ΑργολίδαΆργος: Πρόστιμα για ρύπανση από διαφημίσεις

Άργος: Πρόστιμα για ρύπανση από διαφημίσεις

Η υπηρεσία καθαριότητας διαπιστώνει καθημερινά παράνομες αφισοκολλήσεις σε διάφορα σημεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Υπενθυμίζουμε ότι από τον κανονισμό καθαριότητας απαγορεύεται ρητώς η αφισορρύπανση και οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμα. Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν προχωρήσει σε καταγραφή των παραβάσεων και κινεί τις απαιτούμενες διαδικασίες για την επιβολή των παραπάνω.

ΑΡΘΡΟ 11 – Ρύπανση από διαφημίσεις

11 – 1 Απαγορεύεται η εμπορική διαφήμιση εκτός των ειδικών πλαισίων και καθορισμένων θέσεων. Η ρύπανση με εμπορικές αφίσες, φέιγ-βολάν, φυλλάδια, εναέριες επιγραφές και συνθήματα και άλλα διαφημιστικά μέσα επισύρει σε βάρος των παραβατών ή και του διαφημιζόμενου ή και του (με κάθε τρόπο) εκμεταλλευτή του διαφημιστικού μέσου, χρηματικό πρόστιμο, που διπλασιάζεται σε κάθε περίπτωση υποτροπής.

2 Απαγορεύεται η εγκατάλειψη υπολειμμάτων διαφημιστικών πινακίδων και γιγαντοαφισών σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και η αντίθετη με την αισθητική και τη λειτουργικότητα της πόλης τοποθέτηση διαφημιστικών ταμπλό. Στους παραβάτες ή και του διαφημιζόμενου ή και του (με κάθε τρόπο) εκμεταλλευτή του διαφημιστικού μέσου της διάταξης αυτής επιβάλλεται ανάλογα με την έκταση της ρύπανσης χρηματικό πρόστιμο, που διπλασιάζεται σε κάθε περίπτωση υποτροπής.

11 – 3 Όσα διαφημιστικά πλαίσια και καταχωρήσεις τοποθετούνται σε δημοτικούς, κοινοτικούς ή κοινόχρηστους χώρους, που δεν έχουν καθοριστεί για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 3 του Ν. 2946/2001 «περί υπαίθριας διαφήμισης», θεωρούνται ρύποι και απομακρύνονται άμεσα από τον Δήμο. Σε βάρος των διαφημιστών που τοποθέτησαν τα παραπάνω πλαίσια και διαφημίσεις, καθώς και των διαφημιζομένων, επιβάλλεται ανάλογα με την έκτασης της ρύπανσης χρηματικό πρόστιμο, που διπλασιάζεται σε κάθε περίπτωση υποτροπής.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα