ΚορινθίαΤι ζήτησε ο Βασίλης Νανόπουλος από την αν. Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά

Τι ζήτησε ο Βασίλης Νανόπουλος από την αν. Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά

Πήγε μελετημένος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Βασίλης Νανόπουλος, στην συνάντηση με την  Αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Συζήτησε μαζί της θέματα που είναι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και που η προώθησή τους θα μπορούσε να αναζωογονήσει τις επιχειρήσεις της Κορίνθου αλλά και να δημιουργήσει ένα τουριστικό ρεύμα προς την Κορινθία.

Μίλησε μαζί της ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ως Τεχνοκράτης σειρά θεμάτων και προτάσεων σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η αν. υπουργός εντυπωσιάστηκε όταν του ζήτησε, μετά το τέλος της συνεργασίας τους να της υποβάλει τις προτάσεις γραπτώς και ο Βασ. Νανόπουλος της παρέδωσε «επί τόπου»,  υπόμνημα με 10 προτάσεις που επικεντρώνονται:

-Στην παροχή κινήτρων για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων και  

-Στην προώθηση – σύνδεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τον τουρισμό.

Οι 10 προτάσεις του Επιμελητηρίου έχουν έως εξής:

  1. Να περιληφθούν στο ΣΕΣ (το νέο ΕΣΠΑ) οι υπάρχουσες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος  ταβέρνες-εστιατόρια -καφέ  για επιδότηση ανακαίνισης -χρειάζεται συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. (Δεν περιλαμβάνονται οι νέες αντίστοιχες επιχειρήσεις γιατί  η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη θέση ότι είναι πολλές οι επιχειρήσεις του είδους αυτού και δεν χρειάζονται άλλες).
  2. Να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος με κατάρτιση από τα Επιμελητήρια και τον ΕΟΤ σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών κατά το πρότυπο αντίστοιχης δράσης του ΕΦΕΤ για την υγιεινή και ασφάλεια.
  3. Να γίνει το 2016 έτος ποιότητας στον τουρισμό.
  4. Να πιστοποιούνται  οι επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος από τα Επιμελητήρια σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το υπουργείο τουρισμού  πχ.  Σήμα ελληνική κουζίνα από τον ΕΟΤ.
  5. Να γίνουν επιδοτούμενα βασικά μαθήματα αγγλικών σε επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με τουρίστες πχ. οδηγοί ταξί και λεωφορείων.
  6. Να γίνεται αναπαράσταση της λειτουργίας του Δίολκου στην Κόρινθο μια εβδομάδα το χρόνο στο πρότυπο της Αρμάτας των Σπετσών και με βάση το βίντεο του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Τάσσιου. https://www.youtube.com/watch?v=uh7dJBcn9Ak
  7. Να γίνει ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού του Λεχαίου και να φυλάσσεται εκεί η τριήρης Κηρύνεια η Ολυμπιάς που σήμερα βρίσκονται στην Αθήνα. Στο χώρο αυτό είχε πρωτοκατασκευαστεί το πλοίο τριήρης που κυριάρχησε στις θάλασσες για 3 αιώνες περίπου.
  8. Να υποστηριχτεί η λειτουργία υδατοδρομίου στην Κόρινθο και το Κιάτο για σύνδεση με Ιτέα και Γαλαξίδι και εξυπηρέτηση τουριστών που φθάνουν στην Κόρινθο οδικά ή με κρουαζιερόπλοια – έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από δύο επιχειρήσεις.
  9. Να ενισχυθεί η διαφήμιση για την Κορινθία και τους τουριστικούς προορισμούς της και η συμμετοχή της Κορινθίας σε διεθνείς εκθέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος.
  10. Να ενισχυθούν οι ειδικές μορφές τουρισμού για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες το χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα