Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες των Λιμνών Αργολίδας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Μάιο του 1944.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής του μαρτυρικού χωριού Λίμνες.
Η θυσία των Λιμνών στη διάρκεια της κατοχής
Το 1944, στο πλαίσιο των αντιποίνων των δυνάμεων κατοχής κατά του άμαχου πληθυσμού και της Εθνικής Αντίστασης, οι εκτελέσεις στα χωριά της Αργολίδας άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στη συλλογική μνήμη του τόπου. Οι Λίμνες πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, με την απώλεια δεκάδων κατοίκων τους.
Το ετήσιο μνημόσυνο αποτελεί πράξη τιμής και ιστορικής ευθύνης, υπενθυμίζοντας τη θυσία εκείνων που αντιστάθηκαν στη βαρβαρότητα και πάλεψαν για την ελευθερία.
Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook και στο Google News
Ειδήσεις από: Ναύπλιο – Άργος – Ερμιονίδα – Τρίπολη –Κορινθία – Αθλητικά – Άρθρα – Αποκλειστικές Έρευνες και Συνεντεύξεις.