Αρκαδία«Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή»

«Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή»

Εκδήλωση με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης, το Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 19.30  στο Αμφιθέατρο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Στόχος της εκδήλωσης η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για αυτή την ύπουλη και ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού. Η ενθάρρυνση ανθρώπων που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, ώστε να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

Με ομιλητές τον Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα και δημοσιογράφο, την καθηγήτρια ψυχιατρικής ΕΚΠΑ στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο Μένη Μαλλιώρη, τον στιχουργό-ηθοποιό Κυριάκο Ντούμο και την ψυχολόγο Βασιλική Ντούμου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μάιου 2018 και ώρα 19:30, στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του δήμου Τρίπολης, εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα ήδη δυο βιβλίων, με θέμα την κατάθλιψη.

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν το 2015 στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας, οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000. Αν και πρόκειται για μια πολυπαραγοντική νόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ασθενών, ενώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανατραπεί η κλασική επιδημιολογία που αναγνωρίζει τις γυναίκες ως τα βασικά θύματα της κατάθλιψης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα