Ίσως να μην αργήσει να συμβεί.
Στην Βραχονησίδα ΖΟΥΡΑΦΑ ή ΛΑΔΟΞΕΡΑ βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο, σύμφωνα με γεωλογική μελέτη την οποία δημοσίευσε στις 27-1-2000 ο τότε υπουργός Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓ. ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ.
Η εξόρυξη των κοιτασμάτων αυτών σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη καλύπτει το σύνολο των αναγκών της χώρας. Η βραχονησίδα ΖΟΥΡΑΦΑ βρίσκεται 6 ναυτικά μίλια ανατολικά της νήσου ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ. Στην επιφάνεια της βραχονησίδας υπάρχει ελληνικός φάρος ναυσιπλοΐας την συντήρηση του οποίου επιμελείται το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας.
Από την δεκαετία του 1980 η Άγκυρα προσπαθούσε μεθοδικά να αμφισβητήσει τα δικαιώματά μας σε δεκάδες νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου.
Για το θέμα αυτό Εφημερίδα των Αθηνών γράφει στις 4-10-1984.
¨Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Άγκυρα θα ζητήσει να εξετασθούν ένα προς ένα τα νησιά μας για να διαπιστωθεί πόσα από αυτά – ακατοίκητες νησίδες κυρίως – πληρούν τους όρους του άρθρου 121 της τελευταίας σύμβασης του 1982 που καθορίζει πως νησί είναι μία φυσικά διαμορφωμένη χερσαία περιοχή περιβαλλομένη από ύδατα κατά την διάρκεια της πλημμυρίδας.
Με τον έλεγχο η Τουρκία θα επιδιώξει να δημιουργήσει θόρυβο και να αποδείξει πως υπάρχουν τέτοια νησιά μας τα οποία – όπως θα ισχυρισθεί στη συνέχεια – δεν πρέπει να έχουν υφαλοκρηπίδα, αιγιαλίτιδα και οικονομική ζώνη. Κατά την ίδια καταγραφή η Άγκυρα θα επιμείνει και στον αποκλεισμό όλων των νησιών που κατά την παράγραφο 3 του άρθρου 121 χαρακτηρίζονται σαν βράχος και δεν δικαιούνται αποκλειστικά οικονομικής ζώνης ή υφαλοκρηπίδας.
Με την δεύτερη αυτή κατηγορία των «βράχων» οι Τούρκοι υπολογίζουν να μπορέσουν να αποκλείσουν νησιά γιατί η σύμβαση λέει πως βράχοι που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ανθρώπινη διαμονή οικονομική ζωή άσχετα με την έκταση τους δεν έχουν τα δικαιώματα νησιού. Υπενθυμίζουμε ότι το 1991 ο τότε Πρωθυπουργός Κων/νος Μητσοτάκης διαπραγματευόταν την πώληση 200 βραχονησίδων – μεταξύ αυτών και την βραχονησίδα ΖΟΥΡΑΦΑ – σε Εβραίους και Τούρκους επιχειρηματίες.
Μετά όμως από την έντονη αντίδραση βουλευτών της Ν.Δ. απετράπη το Εθνικό αυτό έγκλημα που θα πραγματοποιείτο με υπογραφή !!! ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
Το 1991 ο Πτέραρχος ΔΗΜ. ΚΟΛΩΝΗΣ είχε καταγγείλει τα ύπουλα σχέδια της Άγκυρας για την Βραχονησίδα ΖΟΥΡΑΦΑ.
