ΣυνεντεύξειςΓιώργος Βλαχόπουλος: Αλοίμονο, αν στείλουμε στις Βρυξέλλες τις όμορφες και τους δημοφιλείς…

Γιώργος Βλαχόπουλος: Αλοίμονο, αν στείλουμε στις Βρυξέλλες τις όμορφες και τους δημοφιλείς…

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

(β’ μέρος)

Στην ακόλουθη συνέντευξη που αποτελεί το β’ μέρος των τοποθετήσεων του υποψηφίου Ευρωβουλευτή με το Κόμμα της ΝΙΚΗΣ κ. Γιώργου Βλαχόπουλου, θα διαβάσετε χωρίς περιστροφές μερικές πτυχές των όσων διαδραματίζονται κυρίως εις βάρος της χώρας μας.

Κώστας Πρώιμος: Έχετε τοποθετηθεί κατά της αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία. Εκτιμάτε ότι τη σχετική δήλωση Μητσοτάκη ότι βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, αργά ή γρήγορα θα την πληρώσουμε; και πως;

Γιώργος Βλαχόπουλος: Όχι απλώς αργά ή γρήγορα αλλά πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο φανταζόμαστε. Η “επιχείρηση Ουκρανία” θα αποδειχτεί ως το μεγαλύτερο λάθος των τελευταίων είκοσι ετών που διέπραξε η Ε.Ε υπό την πίεση της Αμερικανικής πολιτικής, η οποία ουσιαστικά δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά η έκφραση ενός πολέμου από Κίνα και ΗΠΑ εναντίον της Γηραιάς Ηπείρου. Εμείς, η ΝΙΚΗ δεν έχει καμία διάθεση ή πρόθεση να ασχοληθεί με κανέναν πόλεμο. Δώσαμε πρώτοι ως χώρα όπλα στην Ουκρανία για να αποτελέσουμε το “καλό παράδειγμα”. Είναι παράλογο να δηλώνει ο Πρωθυπουργός μας ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, διότι είτε μας αρέσει η Ρωσία είτε δεν μας αρέσει, είτε είναι το ορθόδοξο τόξο είτε δεν είναι, δεν παύει να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες υπερδυνάμεις η οποία αν “κουνήσει λίγο το δαχτυλάκι της” εμείς είμαστε χαμένοι από χέρι. Ήταν ένα Ευρωπαϊκό λάθος, όχι μόνο από ελληνικής πλευράς, γιατί αυτή την στιγμή όλη η Οικονομία της Ευρώπης και ιδιαίτερα της ατμομηχανής αυτής, δηλαδή της Γερμανίας, πάσχει διότι στερήθηκε την ενέργεια. Φοβάμαι πολύ την όποια μελλοντική αντίδραση των Γερμανών λόγω της ολοένα αυξανόμενης πίεσης που δέχονται.

► Και ο Ερντογάν αυτή την περίοδο δίνει ρεσιτάλ διγλωσσίας. Από την μία κόπτεται και εύχεται για την ειρήνη των δύο λαών, από την άλλη προκαλεί με τις συνεχιζόμενες μετατροπές ιστορικών και εμβληματικών βυζαντινών εκκλησιών σε τζαμιά…

Γιώργος Βλαχόπουλος: Ασφαλώς. Δεν είναι πολιτιστικής χροιάς οι κινήσεις του Ερντογάν. Η πρόκληση με την Μονή της Χώρας είναι ένα κραυγαλέο παράδειγμα βαθύτατης πολιτικής στρατηγικής. Μας βάζει με τον τρόπο του σταδιακά στη θέση του βατράχου που παρέμενε μέσα στην κατσαρόλα με το καυτό νερό μέχρι να καταλάβει ότι και ο ίδιος άρχισε να βράζει.

► Κύριε Βλαχόπουλε, η ΝΙΚΗ εμμένει σταθερή στις θέσεις της και ως προς την συμφωνία των Πρεσπών…

