ΑργολίδαΤάσος Λάμπρου: Η Ελληνική Παιδεία πάντα μας αρέσει και με συνέπεια την...

Τάσος Λάμπρου: Η Ελληνική Παιδεία πάντα μας αρέσει και με συνέπεια την υπηρετούμε

Στην τρέχουσα σχολική χρονιά έγινε επίσημη πρόταση από την Διευθύντρια του Σχολείου δεύτερης Ευκαιρίας στο Ναύπλιο και στο Κρανίδι κ Έφη Ντασκαγιαννη να δημιουργηθεί εξεταστικό κέντρο στην Ερμιονίδα για την απόκτηση Απολυτηρίου Δημοτικού για ενήλικες αλλοδαπούς μαθητές.

Στην πρόταση αυτή όπως ήταν φυσικό ανταποκρίθηκε ο φίλος μας και Διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ Δημήτρης Σίδερης και σε συνεργασία με την Διευθύντρια του Α Δημοτικού σχολείου Κρανιδίου κ Βενετία Ρόζου,με τούς δασκάλους του σχολείου η ιδέα έγινε πράξη.

Οι πρώτοι ενήλικοι αλλοδαποί μαθητές που διαμένουν στην Ερμιονίδα πάνω από 20 χρόνια μετά από εξετάσεις απέκτησαν το απολυτήριο του Δημοτικού σχολείου και στην συνέχεια αφού είναι μαθητές μας θα αποκτήσουν και το απολυτήριο του Σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, έτσι θα ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική εκπαίδευση σύμφωνα με τις διατάξεις της Ελληνικής πολιτείας.

Είναι σημαντικό επίτευγμα ο καθένας στον τομέα του με τις ιδέες του,με τις αποφάσεις του με τις ενέργειες του, με τις πρωτοβουλίες να προσφέρει στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ,να ενώνει την τοπική μας κοινωνία, να μεταδίδει την ελληνική Παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Καλή συνέχεια σε όλους μας ,μας ενώνει η ελληνική παιδεία,μας ενώνει το διαχρονικό σύνθημα ίσες και πολλές δεύτερες ευκαιρίες σε όλους.

Τάσος Λάμπρου

Καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα