ΑργολίδαΕΠΑΛ Άργους: «Γιορτάζοντας την Ευρώπη»

ΕΠΑΛ Άργους: «Γιορτάζοντας την Ευρώπη»

Την Τρίτη 14 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Άργους πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης με τίτλο «γιορτάζοντας την Ευρώπη».

Η ομάδα πρεσβευτών (EPAS) του σχολείου μας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» παρουσίασαν τις δράσεις τους και συνομίλησαν διαδικτυακά με μαθητές άλλων σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 3ου ΓΕ.Λ. Άργους παρευρέθηκε στην εκδήλωση επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενεργό συμμετοχή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Πολύδωρος ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της συμμετοχής όλων των πολιτών της Ευρώπης στις δημοκρατικές διαδικασίες όπως οι επερχόμενες ευρωεκλογές. Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Τσιπιανίτης, αναφέρθηκε στην πράσινη ανάπτυξη και την ψηφιοποίηση που αποτελούν βασικούς άξονες της Ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς και στα οφέλη για τους μαθητές μας μέσα από την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας όπως το Erasmus. Η κ. Στέλλα Σταματάκη, Οικονομολόγος εκπαιδευτικός του 3ου ΓΕ.Λ. Άργους, στον χαιρετισμό της τόνισε τον ρόλο των ευρωπαϊκών θεσμών στην προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο της γυναίκας σήμερα. Τέλος, με μήνυμά του χαιρέτησε την εκδήλωση και ο ευρωβουλευτής κύριος Αρβανίτης Κωνσταντίνος.

Συμμετείχαν με εισηγήσεις τους:

  • ο αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παπάζογλου Μάνος,
  • ο οικονομολόγος κ. Θωμόπουλος Γεώργιος ειδικευμένος σε θέματα διαχείρισης ΕΣΠΑ,
  • η εκπρόσωπος του γραφείου Εurope Direct Πελοποννήσου κα Μπαμπανικολού Γεωργία, καθώς και
  • η κα Τσαουσίδου Σάγια, Διεθνής Πρόεδρος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Οι ομιλητές κάλυψαν όλες τις θεματικές με τις οποίες ασχολήθηκαν οι Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Π.ΕΠΑ.Λ. Άργους κατά το τρέχον έτος. Αναπτύχθηκαν θέματα δημοκρατικών θεσμών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, οικονομίας και ανάπτυξης, περιβάλλοντος, επικοινωνίας, καθώς και ο ρόλος των media στην προεκλογική περίοδο.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, τον Διευθυντή του σχολείου κ. Τσιπιανίτη Νικόλαο για την υποστήριξή του και τους μαθητές μας που καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με κέφι και μεράκι συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτού του εξαιρετικά ενδιαφέροντος προγράμματος.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα