ΕρευνεςΗ ασφάλεια ζωής και νοσηλείας, σήμερα είναι μια πολυτέλεια

Η ασφάλεια ζωής και νοσηλείας, σήμερα είναι μια πολυτέλεια

Η επαρχία επιμένει στη νοσηλεία των Δημοσίων Νοσοκομείων

Γράφει ο Κώστας Πρώιμος

 Το Εθνικό Σύστημα υγείας, για τους πλέον αισιόδοξους έχει εμφανίσει σοβαρά σημάδια κατάρρευσης… Στον …αντίποδα, οι πλέον απαισιόδοξοι, διατείνονται πως ο θεσμός της δημόσιας υγείας (με την σημερινή της μορφή), έχει ήδη «τελειώσει»… Απλώς δεν έχουμε τύχει ως πολίτες, των σχετικών ανακοινώσεων, από τους καθ’ ύλιν αρμοδίους, για ευνόητους λόγους…

Ωστόσο οι κάτοικοι της Περιφέρειας, προτιμούν ακόμη και υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες, την δημόσια νοσηλεία… Τους λόγους  της επιφυλακτικότητας που διατηρούν οι πελάτες  της επαρχίας, έναντι των ιδιωτικών παροχών υγείας, αλλά και μια εκτίμηση, για το που «πάει η δουλειά» στον τομέα της υγείας, εξήγησαν στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», τέσσερις έμπειροι ασφαλιστικοί πράκτορες, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, στις Περιφερειακές Ενότητες της Αρκαδίας και της Αργολίδας.

Αντώνης Μπινιάρης (Ναύπλιο)

«Διαφαίνεται πως κυρίαρχο ρόλο, στην ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη, στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, θα έχουν στο μέλλον, οι ξένες ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτή η νέα χάρτα που θα διαμορφωθεί,  εμένα προσωπικά με φοβίζει… Δεν είναι καλό να μονοπωλήσουν την υγεία, οι πολυεθνικές που ήδη αλωνίζουν και στην χώρα μας, ανεξέλεγκτα… Θα πρέπει να μείνουν στο παιχνίδι και οι Ελληνικές εταιρείες. Αυτό είναι εφικτό… Αν ο κόσμος τους δείχνει την προτίμησή του… Σε αντίθετη περίπτωση, αν τελικά επικυριαρχήσουν οι ξένες ασφαλιστικές, τα συμβόλαια, νοσοκομειακής περίθαλψης, θα αυξηθούν κατακόρυφα. Ακόμη σήμερα πάντως, οι ασφαλισμένοι της επαρχίας, δεν καταφεύγουν στην ιδιωτική νοσηλεία, αφού τα μεγάλα νοσοκομεία, βρίσκονται στην πρωτεύουσα. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται στον κλάδο μας, σχετικά με τις ασφάλειες ζωής… Τα συμβόλαια αυτά, είναι υψηλού κόστους και προαιρετικά  και έτσι έχουν «πέσει» στο κενό… Ειδικά την τελευταία πενταετία, παρατηρείται μια κάμψη που αγγίζει το 50%. Στην Αργολίδα… Η ασφάλεια ζωής σήμερα, είναι μια πολυτέλεια. 

Θάνος Παναγόπουλος (Ναύπλιο)

«Είναι γεγονός, πως οι κάτοικοι της επαρχίας δεν κάνουν ιδιωτικές ασφάλειες υγείας, δεδομένου ότι οι μεγάλες ιδιωτικές νοσοκομειακές μονάδες, είναι στην Αθήνα. Αν και κάποιες εταιρείες έχουν αρχίσει, να επιδιώκουν συνεργασίες με μικρές ιδιωτικές κλινικές της Περιφέρειας. Θεωρώ όμως, ότι το Κρατικό σύστημα υγείας θα καταρρεύσει στο μέλλον και θα προσαρμοστούμε, σε ένα ιδιωτικό καθεστώς … Δεν δικαιολογείται, η ανυπαρξία σήμερα, ενός μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου, σε ολόκληρη Πελοπόννησο. Αυτό  όμως το οποίο ισχύει, σε μικρή κλίμακα, γιατί δεν θέλουν να το πολυεμφανίζουν προς τα έξω, είναι το εξής: Υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες, που έχουν πάρει επάνω τους, μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, με περισσότερες από τις μισές πτέρυγες, όπως στο «Γεννηματάς» κτλπ. Έχουν  ανακατασκευάσει τις μονάδες, οπότε μπορούν να νοσηλεύονται υπό υψηλές συνθήκες περίθαλψης, πελάτες ιδιωτικών εταιρειών, με πολύ χαμηλά ασφάλιστρα.  Απώτερος σκοπός είναι να περάσουν τα δημόσια νοσοκομεία στην ιδιωτική ασφάλιση και βεβαίως να αναβαθμιστούν».

Βαλέριος Τσιαμούλος: (Τρίπολη)

«Το υπάρχον σύστημα υγείας είναι ετοιμόρροπο. Σύντομα θα καταρρεύσει  τουλάχιστον όπως το αντιλαμβανόμαστε, εμείς οι ασφαλιστές… Η λογική υπό ένα Ευρωπαϊκό πρίσμα, αφήνει χώρο για δύο επιλογές, προς τους ασφαλιζόμενους… Να μπορούν να επιλέξουν, είτε την ιδιωτική ασφάλιση στον τομέα της υγείας, είτε την δημόσια… Να συνυπάρχουν αυτές οι δύο θεσμικές μορφές. Θα οδηγηθούμε και στην χώρα μας, σε ένα διαφορετικό μοντέλο… Εάν διαβάσετε προγράμματα  υγείας, μεγάλων εταιρειών, θα διαπιστώσετε υψηλές υπηρεσίες περίθαλψης και νοσηλείας, σε χαμηλό κόστος… Ακούμε καθημερινά, ποια είναι η κατάσταση, που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, όπου κανείς δεν μπορεί να βρει άκρη… Όσον αφορά στην Περιφέρεια, παρατηρείται το εξής αρνητικό: Οι περισσότερες ιδιωτικές κλινικές και τα νοσοκομεία, έχουν έδρα στην Αθήνα, οπότε δύσκολα θα υπογράψει ο πελάτης εδώ στην επαρχία, ένα συμβόλαιο υγείας, που θα του δίδει παροχές στην Πρωτεύουσα.»

Κώστας Νακόπολουλος (Τρίπολη)

«Ο κόσμος νιώθει μεγάλη ανασφάλεια, με δεδομένη την κακή κατάσταση, των δημοσίων ταμείων, αλλά και της γενικότερης οικονομικής δυσχέρειας, διότι γνωρίζει πως δύσκολα θα ανταπεξέλθει, στο υψηλό κόστος της νοσηλείας σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Παρά το γεγονός, ότι τα ασφάλιστρα έχουν πέσει ως προς το κόστος τους και στην νοσοκομειακή κάλυψη, ο πολίτης δυσκολεύεται… Στην επαρχία, δεν παρατηρείται αυξημένη ζήτηση στα ιδιωτικά ασφάλιστρα υγείας… Δεν επικρατούν οι συνθήκες των Αθηνών με ασφυκτικά γεμάτα δημόσια νοσοκομεία, ώστε να αναγκαστεί μια μεγάλη μερίδα πελατών, να καταφύγουν στην ιδιωτική νοσηλεία….»

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα