ΕλλάδαΓ. Ψυχογιός: Χρειάζεται ένα άλλο μείγμα πολιτικής για να ξεπεράσει η χώρα...

Γ. Ψυχογιός: Χρειάζεται ένα άλλο μείγμα πολιτικής για να ξεπεράσει η χώρα την ακρίβεια

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» του ΑΡΤ με τον Γιώργο Βαθιώτη, ακολουθούν σημεία και βίντεο από όσα είπε.

Για την συμφωνία των Πρεσπών:

 • Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια συμφωνία η οποία έλυσε ένα ζήτημα 27 ετών. Στις δύο πλευρές βρέθηκαν κυβερνήσεις, οι οποίες ήταν προοδευτικές και κατάφεραν να προχωρήσουν στην επίλυση ενός προβλήματος, το οποίο ταλάνιζε την ευρύτερη περιοχή, με έναν τρόπο συνεργασίας, συνανάπτυξης και ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.
 • Ήταν μια συμφωνία η οποία χαιρετίστηκε από την Ευρώπη. Είναι μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου και θα υπάρξουν κυρώσεις σε όποιον δεν την τηρήσει και δεν μπορώ να μη θυμηθώ, γιατί ήμουν βουλευτής τότε, ποια ήταν η στάση της Νέας Δημοκρατίας τότε, που ο κος Βορίδης μιλούσε για μειοδότες και σήμερα στελέχη του κόμματός του για ανθέλληνες.
 • Τα τρία μνημόνια συνεργασίας τα οποία αφορούν την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, την οικονομική συνεργασία και τον έλεγχο του FIR από την Αθήνα, αυτά δεν μας ενδιαφέρουν ως χώρα;
 • Έπρεπε να έχουν κυρωθεί, για να εμβαθυνθεί η επιρροή και να εδραιωθεί η συμφωνία και όχι να μένει στον αέρα με έναν τρόπο εντελώς ανεύθυνο, για να χαϊδέψουν τα ακροδεξιά αυτιά το της σαμαρικής πτέρυγας και να συγκρατήσουν τη διαρροή ψήφων προς τα δεξιά τους. Η αδράνεια της ΝΔ είναι που δίνει τη δυνατότητα στο αδελφό της κόμμα, VMRO, σήμερα να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο.

Για την ακρίβεια:

 • Έχουμε μια ακρίβεια γιατί γίνονται λάθος χειρισμοί, λαμβάνονται μέτρα χωρίς αποτέλεσμα, γιατί ακριβώς είναι τα λάθος μέτρα.
 • Έχουμε καταθέσει δύο ολοκληρωμένες προτάσεις Νόμου για την ακρίβεια και το φορολογικό, που εμπεριέχουν το τι πρέπει να γίνει. Λύσεις κοστολογημένες, ριζοσπαστικές αλλά και εφαρμόσιμες.
 • Και επειδή ακριβώς κυβερνήσαμε και κρατήσαμε όρθια μια χρεωκοπημένη από εσάς χώρα υπάρχει εμπειρία για να δούμε τι πρέπει να συμπεριλάβουμε σε ένα πρόγραμμα, τι είναι υλοποιήσιμο,.
 • Παίζει ρόλο το μείγμα πολιτικής, δηλαδή για ποιους είναι η ανάπτυξη. Οι αριθμοί ευημερούν αλλά αυτό δεν το βιώνει η κοινωνία.
 • Γιατί τα υπερκέρδη φορολογούνται με τον κατώτατο συντελεστή, και μόνο για το 2022, κάποιοι κερδίζουν χωρίς αυτό να γυρίζει προς τα κάτω, τα trickle down economics έχουν αποτύχει για ακόμη μια φορά.
 • Πήραμε μια χώρα χρεωκοπημένη και την παραδώσαμε με γεμάτο ταμείο, μειώσαμε τις ανισότητες και κρατήσαμε την κοινωνία όρθια, με τα όποια λάθη έγιναν.
 • Η ακροδεξιά δεν τρέφεται μόνο από εθνικισμούς, τρέφεται από τις ανισότητες και τη φτώχεια και αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης.
 • 300 εκατομμύρια ευρώ αντιπλημμυρικά έργα απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, μεταξύ των οποίων και η δεύτερη φάση στο Λουτράκι. Σε 10 εταιρείες πήγαν 2,5δις…

Μπορείτε να δείτε το απόσπασμα στο σύνδεσμο: https://youtu.be/x6LBaAWyo_c?si=nOYe5-UNL4HIzXks

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα