To 3ο Φεστιβάλ Παραμυθιού Ναυπλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5, Σάββατο 6, και Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, στο κάμπινγκ «Καστράκι» και στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης.
Το Φεστιβάλ διοργανώνει το Θεατροδρόμιο Ναυπλίου με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων, και του κάμπινγκ «Καστράκι», και διαρκεί 3 ημέρες. Περιλαμβάνει αφηγήσεις παραμυθιών με συνοδεία μουσικής. Το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου οι αφηγήσεις θα γίνουν στο κάμπινγκ Καστράκι και την Κυριακή το βράδυ, με την ευγενική άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης. Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής περιλαμβάνονται δράσεις και παιχνίδια για παιδιά στο κάμπινγκ «Καστράκι». Το Φεστιβάλ μας θα κλείσει με μουσική και τραγούδια, στην παραλία Καστράκι, την Κυριακή το βράδυ.
«Παραμύθια στον Σεπτέμβρη»
Οι αφηγήσεις θα γίνουν στο Camping Kastraki & στον Αρχαιολογικό Χώρο Ασίνης
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025
Οι αφηγήσεις θα γίνουν στο Camping Kastraki
1ος Κύκλος Αφηγήσεων για Παιδιά και Ενήλικες
Ώρα 19:00
ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΔΕΣ του ΝΑΥΠΛΙΟΥ
- «Η Διαμαντένια Θάλασσα»
Ένα παλικάρι από την Κίνα είδε στον ύπνο του την κοπέλα που θα γίνει γυναίκα του.
Όταν την συνάντησε, η μάνα της την είχε τάξει σε έναν πλούσιο άνδρα και έστειλε το παλικάρι σε μιαδοκιμασία από την οποία δεν γύριζε πίσω κανείς!
Να δούμε, θα γυρίσει το παλικάρι; Θα μας το πει το παραμύθι!!!
Αφήγηση: Ερασμία Ηλιοπούλου
- «Η Πετρόσουπα»
Είναι μια συνταγή για μία σούπα τόσο απλή, με τα πιο ωραία υλικά, άλλα αόρατα κι άλλα ορατά. Πώς γίνεται; Ελάτε να την φτιάξουμε μαζί.
Αφήγηση: Φωτεινή Βασιλείου
- «Ποιο είναι το γρηγορότερο πράγμα στον κόσμο»
Ήρθε η ώρα που δυο αδέλφια, ένας κουτός και ένας έξυπνος θα μοιράζανε τα χωράφια που είχαν μαζί.
Δυσκολεύτηκαν τόσο που πήγαν στον βασιλιά για να τους βρει τη λύση. Ο βασιλιάς τους ζήτησε να απαντήσουν σε τρεις ερωτήσεις. Που κατέληξε η ιστορία, τι χώρισαν και τι ένωσαν;
Αφήγηση: Σοφία Ασλανίδου
- «Η Γκαμπριέλα και ο Τρυποκάρυδος»
Η Γκαμπριέλα είναι μία όμορφη γυναίκα που την ερωτεύεται ένας Τρυποκάρυδος. Όταν όμως εκείνος της εξομολογείται τον έρωτά του, η εμφάνιση ενός μυστηριώδους άντρα περιπλέκει τα πράγματα…
Αφήγηση: Μίρκα Καχριμάνη
Οι ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΔΕΣ του ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Η Ερασμία Ηλιοπούλου γεννήθηκε στην Αίγινα, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εργάστηκε για 20 χρόνια στο τελωνείο, έχει 4 παιδιά, τρία εγγόνια και αγαπά να αφηγείται παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους.
Η Φωτεινή Βασιλείου γεννήθηκε στην Καβάλα, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε για 30 χρόνια στην εκπαίδευση. Σήμερα μελετά και αφηγείται παραδοσιακά παραμύθια.
Η Σοφία Ασλανίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στην Αμερική. Για χρόνια εργάστηκε στον τουρισμό και ταξίδεψε. Από το 1987 εκπαιδεύεται στην Ελλάδα, την Αμερική και την Ελβετία, συμβουλευτική και θεραπεία, και από το 2000 που φεύγει από την Αθήνα και έρχεται και ζει στο Ναύπλιο, εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας.
Το 2006 συναντιέται με 4 γυναίκες και δημιουργούν τις Παραμυθούδες του Ναυπλίου. Από τότε μπαίνει στη ζωή της η αφήγηση και η μελέτη των λαϊκών παραμυθιών. Το παραμύθι γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο χαράς, εκπαίδευσης, σύνδεσης και θεραπείας αλλά και ένα κίνητρο για συνεχή αναζήτηση στο νέο και το διαφορετικό.
Η Μίρκα Καχριμάνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μόνιμη κάτοικος Άργους. Σπούδασε Νοσηλευτική και Μακιγιάζ. Παράλληλα συμμετείχε σε χορωδιακά σχήματα της περιοχής και σε χορευτική ομάδα παραδοσιακών χορών. Εργάστηκε για 10 χρόνια σε μεγάλο κατάστημα καλλυντικών, και συνεχίζει να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.
Από το 1996 ασχολείται με το θέατρο ως ερασιτέχνης ηθοποιός και με τη χειροτεχνία. Από το 2016 μελετά και αφηγείται παραμύθια σε παιδιά και σε ενήλικο κοινό ενώ από το 2020 συνδέθηκε με τις Παραμυθούδες του Ναυπλίου
ΚΙΘΑΡΑ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΡΩΝΗ
Η Μαρία Τσιρώνη. Γεννήθηκε στην Πάτρα και τα τελευταία 20 χρόνια μένει στο Ναύπλιο, όπου και εργάζεται ως καθηγήτρια πληροφορικής στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας. Ξεκίνησε τΙς σπουδές της στην κιθάρα στην Πάτρα, σε ηλικία 7 ετών και συνέχισε τα μαθήματα στο Ναύπλιο και έπειτα στην Αθήνα. Το 2011 απέκτησε το πτυχίο Αρμονίας από το Δημοτικό Ωδείο Άργους. Σήμερα παίζει κιθάρα με το συγκρότημα Κρούστρινγκς.
2ος Κύκλος Αφηγήσεων για Παιδιά και Ενήλικες
Ώρα 20:30
- «Ο Χότζας και το σπουργίτι»
Μια φορά κι ένα καιρό ο ιεροδιδάσκαλος Χότζας γνωστός ως σοφός αλλά και κεντρικός ήρωας των παραμυθιών έπιασε με την απόχη του ένα σπουργίτι. Το σπουργίτι τον παρακάλεσε να το αφήσει ελεύθερο με τη προϋπόθεση ότι θα τον βοηθούσε στο έργο του.
Το άφησε ελεύθερο; Θα το δούμε στη συνέχεια του παραμυθιού!
Αφήγηση: Βασιλική Ζούζια
Η Βασιλική Ζούζια είναι συνταξιούχος νηπιαγωγός με προϋπηρεσία 38 έτη στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος της Σχολής Νηπιαγωγών της Αθήνας, και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κι έχει παρακολουθήσει το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Π.Ε.Κ. Τρίπολης. Είναι ενταγμένη στο Μητρώο Εκπαιδευτικών Σ.Ε.Κ του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. και έχει παρακολουθήσει σεμινάριο στην Επιμόρφωση Ενηλίκων (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ). Είναι εισηγήτρια σε διάφορα συνέδρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Ι.Ε.Π. και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη Μουσικοκινητική, Θεατρική Αγωγή, και στη χρήση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία. Έχει διδάξει στο ΙΕΚ Αργολίδας και στον ΟΑΕΔ στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων – Δημιουργίας και Έκφρασης διδάσκοντας Κουκλοθέατρο- Θέατρο Σκιών, Παιχνίδι.
- «Ο αυλητής του Χάμελιν» Συλλογή αδελφών Γκριμ
Στο Χάμελιν είναι όλοι ευχαριστημένοι και ξεχειλίζουν από ευτυχία.
Η πόλη γεμίζει με ανεπάντεχα πλάσματα. Ένας αυλητής προσφέρεται να σώσει την πόλη. Η πόλη όμως κρατά τις υποσχέσεις της;
Αφήγηση: Δημήτρης Δίπλας
Ο Δημήτρης Δίπλας είναι δάσκαλος που του αρέσει να παραμυθιάζει τους μαθητές.
ΚΙΘΑΡΑ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΡΩΝΗ
Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025
Οι αφηγήσεις θα γίνουν στο CampingKastraki
1ος Κύκλος Αφηγήσεων για Παιδιά και Ενήλικες
- «Για τα παιδιά που παίζουνε κυνηγητό σε μια στενή λωρίδα»
Παραμύθια και ιστορίες από την λαβωμένη Παλαιστίνη.
Αφήγηση: Ντίνα Καλογεροπούλου και Στέλιος Καρατάσος
ΟΙ ΠΑΡΑΩΡΙΤΕΣ
Το 2019 η Ντίνα Καλογεροπούλου και ο Στέλιος Καρατάσος, δύο Παραμυθάδες – Αφηγητές, ενώσανε «παράωρα» τα μυαλά τους, τις φωνές τους, τα κέφια τους, τη λαχτάρα τους, το μεράκι τους για τα Παραμύθια, τις Αφηγήσεις και τα Τραγούδια, και σκαρώσανε τους «Παραωρίτες».
Εκδότης και Διαφημίστρια για περίπου 25 χρόνια η Ντίνα.
Δάσκαλος ο Στέλιος μετράει μια 20ετία στην ενεργό δράση. Κι άλλα πολλά έχουνε στο δισάκι τους, αλλά αυτό που μετράει στο ταξίδι τούτο, είναι τα γελαστά μάτια των παιδιών και η αγάπη των μεγάλων γι΄ αυτά που… «παράωρα» σκαρώνουν και το χαίρονται πολύ αυτό!
ΜΑΝΑΚΙΝ
- «Τρεις τρίχες λύκου»
…μέχρι πού μπορεί να φτάσει μια γυναίκα που αγαπάει τον άντρα της; Τι μπορεί να κάνει… για να τον “γερέψει”; Να του ζεστάνει την καρδιά, την ψυχή; το σώμα; Όταν έχει γυρίσει πίσω πετρωμένος” από τον πόλεμο;
Καθίστε αναπαυτικά! Το παραμύθι μας αρχίζει!!!
Αφήγηση: Γιάννα Βασιλείου
Η Γιάννα Βασιλείου είναι γεννημένη στο Ναύπλιο και μένει κάτω από τους πρόποδες του Παλαμηδιού. Θυμάται από μικρή τον εαυτό της να παίζει, να τρέχει, να κρύβεται, να τσακώνεται, να κάνει τσουλήθρα στο βουνό, να σκίζεται να… σηκώνεται, και να συνεχίζει το παιχνίδι…. Θυμάται τα βράδια μέχρι αργά να κάθονται στο τσιμέντο του δρόμου και η κυρά Ντίνα με την κυρά Μαριγούλα να τους λένε ποιηματάκια για τον Κλείδωνα, και ιστορίες για τον… μαύρο που καβάλα στο άλογό του περνούσε απ’ τις γειτονιές… Στο σπίτι δεν ακούγονταν παραμύθια, οι γονείς δουλεύανε, δεν είχαν χρόνο, ήταν κουρασμένοι… Η τύχη το έφερε έτσι, μεγάλη πια να ακούσει παραμύθια και… να ‘ναι εδώ, μπροστά σας! Κυρίες και κύριοι και αγαπημένα μας παιδιά… Αρχή του παραμυθιού, καλησπέρα στην αφεντιά σας….
- «Η γριά και ο βάλτος»
Ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης.
Αφήγηση: Δήμητρα Φασούλα
Η Δήμητρα Φασούλα. Έχει πτυχίο Θεατρολογίας από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει κάνει σεμινάρια σε ειδική αγωγή, θεραπευτικό παιχνίδι & χορό (Διεπιστ. Κέντρο Ηπείρου, Παν. Αιγαίου, UNESCO). Είναι Παιδαγωγός Θεάτρου/Χοροδιδάσκαλος (στην Εθνική Πινακοθήκη, Παράρτημα Ναυπλίου, σε σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους. Έχει δημιουργήσει πολλές θεατρικές δράσεις (κουκλοθέατρο, αφηγήσεις, πειραματική σκηνή), κι έχει συνεργαστεί με εικαστικά εργαστήρια.
Έχει λάβει το πρώτο βραβείο καλύτερης παράστασης το 2020 στο Φεστιβάλ Μονεμβάσιας για «Η Κόρη και ο Βρικόλακας» με την ομάδα Manakin.
Από το 2017έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλές εθελοντικές δράσεις με κουκλοθέατρο, παραμύθια & πειραματικό θέατρο.
Μουσικό διάλειμμα
ΚΙΘΑΡΑ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΡΩΝΗ
2ος Κύκλος Αφηγήσεων για Παιδιά και Ενήλικες
Ώρα 20:30
ΠαραΜυθοΠερπατητές
- «Η κόρη της θάλασσας»
Ένα παραθύρι με βασιλικό και μια κούκλα είναι η αιτία το βασιλόπουλο να πέσει να πεθάνει από αγάπη. Και πως να γίνει να σωθεί, πως να γίνει η κούκλα κόρη αληθινή για να τον παντρευτεί;
Αφήγηση: Μαρία Μπακάλη
- «Το ξύλινο σπαθί»
Ένας βασιλιάς αναρωτιέται πως μπορεί ένας φτωχός τσαγκάρης να είναι ευτυχισμένος με μια κούπα κρασί και λίγο ψωμί… Αλήθεια θα καταφέρει ο βασιλιάς με τις δοκιμασίες που του βάζει να χαλάσει την διάθεσή του;
Αφήγηση: Ανδρέας Μανούχος
Οι ΠαραΜυθοΠερπατητές
Η Μαρία Μπακάλη είναι Αφηγήτρια, Παραμυθού, Εμψυχώτρια, Νηπιαγωγός και Ερασιτέχνης Ηθοποιός. Έχει εργαστεί 35 χρόνια στην Δημόσια Εκπαίδευση με βασικό εργαλείο την εκπαίδευση των μικρών της μαθητών το παραμύθι. Φοίτησε στη “Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης” του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, και με την Ομάδα ΠαραΜυθοΠερπατητές κάνει αφηγήσεις παραμυθιών σε μικρούς και μεγάλους και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης».
Ο Ανδρέας Μανούχος είναι αφηγητής, παραμυθάς, εμψυχωτής, και ερασιτέχνης ηθοποιός. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ως ερασιτέχνης ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές παραστάσεις θεάτρου, και σε γυρίσματα ταινιών, ντοκιμαντέρ και βίντεο κλιπ. Ως μέλος της Ομάδας ΠαραΜυθοΠερπατητές κάνει αφηγήσεις παραμυθιών σε μικρούς και μεγάλους και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης».
Μουσικό κλείσιμο της βραδιάς
ΚΙΘΑΡΑ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΡΩΝΗ
Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025
Οι αφηγήσεις για γίνουν στον Αρχαιολογικό Χώρο Ασίνης
Ώρα 19:00
ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΕΣ
Παραμύθια σε πρίμο-σιγόντο από τις Σουσουράδες!
Μια αφηγηματική παράσταση παραμυθιακών διφωνιών.
Διφωνίες που βγάζουν φτερούγες και πετούν, που φτιάχνουν παραμύθια από κλωστές ονείρου, που νανουρίζουν για να ‘ρθει ύπνος ζαχαρένιος πάνω σε μαξιλάρι ολόπλουμο.
Μια κόκκινη κλωστή δένει τόπους αλλιώτικους μεταξύ τους και πλέκει δυο φωνές, για να αφηγηθούν πότε μαζί και πότε η μια μετά την άλλη ιστορίες που είπαν, ονειρεύτηκαν και τραγούδησαν οι λαοί του κόσμου. Ιστορίες που λέγονται κουβεντιαστά, ψιθυριστά, τραγουδιστά, ακόμα και με νοήματα των χεριών, έρχονται να θυμίσουν ότι μια βαθιά ευχή να πετάξεις μπορεί να κινήσει ουρανό και γη. Κι ακόμα ότι ένα όνειρο που πάλεψες να το κάνεις αληθινό ποτέ στα σκουπίδια δεν μπορείς να το πετάξεις. Και κυρίως ότι… τελικά, την τύχη σου μπορείς να αλλάξεις, αρκεί να μάθεις να κεντάς το υφαντό της ζωής σου με ιστορίες αληθινές, με παραμύθια και με τραγούδια, και με αγάπη κι έγνοια να φροντίζεις τον διαβάτη που ζητά να ξαποστάσει σε μια γωνιά του σπιτικού σου.
Και στο τέλος, μπορεί όλοι μαζί να μάθουμε τι είναι αυτό… που δεν ομοιάζει με τίποτα στον κόσμο!
Μια διαδραστική μουσικοαφηγηματική παράσταση για παιδιά
…από 6 έως 106 χρονών.
Αφήγηση – Μουσική: ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΕΣ Αγγελική Αγαλιανού & Ελεάνα Χατζάκη
Οι Σουσουράδες
Η Αγγελική Αγαλιανού, αφηγήτρια, δασκάλα πιάνου και μουσικοπαιδαγωγός και η Ελεάνα Χατζάκη, αφηγήτρια και παιδαγωγός, συνεργάζονται από το 2019 ως «Σουσουράδες». Ενδεικτικά, έχουν συμμετάσχει είτε ατομικά είτε ως ομάδα αφήγησης σε φεστιβάλ αφηγήσεων στην Αθήνα, την Κέα, το Πήλιο, τη Χίο και στο εξωτερικό (Νορβηγία, Ιταλία, Κύπρος, Βέλγιο κ.α.), ενώ έχουν πραγματοποιήσει παραστάσεις σε σχολεία, θέατρα και κοινωνικούς χώρους σε Αθήνα, Κρήτη, Ζάκυνθο, Πήλιο, Αμοργό, Εύβοια και αλλού. Από το 2019 έως το 2021 ήταν παραγωγοί της ραδιοφωνικής εκπομπής «Δωσ’ της φούρλα να γυρίσει» με παραμύθια και μουσικές των λαών του κόσμου, ενώ είναι ιδρυτικά μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Miliá της Λαϊκής Παράδοσης και της Σύγχρονης Τέχνης. Από το 2022, μέσω της Miliá ΑΜΚΕ, πραγματοποιούν συνεργασίες με Δήμους και Φορείς ανά την Ελλάδα, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας στο πρώτο Φεστιβάλ Αφήγησης Ζακύνθου, πραγματοποιώντας παραστάσεις αφήγησης για το Δήμο Ζωγράφου και Αθηνών, εκπονώντας ένα έργο καταγραφής της λαϊκής προφορικής παράδοσης των χωριών του Δήμου Μαλεβιζίου στην Κρήτη που πρόκειται να ολοκληρωθεί με την έκδοση σχετικού βιβλίου που θα επιμεληθούν οι ίδιες. Από το 2022 διοργανώνουν εργαστήρια για παιδιά με παραμύθια, μουσικές και παιχνίδια από τη λαϊκή παράδοση στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μουσικό Χωριό». Το 2023 συνεργάστηκαν με το ΠΕΚ ΑμεΑ Ταύρου, πραγματοποιώντας εργαστήρια αφήγησης και μουσικής με τη συγχρηματοδότηση του Erasmus+. Τέλος, παραμύθια που έχουν επιμεληθεί έχουν συμπεριληφθεί σε βιβλία των εκδόσεων Απόπειρα.
