ΑργολίδαΑπάντηση του Δήμου Ερμιονίδας για την ασφάλεια των παιδιών του ΚΔΑΠ Κρανιδίου

Απάντηση του Δήμου Ερμιονίδας για την ασφάλεια των παιδιών του ΚΔΑΠ Κρανιδίου

Φαίνεται ότι σήμερα, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια ο κ. Μαργέτας ανακάλυψε πως τους καλοκαιρινούς μήνες των σχολικών διακοπών, καθώς και το διάστημα των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου χρησιμοποιείται ως parking.

Αυτό συμβαίνει διότι στην Πάνω Πλατεία Κρανιδίου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το κυκλοφοριακό και τους ελεύθερους χώρους parking και έτσι έχει βρεθεί ένας τρόπος αποσυμφόρησης, τουλάχιστο για 3 μήνες το χρόνο.

Ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο με την αύξηση της τουριστικής κίνησης το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο, οπότε η συγκεκριμένη λύση έχει κριθεί στην πράξη πολύ αποτελεσματική και μάλιστα διευκολύνει σημαντικά την λειτουργία των καταστημάτων της περιοχής.

Επίσης, τα Κ.Δ.Α.Π. λειτουργούν στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου από το έτος 2017, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα με την ασφάλεια των παιδιών.

Ο χώρος που προαυλίζονται τα παιδιά έχει διαχωριστεί από τον χώρο του parking με προστατευτικά κιγκλιδώματα, τα οποία σταθερά είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός των παιδιών που παρακολουθούν τα Κ.Δ.Α.Π. είναι περίπου 60 και όταν αυτά προαυλίζονται βρίσκονται υπό τη συνεχή επιτήρηση των εκπαιδευτικών.

Τώρα ο κ. Μαργέτας ανακάλυψε δήθεν πρόβλημα ασφάλειας των παιδιών, χωρίς όμως να μας προτείνει κάτι.

Μήπως θέλει να κλείσουμε το parking στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου και έτσι να δημιουργηθεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Πάνω Πλατεία Κρανιδίου και στην λειτουργία των καταστημάτων της περιοχής;

Μήπως θέλει να κλείσουμε τα Κ.Δ.Α.Π. Κρανιδίου, τα οποία λειτουργούν απρόσκοπτα στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο από το έτος 2017 και εντεύθεν;

Μήπως θέλει να χτίσουμε μαντρότοιχο μέσα στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου, πράγμα ανέφικτο;

Ή μήπως τελικά ψάχνει να βρει κάποια αφορμή για να βγει από την αφάνεια, αδιαφορώντας όμως για την σοβαρότητά του;

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κρανιδίου

Γεώργιος Κ. Πιτσάς

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα