Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που εορτάστηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, αποτέλεσε μια ξεχωριστή ευκαιρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων Νέας Τίρυνθας και Αγίου Αδριανού να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα του Γουσού Κουνγκ Φου και τις διαχρονικές αξίες που το συνοδεύουν.
Την παρουσίαση ανέλαβε η προπονήτριά μας Μαρία Λαμπάδα, με τη σημαντική συνδρομή της διακεκριμένης αθλήτριάς μας Χριστίνας Τουρούτσικα. Με παραστατικότητα, απλότητα και ζωντανά παραδείγματα, ανέδειξαν τόσο την τεχνική πλευρά του Γουσού Κουνγκ Φου όσο και τον πλούτο των αξιών του: σεβασμός, πειθαρχία, συνεργασία, αυτοβελτίωση.
Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ενθουσιώδης. Συμμετείχαν ενεργά, έθεσαν ερωτήσεις και δοκίμασαν βασικές ασκήσεις, αποκομίζοντας μια πρώτη αλλά ουσιαστική εμπειρία από τον κόσμο των μαχητικών αθλημάτων. Η χαρά και το χαμόγελο στα πρόσωπά τους ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για όλους μας.
Η δράση τελέστηκε υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Τόσο η Μαρία Λαμπάδα όσο και η Χριστίνα Τουρούτσικα είναι πιστοποιημένες για την υλοποίηση τέτοιων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Ευχαριστούμε θερμά τους δασκάλους και τις δασκάλες των δύο σχολείων για την άψογη φιλοξενία καταλήγει η ανακοίνωση του Choy Lee Fut.
Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook και στο Google News
Ειδήσεις από: Ναύπλιο – Άργος – Ερμιονίδα – Τρίπολη –Κορινθία – Αθλητικά – Άρθρα – Αποκλειστικές Έρευνες και Συνεντεύξεις.