Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, Χρήστος Γκούμας απαντάει σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του Σωματείου Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Ναυπλιέων,«Ο ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ» με τίτλο: Θυμός και Λύπη στο Σωματείο Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Ναυπλιέων:
Από το 2023 η τότε Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου παρά το γεγονός ότι είχε συνταχθεί την 02-08-2023 τεχνική έκθεση από την Δ/νση Τ.Υ. του Δήμου για αντικατάσταση 9 φωτιστικών ιστών, και όχι 12, προϋπολογισμού 12.443,00€, δεν προέβη στην υλοποίηση του ανωτέρω έργου καθώς κατά το τέλος του 2023 υπήρξε έγκριση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ναυτιλίας ύψους 37.200,00€ που έδινε την δυνατότητα πλήρους εκτέλεσης του εν λόγω έργου (δηλαδή περισσότεροι φωτιστικοί ιστοί, πίλαρς κλπ).
Δυστυχώς, κατά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν οι πόροι για την σύνταξη αναλόγων μελετών, όχι μόνο του συγκεκριμένου έργου, αλλά και πληθώρας άλλων έργων.
Στις 16/05/2025 η νέα Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προχώρησε στην σύνταξη της μελέτης διαθέτοντας 4.000,00€ (εξ ιδίων πόρων) ως αμοιβή μελετητή η οποία και παραδόθηκε τον Ιούλιο του 2025.
Προχωράμε, λοιπόν, άμεσα στην προμήθεια και τοποθέτηση νέων φωτιστικών ιστών στη χερσαία ζώνη Τολού.
Εντύπωση, λοιπόν, προκαλεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος τώρα προβαίνει σε δημόσιες καταγγελίες, ενώ αποσιωπά το γεγονός ότι η προηγούμενη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου άφησε να «λιμνάζει» η χρηματοδότηση στο Υπουργείο και ούτε καν είχε προβεί σε σύνταξη μελέτης!
Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες τους για την μη ύπαρξη γλίστρας, αυτή θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί κατά την οριστικοποίηση της μελέτης της μαρίνας Ναυπλίου, όπου βέβαια είχε προβλεφθεί η καταστροφή της υπάρχουσας που εξυπηρετούσε επί χρόνια επαγγελματίες αλιείς και ερασιτέχνες. Ενώ τότε τίποτα από όλα αυτά δεν προβλέφθηκαν, δημοπρατήθηκε το έργο της κατασκευής της μαρίνας, δίχως να προβλέπεται η κατασκευή γλίστρας. Τώρα ζητούν από τη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εξηγήσεις για τη μη ύπαρξη γλίστρας.
Τους εξηγήθηκε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων ότι σε ήδη δημοπρατημένο και υπό κατασκευή έργο ουδεμία τροποποίηση μπορεί να γίνει.
Επομένως, γίνεται κατανοητό ότι άλλοι αγνόησαν τον κλάδο των επαγγελματιών αλιέων αλλά και τους ερασιτέχνες.
Για την λύση του προβλήματος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έχει εξηγήσει λεπτομερώς ότι η κατασκευή γλίστρας μπορεί να γίνει μετά την έγκριση του νέου Master Plan της χερσαίας ζώνης λιμένος Ναυπλίου, όπου εκεί θα χωροθετηθεί και η νέα γλίστρα.
Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook
Ειδήσεις από: Ναύπλιο – Άργος – Ερμιονίδα – Τρίπολη – Κορινθία – Αθλητικά – Άρθρα – Αποκλειστικές Έρευνες και Συνεντεύξεις.




