ΑργολίδαΕρμιονίδα: Άσκηση πυρασφάλειας στο Άλσος "Μπίστι"

Ερμιονίδα: Άσκηση πυρασφάλειας στο Άλσος “Μπίστι”

Στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης, συντήρησης και ελέγχου λειτουργίας των πυροσβεστικών συγκροτημάτων του Δήμου Ερμιονίδας, πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία χθες, Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024, η προγραμματισμένη άσκηση πυροπροστασίας, καθώς και ο έλεγχος λειτουργίας του πυροσβεστικού συγκροτήματος (δικτύου) για την πυρασφάλεια στο Άλσος «Μπίστι» της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας.

Ειδικότερα, το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς στο εν λόγω σημείο, το οποίο διαθέτει πευκόφυτη έκταση και γίνεται πόλος έλξης πολλών επισκεπτών, λόγω του φυσικού κάλλους και των αρχαιολογικών ευρημάτων του.

Όσον αφορά τον έλεγχο του δικτύου πυρασφάλειας όλη η εγκατάσταση, το αντλιοστάσιο, οι μηχανισμοί, οι πυροσβεστικές φωλιές λειτούργησαν άψογα.

Επισημαίνεται ότι το Άλσος «Μπίστι» της Ερμιόνης έχει την αμέριστη προσοχή, φροντίδα και προστασία της Δημοτικής και της Κοινοτικής Αρχής, ώστε να μην κινδυνεύσει από καμία κακόβουλη ή απερίσκεπτη ενέργεια που θα προκαλέσει πυρκαγιά.

Στην άσκηση συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ερμιόνης, κ. Δ. Κουτούβαλης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος, κ. Μ. Φραϊδάκης, Αντιπροσωπεία του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κρανιδίου με επικεφαλής τον Προϊστάμενο, κ. Ι. Σαράντο και τα μέλη της νεοσύστατης Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Βάση Ετοιμότητας Ερμιονίδας.

Με την ελπίδα να μη ζήσουμε ούτε αυτό, ούτε κανένα άλλο σενάριο απειλής και καταστροφής, εφιστούμε την προσοχή και τη συμμόρφωση όλων των πολιτών μας στις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ώστε να απολαμβάνουμε καθημερινά τον φυσικό πλούτο της Ερμιονίδας με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Είμαστε πάντα με ετοιμότητα και προσοχή, γιατί οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Ερμιονίδας.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα