ΕλλάδαΓ. Ψυχογιός: Είμαστε ανήσυχοι για το Κράτος Δικαίου - θα εξαντλήσουμε όλα...

Γ. Ψυχογιός: Είμαστε ανήσυχοι για το Κράτος Δικαίου – θα εξαντλήσουμε όλα τα “όπλα” μας για δικαίωση στα Τέμπη

Στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV και στην εκπομπή “Restart” με τον Αλέξανδρο Κλώσσα και την Ευαγγελίνα Βόσνου, ήταν καλεσμένος ο Βουλευτής Κορινθίας και Τομεάρχης Μετανάστευσης & Ασύλου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός.

Σημεία από τη συνέντευξη:

– Φτάσαμε να κορυφώσουμε, μαζί με την προοδευτική και αριστερή αντιπολίτευση, με το ύψιστο δημοκρατικό μέσο που έχουμε, αυτό της πρότασης μομφής. Και αυτό έγινε επειδή υπάρχουν συγκεκριμένα κρίσιμα ερωτήματα. Η κοινωνία θεωρεί δεδομένο ότι υπάρχει συγκάλυψη. Είναι ένα δυστύχημα που συνταράσσει την κοινωνία και την Πολιτεία. Θα πρέπει να μάθουμε ποιοι διαχειρίστηκαν τα επίμαχα υλικά, ποιοι τα πήραν και επέλεξαν να υπάρξει μοντάζ και το οποίο μάλιστα δεν αμφισβητείται από την κυβέρνηση.

– Αυτό που αποκαλύφθηκε δεν είναι μικρό και έρχεται να «κολλήσει» πάνω σε όλες τις υπόλοιπες αποκαλύψεις. Είναι πολύ κρίσιμο, λοιπόν, να γνωρίζουμε γιατί πήγαν τα μονταρισμένα ηχητικά σε φιλοκυβερνητικά μέσα ή γιατί πήγαν στις ανακριτικές αρχές με δύο μέρες καθυστέρηση.

– Υπάρχουν και νέα στοιχεία, όμως, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία και εξελίσσεται η διαδικασία στον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, όπως έχουν κατά καιρούς αναφέρει συγγενείς των θυμάτων, ο κ. Ψαρόπουλος και άλλοι. Στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στη Βουλή και θα κληθούμε να αποφασίσουμε, ενδεχομένως, για άρσεις ασυλίας και τότε όλοι πρέπει να πάρουν θέση.

– Εμείς βάλαμε στο πόρισμα, ότι δεν είναι δυνατόν να μη λαμβάνουμε υπόψιν ότι πέρα από το ανθρώπινο λάθος, υπήρξαν εγκληματικές παραλείψεις, που θα έπρεπε να μπουν με μια δήλωση της Εξεταστικής Επιτροπής, έτσι ώστε η δικαιοσύνη να μπορεί να διερευνήσει και τα δια παραλείψεως αδικήματα.

– Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα καμένη από το 2019, δεν αποκαταστάθηκε. Το δευτεροβάθμιο κέντρο στην Καρόλου δεν λειτουργούσε, ο σταθμάρχης ήταν ρουσφέτι, ο δεύτερος σταθμάρχης στη βάρδια δεν υπήρχε. Το μπάζωμα που έγινε χωρίς καμία εισαγγελική εντολή όταν στα αεροπορικά και σιδηροδρομικά δυστυχήματα, ο χώρος φυλάσσεται για συλλογή στοιχείων για μήνες. Για όλα αυτά, θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις και διερεύνηση ευθυνών.

– Θα πρέπει, λοιπόν, να δοθεί και ο απαιτούμενος χώρος στη δικαιοσύνη. Και εμείς την εμπιστευόμαστε, ωστόσο θα πρέπει να έχει την πλήρη εικόνα και το υλικό που χρειάζεται από τη Βουλή

– Είναι να γελάει κανείς, όταν η κυβέρνηση μιλάει για οικονομικά συμφέροντα. Τη στιγμή μάλιστα, που ξέρουμε ότι έχει στηριχθεί όλα αυτά τα χρόνια από αυτά τα συμφέροντα.

– Δεν υπάρχει τομέας του Κράτους Δικαίου, για τον οποίο να μην έχει καταγγελθεί η χώρα μας. Οπότε δεν τίθεται θέμα για το εάν και γιατί κάποιος ζητάει τα τηρηθούν τα αυτονόητα. Πρέπει να κρατήσουμε τα βασικά: Το Κράτος Δικαίου, τη δικαιοσύνη, τους θεσμούς στη χώρα, οι οποίοι πρέπει να λειτουργήσουν. Μόνο έτσι και ο κόσμος θα πάρει μια εικόνα σοβαρού κράτους. Είμαστε πολύ ανήσυχοι γι’ αυτή την κατάσταση, αλλά και πολύ αποφασισμένοι να υπάρξει δικαίωση για το έγκλημα των Τεμπών.

Μπορείτε να δείτε το video της συνέντευξης στο σύνδεσμο: https://youtu.be/JsYRHoKWWSA

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα