Την Κυριακή 29 Ιουνίου το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις του για το σχολικό έτος 2024-2025 με μια νοσταλγική συναυλία που έλαβε χώρα στην Αρχαία Επίδαυρο.
Το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Σχολείου με Μαέστρο τον κ. Δημήτρη Ζαχαρίου συμμετείχε στις δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Επιδαύρου στο πλαίσιο της Έκθεσης για τον Αγροτουρισμό 2025.
Με φόντο το λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου και με τη βοήθεια του κόσμου που πλημμύρισε την περιοχή οι μαθητές και οι μαθήτριες του παραδοσιακού συνόλου ταξίδεψαν στη «θάλασσα τη γαλανή»… «από ξένους τόπους κι απ’ αλαργινούς», αφού πρώτα «μπήκαν σε καινούργια βάρκα».
Ύστερα, με ένα « Τρεχαντηράκι» ζήτησαν από τη «θάλασσα να τους λυπηθεί» επειδή περίμεναν το «Τζιβαέρι» τους.
Δεν παρέλειψαν όμως να υμνήσουν και τις ομορφιές της φύσης με τα λουλούδια της , γι’ αυτό μας τραγούδησαν «Μενεξέδες και τα Ζουμπούλια».
 
Τέλος, μας μάγεψαν με οργανικούς σκοπούς όπως οι «Φωτιές» και ο «Ικαριώτικος» και μαζί με « Όλα τα πουλάκια» τραγούδησαν για το «Κάστρο της Ωριάς».
Η συναυλία ολοκληρώθηκε με πολύ τραγούδι και χορό από το κοινό που ανταποκρίθηκε ευχάριστα στο κάλεσμα της ορχήστρας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Επιδαύρου κ. Τάσο Χρόνη για την άψογη διοργάνωση, πρόσκληση αλλά και φιλοξενία και των μαθητών/-τριών του Παραδοσιακού Συνόλου και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για επόμενες συνεργασίες καταλήγει η ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου.
Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook
Ειδήσεις από: Ναύπλιο – Άργος – Ερμιονίδα – Τρίπολη – Κορινθία – Αθλητικά – Άρθρα – Αποκλειστικές Έρευνες και Συνεντεύξεις.

 