Το Φεστιβάλ θα κλείσει με Παραμυθένιο γλέντι
ΚΙΘΑΡΑ: Σπύρος Τσάρας
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Σπύρος Τσάρας & χορωδία όλοι μας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Τα εργαστήρια θα γίνουν στο Camping Kastraki το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 Ώρα 11:00 – 13:00 με την Βάλια Ρεντούλη
Ζωντανεύοντας τα Παραμύθια
Το κάθε παιδί διαλέγει έναν ήρωα – κούκλα και του δίνει ζωή, δρώντας και μιλώντας με τη κούκλα του.
Στο τέλος θα διηγηθούν το παραμύθι οι κούκλες – ήρωες.
Διάρκεια εργαστηρίου 2 ώρες
Τιμή Εργαστηρίου: Συμμετοχή με βραχιολάκι
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών
Επικοινωνία και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6948272077 (Ανδρέας Μανούχος).
Η Βάλια Ρεντούλη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων στο Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών. Από το 1997 σκηνοθετεί θεατρικές παραστάσεις με παιδιά και ενήλικες. Από το 2007 έως το 2023 ήταν υπεύθυνη της Πειραματικής σκηνής του Δήμου Ναυπλιέων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής και χορού.
Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025 Ώρα 11:00 – 13:00 με την Δέσποινα Φλεβάρη
Στο Εργαστήρι αυτό η εμψυχώτρια Δέσποινα Φλεβάρη με μέσο τη μουσική, τον αυτοσχεδιασμό, τα θεατρικά παιχνίδια, και τις ασκήσεις λόγου, θα βοηθήσει τα παιδιά να μετατρέψουν το παραμύθι σε δρώμενο.
Τα παιδιά σε ομάδες των 25 θα μπορέσουν να συνεργαστούν, να στοχαστούν, και τέλος να αφηγηθούν το παραδοσιακό παραμύθι μέσα από τεχνικές θεάτρου.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου μέχρι και δημοτικού σχολείου, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Διάρκεια εργαστηρίου 2 ώρες
Τιμή Εργαστηρίου: Συμμετοχή με βραχιολάκι
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών
Επικοινωνία και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6948272077 (Ανδρέας Μανούχος)
Η Δέσποινα Φλεβάρη είναι εκπαιδευτικός, εμψυχώτρια, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Θεατροδρόμιο. Εργάζεται στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου ως εκπαιδευτικός. Έχει συντονίσει για πολλά χρόνια εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για εφήβους και παιδιά τόσο στο Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου, όσο και στο χώρο του Φουγάρου. Εμψυχώτρια του Φεστιβάλ Δραματοποίησης Παραδοσιακών Παραμυθιών και Βιογραφικών Ιστοριών που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια από το Θεατροδρόμιο τόσο στο Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου όσο και στο χώρο του Φουγάρου, σε προγράμματα της ΝΕΛΕ, σε Ιδιωτικά Γυμνάσια, και σε ΙΕΚ.
Πληροφορίες για το Φεστιβάλ: www.nafplionstoryfest.blogspot.com
και στο Facebook: https://www.facebook.com/nafplion.fest.3
Επικοινωνία και προκρατήσεις θέσεων στο email: nafplionstorytellingfestival@gmail.com
Κρατήσεις θέσεων για τα πρωινά εργαστήρια για παιδιά στο τηλέφωνο 6948272077 (Ανδρέας Μανούχος).
- Το μήνυμα του Ανδρέα Πουλά για την Εργατική Πρωτομαγιά
- Γαβρήλος: Η Πρωτομαγιά δείχνει τον δρόμο του αγώνα για αξιοπρέπεια
- Το “επιτελικό κράτος” της φτωχοποίησης δεν πείθει κανέναν
- Ναύπλιο: Το πρόγραμμα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Αντίστασης
- Μήνυμα Φαράντου για Πρωτομαγιά
- Στρατόπεδο Κορίνθου: Τι κερδίζει τελικά ο Δήμος και οι πολίτες;