Γιώργος Βλαχόπουλος: Πρόκειται για μια προδοτική συμφωνία που, μόνο συμφωνία δεν είναι. Αντιφωνία θα έλεγα. Πέραν από το εθνικό μας αίσθημα για την Μακεδονία η οποία κινδυνεύει θα έπρεπε να θυμίσουμε στους Αργολιδείς ότι οι Βασιλείς των Μακεδόνων προέρχονται από την δυναστεία των Ηρακλειδών και ουσιαστικά η μάνα της Μακεδονίας ήταν το Άργος. Εξού και το Άργος το Ορεστικόν. Πουλήσαμε την ουσία, μια εθνική καρδιά με την εν λόγω περιβόητη συμφωνία. Τα ίδια επιχειρήθηκαν με το θέμα του Κοσσόβου. Μια απαράδεκτη πολιτική προσπάθεια και από Ελληνικής πλευράς την οποία ευτυχώς έχει απαρνηθεί όλο το Ευρωπαϊκό φόρουμ. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα ίδιο μοτίβο επέμβασης και στο Κυπριακό το οποίο θα οδηγούσε σε οριστικά αδιέξοδες καταστάσεις τα αδέρφια μας εκεί, τους Κυπρίους. Για εμάς, για την ΝΙΚΗ η Κύπρος ευτυχώς δεν κείται μακράν.

► Πως αποτιμάτε την στάση και τις τοποθετήσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα κατά την ομιλία του στο Γαλάτσι;

Γιώργος Βλαχόπουλος: Είναι εντυπωσιακή η αφωνία της κυβέρνησης για την προκλητική στάση του Ράμα, στην καρδιά της Αθήνας! Επίσης αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην εν λόγω συγκέντρωση των οπαδών του δεν υψώθηκε έστω για τα προσχήματα ούτε μια ελληνική σημαία. Παρά μόνο οι σημαίες των Αλβανών συμπολιτών μας, στους οποίους ξαφνικά εγείρονται εθνικές απαιτήσεις. Αυτά που ειπώθηκαν και διαδραματίστηκαν δημιουργούν μια αρνητική στάση στην Ελληνική μας υπόσταση και και παρουσία διεθνώς. Όταν ο γείτονας συμπεριφέρεται κατ΄αυτόν τον τρόπο και εμείς δεν αντιδράμε ενδέχεται να υποστούμε τις συνέπειες της πολιτικής μας αδράνειας.

► Τι σηματοδοτεί από τη δική σας σκοπιά η συστράτευση Μπελέρη στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας;

Γιώργος Βλαχόπουλος: Μα φυσικά το τελικό “θάψιμο” των όποιων ελληνικών απαιτήσεων στα καυτά ζητήματα της Χειμάρρας και εν γένει της Βορείου Ηπείρου. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κύριο Μητσοτάκη είναι τα οφέλη της ψηφοθηρίας ακόμη και αν αποβούν εις βάρος της εξωτερικής μας πολιτικής. Ο κ. Μπελέρης έτσι και αλλιώς το προσεχή Σεπτέμβριο θα αποφυλακιζόταν. Θα τα βρούμε όλα μπροστά μας.Γενικά παρατηρούνται “ανοίγματα” τα οποία είναι πολιτικά ανερμάτιστα. Στείλαμε στο στόμα των Χούθι μια ολόκληρη Φρεγάτα για να εξυπηρετήσουμε ποιών τα συμφέροντα; Και καλά, ας υποθέσουμε ότι όντως “έπρεπε”. Είναι επαρκώς εξοπλισμένο το πλοίο μας για την αντιμετώπιση ντρόουνς; Οι απόψεις και τα γραφόμενα των ειδικών διίστανται. Η Φρεγάτα μας Ύδρα που επιχειρεί με κόστος τουλάχιστον 500.000 ευρώ ημερησίως στο πλαίσιο της εντολής του ΝΑΤΟ δεν διαθέτει τα απαραίτητα συστήματα αντιβαλλιστικής αυτοπροστασίας και τα παιδιά μας εκεί κινδυνεύουν από στιγμή σε στιγμή

► Πως θα καταφέρετε να αντιμετωπίσετε αυτό τον πρωτοφανή κατακλυσμό με λαμπερές τηλεπερσόνες και διάσημους δημοσιογράφους που συνθέτουν τα ψηφοδέλτια των μεγαλύτερων Κομμάτων; Είναι άνιση η μάχη;

Γιώργος Βλαχόπουλος: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και αν δεν αποφασίζει άμεσα για την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι όμως εκείνο που ορίζει τους Επιτρόπους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτοί αποφασίζουν. Συνεπώς χρειαζόμαστε Ευρωβουλευτές με πραγματική τεχνογνωσία, να γνωρίζουν καλά τα προβλήματα και των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Αλοίμονο αν οι πολίτες την 9η Ιουνίου στείλουν στην Ευρωβουλή ανθρώπους με κριτήριο την δημοφιλία ή την ομορφιά τους! Δεν είναι πασαρέλα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ας σταματήσουμε να χαρίζουμε τα δικαιώματα μας απερίσκεπτα.

Διαβάστε το Ά μέρος της συνέντευξης του κ Βλαχόπουλου:

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα