευτικές προϋποθέσεις για την επιχορήγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής (ύπαρξη ιδίων κεφαλαίων, αύξηση του τζίρου το δύσκολο διάστημα 2022-2023).

2. Δεν υπάρχει βιοτεχνικό πάρκο για να φιλοξενηθούν νέες επιχειρήσεις. Ο δήμος Μεγαλόπολης θα πρέπει να φροντίσει για την δημιουργία του.

Θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση των όρων του συγκεκριμένου σχεδίου έτσι ώστε να ευνοηθούν οι κατεξοχήν πληττόμενοι που είναι οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης και να μην μεταφερθεί η προβλεπόμενη χρηματοδότηση σε άλλες περιφέρειες στην περίπτωση που δεν απορροφηθεί.

Η βίαιη απολιγνιτοποίηση έχει επηρεάσει δυσμενώς την Μεγαλόπολη σε όλα τα επίπεδα. Η στήριξη από την Πολιτεία θα πρέπει να είναι αμέριστη έτσι ώστε να αντιστραφούν όλες οι αρνητικές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα