ΑργολίδαΟ Τουρισμός «ανατέλλει» και τα ξενοδοχεία «δύουν…»

Ο Τουρισμός «ανατέλλει» και τα ξενοδοχεία «δύουν…»

Του Κώστα Πρώιμου

Μέσω ενός απολογητικού μεν διθυραμβικού δε κειμένου που δημοσιοποιήθηκε προχθές, η «Σιδηρά Κυρία» της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, αναφέρεται στα έργα και τις καλύτερες ημέρες που έρχονται, (όπως διαπιστώνει η ίδια) για τον νευραλγικό τομέα του Τουρισμού της Πελοποννήσου… Στην αναμφίβολα επικοινωνιακά περίτεχνη προσπάθειά της ως ακολούθως, η κ. Νικολάκου χρησιμοποιεί λέξεις «κλειδιά» για να πείσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους και υποψιασμένους πως το 2018 θα «ανατείλει» με αισιοδοξία για τον τουρισμό…

Ωστόσο, τα όσα παραθέτει στο διοικητικό μανιφέστο της, παραμένουν έωλα, πρωτίστως λόγω των έντονων αντιφάσεων μεταξύ πραγματικότητας, (αρκεί να ρωτήσετε την πλειοψηφία των ξενοδόχων ανά την Πελοπόννησο, πόσοι θα μπορέσουν με τις παρούσες «φορομπηχτικές πολιτικές» να αντέξουν μέχρι το τέλος του… ανατέλλοντος 2018) και επιχειρησιακού σχεδιασμού επί χάρτου…

Διότι σημαντικές και ασφαλώς καλοδεχούμενες οι όποιες θετικές κριτικές από ειδικά περιοδικά παγκοσμίου κύρους, όμως αν αποστείλουν έναν από τους έγκριτους ρεπόρτερ τους ώστε να προσεγγίσει την αθέατη πλευρά και να «αποτυπώσει» την σκληρή και άνιση καθημερινή πάλη που δίνουν σχεδόν όλοι επιχειρηματίες, που απαρτίζουν τους επιμέρους κλάδους που συνθέτουν συνολικά τον τομέα του Τουρισμού, αν μη τι άλλο θα προβούν σε δεύτερες σκέψεις, προτού υπογράψουν το ίδιο εύκολα στο επόμενο αφιέρωμά τους τις εύφημες μνείες για τους δημοφιλείς προορισμούς του Μοριά που αναμφισβήτητα τυγχάνουν απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και ιστορικότητας όμως, όλα αυτά επισκιάζονται από την ζοφερή αλήθεια (Την έχουμε καταγράψει σε ουκ ολίγες σχετικές έρευνες της εφημερίδας μας) που δυστυχώς «συρρικνώνει» και συνάμα αδικεί όλα εκείνα τα σημαντικά πλεονεκτήματα που διαθέτει (εν προκειμένω) το γεωφυσικό ανάγλυφο της Πελοποννήσου…

Εν κατακλείδι, προφανώς για να «ανατείλλει» το 2018 για τον Τουρισμό, δεν θα πρέπει να «δύσουν» οι τουριστικές μονάδες… Γιατί εν τοιαύτη περιπτώσει, θα απομείνουν αδειανά τα μονοπάτια, οι ξακουστές ταβέρνες κλειστές και τα λιμάνια έρημα…

Διαβάστε αυτούσια την τοποθέτηση της κ. Ντίνας Νικολάκου:

«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι η Πελοπόννησος κατατάσσεται από το Αμερικανικό περιοδικό Travel + Leisure, στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για το 2018, με ειδική αναφορά σε συγκριτικά της πλεονεκτήματα, όπως την αυθεντικότητα της, τη γαστρονομία της και τη βελτίωση των υποδομών της.

Η διάκριση αυτή, ως μοναδική περιοχή της Ελλάδας, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική εικόνα του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου για το 2017, η οποία είχε κύριο στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό το αποτέλεσμα το προσεγγίσαμε είτε μέσω συνεργασιών με στρατηγικούς εταίρους, όπως η Aegean, η TEMES και οι μεγαλύτεροι tour operator, είτε μέσω διαπεριφερειακών συνεργασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις συνεργασίες μας αυτές στοχεύσαμε επίσης στην ανάπτυξη μορφών θεματικού τουρισμού, όπως ο μαθητικός και ο «προσκυνηματικός» με αναφορά στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Επιδιώξαμε επίσης να ενισχύσουμε όλες τις πρωτοπόρες δράσεις, με κορυφαίο το Menalon Trail, και να αναδείξουμε το δίκτυο των μονοπατιών όλης της Πελοποννήσου.

Η Περιφερειακή Αρχή έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό της, σε ότι αφορά την υλοποίηση και την αναβάθμιση σημαντικών υποδομών της, που προσφέρουν άμεσα ή έμμεσα σημαντικά οφέλη στον τουρισμό, όπως τα λιμενικά έργα του Γυθείου, του Άστρους, το εξαιρετικό οδικό της δίκτυο, οι αρχαιολογικοί της χώροι και η δημιουργία και ο εκσυγχρονισμός των δομών υγείας.

Είναι βέβαιο ότι με την ολοκλήρωση του Έργου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων μπορεί και αξίζει η Πελοπόννησος να ανέβει ακόμη ψηλότερα.

Ήδη το 2018 έχει ανατείλει με αισιοδοξία για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο με δεδομένο ότι έφεραν αποτέλεσμα οι συνεργασίες μας με την Τ.Ε.ΜΕΣ και ανακοινώθηκαν οι τρεις νέοι προορισμοί για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας: Βρυξέλες, Κοπεγχάγη, Βιέννη. Η συνεργασία μας επίσης με το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο και το Μάρτιο θα διοργανωθεί στην Πελοπόννησο ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για την Ευρώπη για το 2018, το World Tourism Forum Lucerne Think Tank.

Εντατικοποιούμε τους ρυθμούς μας για την ενδυνάμωση του προφίλ της Πελοποννήσου σε ότι αφορά την ενίσχυση του προορισμού με νέες κλίνες, με τη συμμετοχή μας σε επενδυτικά γεγονότα, κάτι το οποίο θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων.

Δημιουργούμε παράλληλα δυο σημαντικά εργαλεία για την διαχείριση του προορισμού και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενσωμάτωσης όλων των εμπλεκόμενων στον τουρισμό μέσω Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης Προορισμού (DMS), και Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού (DMO).

Είναι αξιοσημείωτο ότι την ίδια χρονική στιγμή που η Περιφέρεια Πελοποννήσου προβάλλεται από διεθνή ΜΜΕ και κατατάσσεται στους πρώτους προορισμούς σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, μετά τον Guardian, την Telegraph, την Daily Mail, το Independent, το Lonely Planet, τον ετήσιο οδηγό του Abta, το Conde Nast Traveler, και τώρα από το αμερικάνικο περιοδικό Travel + Leisure, επιμένουν κάποιοι χωρίς αίσθημα ευθύνης να δημιουργούν πλαστή εικόνα για τον τουρισμό στην περιοχή μας, μόνο και μόνο για να βλάψουν πολιτικά την Περιφερειακή Αρχή.

Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν προβλήματα στην προσέλκυση επενδύσεων. Για να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους αυτό φτάνουν μάλιστα στο σημείο να δημοσιοποιήσουν, χωρίς ενδοιασμό, στοιχεία, τα οποία εν γνώσει τους είναι ανακριβή και αναξιόπιστα, ενώ αποκρύπτουν κάθε θετικό στοιχείο. Εάν δεν μπορούν λειτουργήσουν εποικοδομητικά και να συνδράμουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου καλύτερα να σωπαίνουν, διότι συνεχώς διαψεύδονται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα