Τίρυνθα: Κίνδυνος διασυρμού από ξένα Μ.Μ.Ε. για χοιροστάσιο σε Αρχαιολογικό χώρο

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Χοιροστάσιο το οποίο βρίσκεται στον Αρχαιολογικό χώρο Τίρυνθας (Ζώνης Α) ανήκει στην Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας και υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Προστασίας των Αρχαιολογικών και Ιστορικών μας μνημείων.

Μήπως θα πρέπει η Κυβέρνηση να αναθέσει στον στρατό την φύλαξη του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Τίρυνθας, όπως ανέθεσε στον στρατό την φύλαξη του περιβάλλοντος χώρου στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτου;

Είναι δυνατόν να αποτελεί προσβολή για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου η περιορισμένη χρονική παραμονή ενός χαροκαμένου πατέρα στον περιβάλλοντα χώρο του εν λόγω μνημείου και δεν αποτελεί βεβήλωση του Αρχαίου χώρου Τίρυνθας, η μόνιμη παρουσία χοιροστασίου, ποιμνιοστασίου, κονικλοτροφείου, πτηνοτροφείου, στον περιβάλλοντα χώρο (Ζώνης Α) της Αρχαίας Μυκηναϊκής Ακρόπολης Τίρυνθας Μνημείο 2500 ετών, αναγνωρισμένο το 1999 από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς;

Έτσι προστατεύει πολίτες εκτός από τον Αρχαιολογικό χώρο Τίρυνθας, το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη.

Με το να εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία συμπολιτών μας, κυρίως αυτών που διαμένουν σε σπίτια, τα οποία απέχουν 50 μέτρα από το τέλος της αρχαιολογικής ζώνης Α και τις εγκαταστάσεις των παράνομων κτηνοτροφικών μονάδων, οι οποίες ανήκουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής πολιτικής) και λειτουργούν χωρίς άδεια. Το χειρότερο δε είναι ότι οι υπεύθυνοι των μονάδων αυτών εναποθέτουν υπαίθρια τόνους κοπριάς ζώων λίγα μέτρα απόστασης από τις αυλές σπιτιών.

Βάσει ποίας νόμιμης… άδειας… ενεργείτε έτσι κύριοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;

Ποία η σκοπιμότητα… της διατήρησης των μονάδων αυτών αφού όπως διαπιστώνουμε από αναρτημένους στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ απολογισμούς της Αγροτικής Φυλακής Τίρυνθας οι μονάδες αυτές είναι ζημιογόνες οικονομικά;

Όσον αφορά στις αστείες δικαιολογίες κάποιων ότι οι μονάδες αυτές λειτουργούν από το 1937 άρα με την πάροδο του χρόνου απέκτησαν δικαιώματα νομιμότητας, στην περίπτωση αυτή τα σχόλια περιττεύουν.

Με την ίδια λογική το 1837 στο Θησείο κάτω από την Ακρόπολη υπήρχαν μαντριά, μήπως θα πρέπει να συνεχίζουν να λειτουργούν και σήμερα;

Δυστυχώς και στην υπόθεση αυτή, την λύση θα δώσουν ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου και οι Εισαγγελείς του Εφετείου Ναυπλίου, αφού το Επιτελικό… Κράτος στην περίπτωση αυτή παρανομεί.

Η λύση αυτή θα πρέπει να δοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα πριν δημοσιογράφοι των Μ.Μ.Ε. του εξωτερικού ασχοληθούν με το θέμα και για μια ακόμα φορά μας γελοιοποιήσουν διεθνώς.

Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν υπήρξαν δημοσιεύματα σε Μ.Μ.Ε. στην Αγγλία, όπου κατηγορούσαν την χώρα μας ότι είμαστε ανίκανοι να προστατεύσουμε τους Αρχαιολογικούς μας χώρους.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Τηλ. 6943570958

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook

Αποκλειστικές Έρευνες Συνεντεύξεις και Άρθρα
Ειδήσεις από: Ναύπλιο Άργος Ερμιονίδα Τρίπολη – Κορινθία Αθλητικά

Γερανιός-2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Τα πιο δημοφιλη