ΕρευνεςΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ:«Θα ξαναστήσουμε τις ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ! …ότι δεν μας σκοτώνει μας δυναμώνει»!

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ:«Θα ξαναστήσουμε τις ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ! …ότι δεν μας σκοτώνει μας δυναμώνει»!

Αποφασισμένα να αναστήσουν τις ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, που καταστράφηκαν ολοσχερώς από την μεγάλης έντασης πυρκαϊά η οποία κατέκαυσε μέσα σε 14 ώρες,  προϊόντα, μηχανήματα και κτήρια, εμφανίζονται τα κορυφαία στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας –ΡΕΑ.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Αργολίδας, κ. Σπύρος Αντωνόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις που του θέσαμε:

«Το εργοστάσιο ήταν ασφαλισμένο. Τα αίτια της πυρκαϊάς θα διαπιστωθούν από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Όλα τα στελέχη της ΕΑΣΑ θα αγωνιστούμε με πείσμα να αναστήσουμε τον κλάδο της Χυμοποίηση των ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ. Τις επόμενες ημέρες θα χαράξουμε την πολιτική μας για διατήρηση των πελατών εντός και εκτός Ελλάδος και είμαστε σίγουροι ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει πολύ γρήγορα είτε στον χώρο μας είτε με άλλο τρόπο». Στην ερώτηση που του κάναμε για το ηθικό των στελεχών της ΕΑΣΑ, ο κ. Αντωνόπουλος μας απάντησε λέγοντας «…ότι δεν μας σκοτώνει μας δυναμώνει»!

Η ΡΕΑ και οι ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας είναι δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1938. Σήμερα έχει 32 πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς μέλη. Συνολικά εκπροσωπεί περίπου 5.000 αγρότες. Η Ένωση διοικείται από 5-μελές διοικητικό συμβούλιο το οποίο εκλέγεται κάθε 4 χρόνια.

Από την παραγωγή εσπεριδοειδών της Αργολίδας η οποία ανέρχεται περίπου στους 350.000 τόνους, οι 180.000 τόνοι διακινούνται μέσω της ομάδας παραγωγών φρούτων της Ένωσης. Περίπου 40.000 -50.000 τόνοι το χρόνο χυμοποιούνται στο ιδιόκτητο χυμοποιείο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, το οποίο περιλαμβάνεται στα μεγαλύτερα χυμοποιεία της Ελλάδας.

Οι ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ έχουν ως αντικείμενο τις ακόλουθες εργασίες:

** Χυμοποίηση εσπεριδοειδών και βερίκοκων

** Τυποποίηση χυμών σε συσκευασία Tetra-Pak

** Τυποποίηση αναψυκτικών σε συσκευασία PET και κυτίων αλουμινίου.

** Τυποποίηση ζαχαρούχων χυμών σε πλαστική συσκευασία 1lt και 5lt.

** Συσκευασία χυμών φρούτων σε βαρέλια, για βιομηχανικούς πελάτες.

** Συσκευασία και τυποποίηση νωπών εσπεριδοειδών

Με ένα πολύ καλά οργανωμένο τμήμα εξαγωγών, επιχειρεί στις διεθνείς αγορές με 3 κυρίως ονομασίες: REA, AGROS και MADORA.

Πραγματοποιεί εξαγωγές σε Ρωσία, Ουκρανία, όλες τις Βαλκανικές χώρες, Λιβύη, Ιορδανία, Αίγυπτο, Κίνα, Κύπρο, Σεϋχέλλες, Δανία, Σουηδία και αλλού.

Τα τυποποιημένα προϊόντα της βρίσκονται στα ράφια μεγάλων αλυσίδων Super Markets.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα