«Κατασκευάζω-Νοικιάζω»: Ποιοι μπαίνουν στο πρόγραμμα και γιατί η στεγαστική κρίση παραμένει δύσκολο στοίχημα

Με στόχο να αυξηθούν τα διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση, η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Κατασκευάζω-Νοικιάζω».

Την ώρα που τα ενοίκια παραμένουν σταθερά σε πολύ υψηλά επίπεδα και η απόκτηση κατοικίας φαντάζει απλησίαστη για χιλιάδες οικογένειες, η κυβέρνηση παρουσιάζει ένα νέο εργαλείο στεγαστικής πολιτικής: το πρόγραμμα «Κατασκευάζω – Νοικιάζω».

Η λογική του προγράμματος είναι ξεκάθαρη και βασίζεται στους κανόνες της αγοράς. Νέες κατοικίες δεν προορίζονται για πώληση, αλλά κατασκευάζονται αποκλειστικά για μακροχρόνια μίσθωση, με στόχο να αυξηθεί σταδιακά το διαθέσιμο απόθεμα ενοικιαζόμενων κατοικιών και να μειωθούν, σε βάθος χρόνου, οι πιέσεις στην αγορά.

Δες ποιοι μπορούν να επωφεληθούν, τι αλλάζει στην πράξη και αν το πρόγραμμα μπορεί να ανακουφίσει πραγματικά την αγορά στέγης.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook

Αποκλειστικές Έρευνες Συνεντεύξεις και Άρθρα
Ειδήσεις από: Ναύπλιο Άργος Ερμιονίδα Τρίπολη – Κορινθία Αθλητικά

Γερανιός-2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Τα πιο δημοφιλη