Εφημερίδες των Αθηνών την 1-6-1991 είχαν δημοσιεύσει την καταγγελία του πτέραρχου ΔΗΜ. Κολώνη όπου μεταξύ άλλων αποκάλυπτε: «Η Τουρκία χρησιμοποίησε την βραχονησίδα ΖΟΥΡΑΦΑ για χώρο εκτέλεσης πυρών από τα πολεμικά της πλοία στην άσκηση «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ» ενώ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την παραχώρηση της Ελληνικής Βραχονησίδας για πεδίο βολής των αεροσκαφών του 6ου Στόλου. Το θέμα είναι σοβαρότατο και πρέπει αμέσως να αναλάβει τη διερεύνηση της περίπτωσης ο αρμόδιος για την εσχάτη προδοσία Εισαγγελέας. Και είναι εσχάτη προδοσία γιατί συν τοις άλλοις δεν ενημερώθηκε ο λαός για τον ακρωτηριασμό της χώρας.»
Το 2004 προεκλογική περίοδο ο τότε Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Ξαρχάκος είχε καταγγείλει ότι η Βραχονησίδα ΖΟΥΡΑΦΑ δεν είχε προταθεί από την κυβέρνηση ΣΗΜΙΤΗ για την ένταξη της στο δίκτυο «Νατούρα»
Την 27 Ιανουαρίου 2005 σε κύριο άρθρο μου σε εφημερίδα των Αθηνών γράφω.
Μας πήραν νησί οι Τούρκοι χωρίς μια Τουφεκιά. Υπό Τουρκική κατοχή η νήσος Ζουράφα. Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι. Στιγμιαία γεγονότα τα θεωρεί η Κυβέρνηση.
Την Πέμπτη στις 13-1-2005 δύο Τουρκικές κανονιοφόροι και ένα αντιτορπιλικό, αγκυροβόλησαν στην βραχονησίδα ΖΟΥΡΑΦΑ σε ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς καμία παρενόχληση από Ελληνικής πλευράς.
Ταυτόχρονα Τουρκικές Εφημερίδες δημοσίευσαν έκθεση του Τουρκικού Αρχηγείου, που αναφέρει ότι η ΖΟΥΡΑΦΑ και άλλα νησιά ανήκουν από νομικής πλευράς στην Τουρκική κυριαρχία. Και να σκεφθείτε ότι η οικονομική αξία της βραχονησίδας ΖΟΥΡΑΦΑ υπερβαίνει κατά πολύ την αξία ολόκληρης της νήσου Ρόδου καθώς και του Θεσσαλικού κάμπου.
Αυτά μεταξύ άλλων είχα γράψει την 17-1-2005 σε εφημερίδα των Αθηνών.
Λίγες μέρες αργότερα αφήχθη στο Ναύπλιο ο τότε υπουργός ΣΤ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ προσκεκλημένος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου κ. ΡΑΦΑΗΛ ΜΠΑΡΟΥ. Είχε προγραμματισθεί ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο με θέμα: Ενημέρωση για τα Εθνικά ζητήματα. Σε ερώτηση που υποβάλαμε στον τότε υπουργό ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ εάν έχει υπόψη του το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας που αναφέρει ότι η βραχονησίδα ΖΟΥΡΑΦΑ κατελήφθη από Τουρκικά πολεμικά πλοία, ο κ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ απάντησε: «Διάβασα το δημοσίευμα αλλά δεν είμαι αρμόδιος να σας απαντήσω. Να απευθυνθείτε στο Υπουργείο εξωτερικών.
Η υπόθεση της Βραχονησίδας ΖΟΥΡΑΦΑ είχε αναδειχθεί πολλές δεκαετίες πριν κυρίως την δεκαετία του 1980 τότε που ήταν ΒΡΕΦΗ !!! κάποιοι σημερινοί νέοι πολιτικοί οι οποίοι διατείνονται ότι η υπόθεση ΖΟΥΡΑΦΑ είναι αποκλειστική αποκάλυψη δική τους.
Τέλος μια νέα Εθνική τραγωδία παρόμοια αυτής της Κύπρου ονειρεύονται να προκαλέσουν στην Ελλάδα οι Τούρκοι.
Για το λόγο αυτό ετοιμάζονται πυρετωδώς για πόλεμο. Συνεχώς ενισχύουν την 4 Στρατιά τους που εδρεύει στα παράλια της Μικράς Ασίας απέναντι από τα Δωδεκάνησα, τα οποία μεθοδικά εμείς αποστρατικοποιούμε στέλνοντας οπλικά συστήματα των νησιών μας στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ.
Μάλιστα ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ δήλωσε ότι η αμυντική διάταξη της χώρας παρουσιάζει κενά. Οι Βουλευτές της ΝΔ. συμφωνούν με τους χειρισμούς αυτούς του Μητσοτάκη;
Οι Βουλευτές των ακριτικών περιοχών Δωδεκανήσου, Θράκης, Μακεδονίας, οι Καραμανλής, Σαμαράς δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους; Γιατί συναινούν και δεν ανατρέπουν έναν Εθνικά επικίνδυνο Πρωθυπουργό ο οποίος αυθαίρετα και χωρίς την έγκριση του λαού, σκορπά από δω και από κει μεγάλο μέρος του αμυντικού στρατιωτικού μας εξοπλισμού δημιουργώντας κενά στην άμυνα της Χώρας όπως ο ίδιος δηλώνει;
ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟΝ ΑΜΕΣΩΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.
Κύριοι τα όπλα που αυθαίρετα σκορπάτε αγοράστηκαν από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και δεν έχει το δικαίωμα κανένας πολιτικός να τα χαρίζει ή πιθανόν να τα εμπορεύεται ανεξέλεγκτα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» επίλεκτες Ελληνικές στρατιωτικές μονάδες που επιχειρούν στα νησιά του Αιγαίου εστάλησαν στην Πολωνία. Προφανώς για να προστατεύσει την πατρίδα της συζύγου του ο Μητσοτάκης, αδιαφορώντας για τα αμυντικά κενά που δημιουργεί στο Αιγαίο. Συστοιχίες πυραύλων «PATRIOT» έχουν δοθεί στη Σαουδική Αραβία για να προστατευτεί η χώρα αυτή από τυχόν επίθεση του ΙΡΑΝ. Γιατί μέρος των οπλικών αυτών συστημάτων που σκορπάτε από δω και από κει δεν τα στείλατε στην Κύπρο; Την οποία ο Ερντογάν απειλεί να καταλάβει ολοκληρωτικά, ενισχύοντας τα κατοχικά στρατεύματα στη νήσο;
Ξυπνάτε. Για το κατάντημα του τόπου δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο λαός με τις πολιτικές επιλογές που κάνει. (ΤΣΙΠΡΕΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ και λοιπούς παρόμοιους)
Οι Τούρκοι μέρα με την ημέρα αποθρασύνονται περισσότερο. Ο Ερντογάν απειλεί λεκτικά ότι θα έρθει νύκτα στην Αθήνα. Ενώ πρακτικά οι Τούρκοι συνεχώς παραβιάζουν τον εναέριο και θαλάσσιο Ελλαδικό χώρο στο Αιγαίο. Πρόσφατα οι Τούρκοι δημιούργησαν εκ νέου επεισόδιο στη βραχονησίδα ΖΟΥΡΑΦΑ αμφισβητώντας την Εθνική μας κυριαρχία στην Αιγιαλίτιδα Ζώνη των 6 μιλίων της Νήσου Σαμοθράκης στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η βραχονησίδα ΖΟΥΡΑΦΑ.
Και το τραγικότερο είναι ότι ο θλιβερός Πρωθυπουργός της Ελλάδας επιχαίρει δημοσίως για την Ελληνοτουρκική φιλία που έχει οικοδομήσει.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Τηλ. 6943570958
Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook και στο Google News
Ειδήσεις από: Ναύπλιο – Άργος – Ερμιονίδα – Τρίπολη –Κορινθία – Αθλητικά – Άρθρα – Αποκλειστικές Έρευνες και Συνεντεύξεις.