Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά την από 07.10.2025 επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας για την άμεση επίλυση του κτηριακού ζητήματος στέγασης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Κορινθίας και την ενίσχυσή της με μόνιμο προσωπικό. Στην Αναφορά τονίζεται ότι το υφιστάμενο κτήριο είναι παλαιό, χωρίς έξοδο κινδύνου και επαρκή πυρασφάλεια, με ελλείψεις πρόσβασης ΑμεΑ, ενώ ο Δήμος έχει παραχωρήσει οικόπεδο 14 στρ. (Απ. 500/2022, ΦΕΚ 5039/03-04-2023) για νέο κτήριο – με κίνδυνο να χαθεί η παραχώρηση αν δεν υπάρξει πρόοδος εντός τριετίας.
Παράλληλα, η Διεύθυνση υπολείπεται κατά 125 αστυνομικών (μείον 65 από το 2019), γεγονός που καθιστά αδύνατη και τη στελέχωση νέων Υπηρεσιών· ζητείται μόνιμη και όχι περιστασιακή ενίσχυση.
Με την Αναφορά καλείται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και άμεση εκκίνηση μελέτης–κατασκευής του νέου κτηρίου και να προχωρήσει σε πλήρη, μόνιμη στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ώστε να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και η αποτελεσματική προστασία των πολιτών.
Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook και στο Google News
Ειδήσεις από: Ναύπλιο – Άργος – Ερμιονίδα – Τρίπολη –Κορινθία – Αθλητικά – Άρθρα – Αποκλειστικές Έρευνες και Συνεντεύξεις.